Couscous salat med feta, avocado, persille og cherrytomater

Jeg elsker lette og simple salater, der mætter. Couscous salat er præcis sådan en salat. I denne opskrift er det en couscous salat med feta, avocado, persille og cherrytomater. Så det er få ingredienser, der skal til, og alligevel får man en fantastisk smag af det mellemøstlige køkken!

Couscous salat med feta

Couscous salat er nem og hurtigt lavet. Du kan faktisk lave den på få minutter, da couscous blot skal opbløde og så blandes med grøntsagerne. 

Couscous er lavet af hvede og er meget udbredt i de mellemøstlige lande. Man laver selvfølgelig salat med cous cous, men serverer også couscous lidt som vi serverer ris eller kartoffelmos – til en god gryderet.

couscous salat med avocado og feta

Opskrift på en frisk couscous salat

Til denne opskrift på cous-cous salat skal der blandes masser af grønt sammen med couscous. Jeg bruger tomat, avocado og persille og vender desuden salaten med masser af citron, så salaten bliver dejlig frisk og sund.  

Du kan evt. også røre lidt spidskommen i salaten eller toppe med et drys for lidt ekstra noter af det mellemøstlige, krydrede køkken. 

For at tilberede couscous hælder jeg blot kogende vand over og lader det stå i et kvarters tid. Jeg vil dog anbefale dig at følge pakkens anvisning, da der kan være forskel fra mærke til mærke, hvordan couscous skal tilberedes. 

Hvilken dressing skal jeg vælge?

Da jeg laver min couscous salat med feta, er der allerede et cremet og salt element. Derfor synes jeg det rækker helt fint blot at vende min cous-cous salat med citron og olivenolie. En tahindressing er dog også rigtig god, da den ligeledes er inspireret af det mellemøstlige køkken. 

hurtig couscous salat med feta

Couscous salat med feta

Lækker couscous salat med feta, avocado, tomater og persille er en god og nem salat du kan spise som en måltidssalat eller som tilbehør.
4,50 fra 6 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Couscous

Desuden

 • 2 stk avocadoer
 • 20 stk cherrytomater
 • ¼ bundt bredbladet persille
 • 30 g feta
 • 1 stk citron
 • 40 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber

Noter

 • Tip: Du kan komme 1/2-1 tsk stødt spidskommen i for en mere krydret og mellemøstlig smag. 

Fremgangsmåde

 • Kom couscous i en skål sammen med olivenolie. Kog vand og hæld det over til det dækker med ca. 2 centimer. Kom film eller folie over, og lad det stå 12-15 minutter.
 • Skær avocado og tomater i tern. Hak persillen fint.
 • Vend de færdige couscous sammen med avocado, tomat, persille samt feta. Smag til med saft- og skal fra en halv citronsalt samt salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Det perfekte tilbehør

Salat med cous cous er det perfekte tilbehør – især til krydret mad. Det kunne fx være kofta eller lammefrikadeller. 

Couscous salat er også skøn til sommerens grillaftener, da salaten er sund og et frisk indspark, så den tilføjer en god kontrast til det typisk lidt tunge kød. Salaten kan også sagtens spises for sig selv – fx med marineret kylling som tilbehør. 

tilbehør couscous salat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments