Græskarsalat med granatæble og feta

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Græskar, græskar, græskar – så mødes vi igen, denne gang i en utrolig lækker græskarsalat. Jeg kunne spise græskar hver dag i sæsonen, jeg elsker det simpelthen og det er en af min favoritspise, fordi det kan bruges i så mange retter. Det er let at lave græskarsalat. Græskar er en skønt ingrediens, der kan bruges i mange forskellige retter, herunder salater.

Denne bagt græskarsalat er smuk i farven, smager fantastisk og er en perfekt måde at byde efteråret velkommen på. Salaten er fyldt med sprøde kikærter, feta og granatæblekerner, som giver en dejlig smagskombination. Så hvis du elsker græskar, så må du prøve opskriften på denne lækre græskarsalat.

Græskarsalat med granatæble og feta

Græskarsalat

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta er en dejlig efterårssalat. Kikærterne er lækre og sprøde.
4,75 fra 8 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Salat

  • 500 g Hokkaido græskar
  • 15 g olivenolie*
  • 1 tsk flagesalt
  • 100 g feldsalat
  • ½ stk granatæble
  • 150 g feta
  • ½ stk citron

Ristede kikærter

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 175°, varmluft.
  • Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk). 
  • Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.
  • Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. 
  • Kom dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber. 
  • Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre. 
  • Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.
  • Gør imens resten klar. Skyl din feldsalat grundigt og læg det som bund på et fad. Pil kernerne ud af granatæblet.
  • Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta. 
  • Pres citron over til sidst og servér. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på bagt græskarsalat med sprøde kikærter og feta

I denne lækre opskrift på græskarsalat finder du skønne ingredienser som feta og ristede kikærter. Det er en dejlig og mættende salat, som kan spises alene – måske med et par skiver brød til eller som tilbehør til andre retter.

Hvedekernesalat med græskar
En supernem hvedekernesalat med græskar og pesto/urteolie. Salaten tager under omkring 30 minutter at lave og smager så dejligt!
Gå til opskrift
Hvedekernesalat med græskar og pesto

For at lave en simpel græskarsalat skal du skære græskar i terninger og bage dem i ovnen, indtil de er møre. Når du alligevel skal bage græskar i ovnen, så kan du med fordel også bage kikærterne så du spare tid. Så er der nemlig kun tilbage at samle salaten.

For at give salaten noget syrlighed kan du tilføje en dressing af citronsaft, olivenolie og lidt honning. Krydr med salt og peber efter smag.

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Læs også:
Er du vild med græskar, så prøv at se nærmere på hasselback butternut græskargræskarspeltotto, bagt græskar, græskarrisotto eller kikærtegryde med græskar.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments