
Græskar, græskar, græskar – så mødes vi igen, denne gang i en græskarsalat. Jeg kunne spise græskar hver dag, jeg elsker det simpelthen og det er en af min favoritspise, fordi det kan bruges i så mange retter.
September, jeg har set frem til dig. Ja, du læste helt rigtigt – september og efteråret er nemlig min yndling årstid. Ikke nok med, at naturens farver begynder at skifte, så elsker jeg også at mærke det lille bid fra kulden på mine kinder når jeg spadsere gennem de nedfaldne blade, på min gåtur.

Opskrift på græskarsalat med feta
Jeg elsker Danmark for de mange skift, og jeg beundrer hver måned, sin skønhed. Selvom jeg ikke helt føler vi har ramt efteråret endnu, så er jeg startet på madfronten.
En grøntsag, som hører efteråret til må være græskaret. Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter med græskar. Og er du også vild med græskar, så prøv kan du se nærmere på hasselback butternut græskar, græskarspeltotto, bagt græskar, græskarrisotto eller kikærtegryde med græskar.
I dag har jeg lavet denne lækre græskarsalat med feta og kikærter. En dejlig og mættende salat, som kan spises alene – måske med et par skiver brød til eller som tilbehør til andre retter. Hvis du fx savner en salat med endnu mere fylde, men stadig med græskar, skal du næsten tage et kig på min opskrift på hvedekernesalat. Den indeholder også græskar.
Få opskriften på græskarsalat med granatæble og feta her:

Græskarsalat
Ingredienser
Salat
- 500 g Hokkaido græskar
- 15 g olivenolie*
- 1 tsk flagesalt*
- 100 g feldsalat
- ½ stk granatæble
- 150 g feta
- ½ stk citron
Ristede kikærter
- 240 g kogte kikærter (svarende til 1 dåse)
- 15 g olivenolie*
- 2 tsk stødt spidskommen*
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175°, varmluft.
- Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk).
- Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.
- Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre.
- Kom dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber.
- Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre.
- Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.
- Gør imens resten klar. Skyl din feldsalat grundigt og læg det som bund på et fad. Pil kernerne ud af granatæblet.
- Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta.
- Pres citron over til sidst og servér.
