Annonce

Squashsalat med urtepesto og ristede pinjekerner på en bund af ricottacreme

Squashsalat opskrift

Denne squashsalat er simpel, velsmagende og en sand fryd for øjet. Tynde, friske skiver squash lægges på en bund af ricottacreme, og der toppes med ristede pinjekerner. Det smager skønt og ser skønt ud!

Salaten er utrolig nem at lave og er derfor et godt grønt indslag til aftensmaden. De grøntsager og salater, der kommer på aftenbordet, skal nemlig hverken være kedelige eller besværlige, men lækre og hurtige at tilberede – nøjagtig ligesom denne squashsalat. Så bliver det nemlig nemt at gøre det til en god vane at få lidt grønt på bordet. Flere af sådanne grønne salater finder du også masser af på min blog. 

Marineret squash salat med urtepesto på en bund af ricottacreme

Til marineret revet squash salat skal der udover ricottacreme også laves en urtepesto, som altså er det, squashstrimlerne marineres i. Den er virkelig nem at lave, da alle ingredienserne blot skal en hurtig tur i blenderen.  

Squash fungerer også super godt med rygeost, som på denne pizza med squash. Så hvis ricottaen skal skiftes ud med noget, prøv da rygeost.

Nem opskrift på squashsalat og ristede pinjekerner

Jeg elsker alle salater med squash i. Det er bare så friskt og skønt og sommerligt. Smagen er mild, mulighederne er mange. Det er fx også genialt at putte grillet squash i salat, som jeg fx gør i denne grillet squash salat med avocado – en anden opskrift med squash, som jeg er vild med!

I den her opskrift bliver squashen kun tilberedt ved at blive marineret. Marinaden er en slags urtepesto, som de tynde skiver squash bare lige skal vendes i. Eftersom det er en marineret squash salat, er det ekstra vigtigt at squashen skæres tyndt, således at marinaden kan lykkes. Jeg river squashen på et mandolinjern. Alternativt kan du bruge en god kartoffelskræller til revet squash salat.  

Udover squash består salaten af en ricottacreme i bunden – ricotta blandet med lidt olie og citron samt salt og peber. Og på toppen ristede pinjekerner og citronskal. Mums.

Squashsalat opskrift

Squash salat med urtepesto og pinjekerner

Opskrift på squash salat med urtepesto og pinjekerner på en bund af en lækker ricottacreme. Få den lækreste salat med squash og pesto her.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Urtepesto

  • 50 g frisk spinat
  • ½ bundt purløg
  • ½ bundt basilikum
  • 50 g olivenolie*
  • 0,5 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Ricottacreme

  • 150 g ricotta
  • 30 g olivenolie* (2 spsk)
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • 1 stk squash
  • 30 g pinjekerner
  • 5 stk timianblomster

Fremgangsmåde

Urtepesto

  • Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en grøn pesto.
  • Smag til med salt og peber. 

Ricottacreme

  • Vend ricotta sammen med med 2 spsk olivenolie, skallen fra en halv citron og saften fra hele citronen til en creme. Smag til med salt og peber.

Squashsalat

  • Skær squashen i tynde skiver, gerne på en mandolinjern. Vend det sammen med 2-3 spsk urtepesto. 
  • Kom ricottacremen i bunden af et fad. Top med de marinerede squashstrimler, ristede pinjejerner og friske urter.
  • Krydr med lidt salt, peber og gerne en god olivenolie. Og hvis du har lyst, friskrevet citronskal.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Serveringsforslag og tilbehør til squash salaten

Squashsalat kan serveres med lige præcis dét, du har lyst til. Salat med squash gør sig godt til både risotto og pastaretter, men du kan også sagtens servere squashsalat som en enkel frokost, fx med noget godt brød til. 

Tip til squashsalaten

Denne opskrift på squashsalat kan varieres lige som du har lyst. Du kan skifte pinjekerner ud med fx hasselnødder eller pistacienødder. Du kan også toppe med dine yndlingsurter, fx estragon, kørvel eller lignende. Disse urter kan også bruges til urtepestoen, hvis du ønsker. 

Et godt tip er også, at du kan lave cremen dagen før, så salaten er endnu hurtigere at smække sammen. 

Og måske allervigtigst for at squashsalaten bliver skøn og lækker, er at de lange squashbånd laves med et mandolinjern, så de bliver tynde. Brug en tyndskræller eller væbn dig med en skarp kniv og masser af tålmodighed, hvis du ikke har et mandolinjern, så skal det nok lykkes alligevel.

Vild med squash og pesto i kombination? Så MÅ du også prøve denne lækre squash spaghetti vendt i basilikumspesto og bagte cherrytomater. Den smager så godt!

Squashsalat med pesto

Marineret squash salat med urtepesto på en bund af ricottacreme

Se også opskriften på grillede peberfrugter med ricottacreme.
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments