Annonce

Squash spaghetti med pesto og bagte tomater

sådan laver du squash spaghetti

Denne fine, simple salat består af squash spaghetti med pesto og bagte cherrytomater. Den er helt enkel, og virkelig lækker. Servér den til frokost, tag den med på madpakken eller servér som tilbehør til aftensmaden. 

Squash spaghetti er som det lyder – squash lavet til spaghetti ved at bruge en såkaldt spiralizer. Så det er altså en sund form for spaghetti, som egner sig perfekt til salat. Man kan også lave andre typer grøntsagsspaghetti end med squash, fx med søde kartofler eller butternut. 

Squash spaghetti med pesto

Jeg har forsøgt at holde min opskrift på squashpasta salat så simpel som muligt. Jeg har derfor fundet to råvarer frem, som man virkelig ikke kan gå galt i byen med: Pesto og cherrytomater. Tomaterne bages i ovnen og serveres på toppen, mens squash spaghettien vendes med pesto. 

Jeg bruger en god hjemmelavet grøn basilikumspesto, men du kan bruge en hvilken som helst pesto. 

Sådan laver du squash spaghetti

Ja, hvordan laver man squash spaghetti? Det er egentlig ganske enkelt, men det kræver dog et særligt køkkenredskab – nemlig en såkaldt spiralizer. Med sådan en kan du nemt lave hjemmelavet grøntsagsspaghetti, som du kan bruge til retter med squash spaghetti – om det så er pastaretter eller salater som denne. I videoen kan du se, hvordan jeg bruger min spiralizer. 

squash spaghetti

Opskrift på squash spaghetti salat med bagte tomater

Min opskrift på squash spaghetti med pesto er hurtigt lavet: Smid tomaterne i ovnen og brug din spiralizer til at lave spaghetti af squash. Vend så spaghettien med pesto og top med bagte cherrytomater. Top også gerne med et par blade basilkum!

Squash spaghettien tilberedes altså ikke – og jeg beholder skrællen på. Det giver ekstra crunch, men du kan også sagtens skrælle squashen først.

squash spaghetti salat

Squash spaghetti med pesto og bagte tomater

Squash spaghetti med pesto og bagte tomater er en virkelig nem og simpel salat. Det er super nemt at lave squash spaghetti, se med i videoen hvordan jeg gør.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Bagte tomater

 • 20 stk cherrytomater
 • 15 g olivenolie* (1 spsk)
 • 2 kviste rosmarin
 • 1 kviste frisk timian
 • 1 kviste frisk oregano
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk flagesalt*

Squashpasta med pesto

 • 2 stk squash
 • 30 g basilikumspesto
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Bagte tomater

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Skyl cherrytomater og vend dem med olivenolie i et fad. Vedlæg krydderurter og de hele fed hvidløg. Drys med flagesalt.
 • Bag tomaterne i ca. 20 minutter.

Squashpasta med pesto

 • Skyl squash og skær enderne af.
 • Brug en Spiralizer til at lave tynde spaghettibånd af din squash.
 • Vend squashpasten med pesto og anret i en skål. Krydr med salt og peber.
 • Top med bagte cherrytomater.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Squashpasta er et sundt alternativ til spaghetti

Sådan en squashpasta salat er sund – selvsagt sundere end en tallerkenfuld almindelig pasta. Det er desuden en nem måde at inkorporere flere grøntsager i måltidet. Du kan også sagtens bare bruge din squashpasta som supplement til almindelig spaghetti, hvis du ikke vil undvære pasta. 

Flere madopskrifter med squash

Squash er en skøn grøntsag, som man kan lave utrolig mange ting med. Derfor får du også en squash opskrift eller to med på vejen. Prøv fx at lave squash galette – en nem tærte med squash og parmesan. Eller lav squash frikadeller! Det er en super fin måde at lave vegetariske frikadeller på. Disse fine squashroser er også bare SÅ skønne!

tilbehør til squash spaghett salat

squash spaghetti salat

 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments