Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta
Græskar, græskar, græskar – så mødes vi igen, denne gang i en græskarsalat. Jeg kunne spise græskar hver dag, jeg elsker det simpelthen og det er en af min favoritspise, fordi det kan bruges i så mange retter. September, jeg har set frem til dig. Ja, du læste helt rigtigt – september og efteråret er nemlig min yndling årstid. Ikke nok med, at naturens farver begynder at skifte, så elsker jeg også at mærke det lille bid fra kulden på mine kinder når jeg spadsere gennem de nedfaldne blade, på min gåtur.

GRÆSKARSALAT MED FETA

Jeg elsker Danmark for de mange skift, og jeg beundrer hver måned, sin skønhed. Selvom jeg ikke helt føler vi har ramt efteråret endnu, så er jeg startet på madfronten. En grøntsag, som hører efteråret til må være græskaret. Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter med græskar. Og er du også vild med græskar, så prøv kan du se nærmere på bagt butternut græskargræskarspeltotto, eller græskargryde. I dag har jeg lavet denne lækre græskarsalat med feta og kikærter. En dejlig og mættende salat, som kan spises alene eller som tilbehør.

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

FÅ OPSKRIFT PÅ LÆKKER SALAT MED GRÆSKAR OG RISTEDE KIKÆRTER HER:

5 fra 2 stemmer
Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta
GRÆSKARSALAT MED FETA
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad, Salat, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Salat
  • 1 stk Hokkaido græskar
  • 1 pose vårsalat, spinat eller ruccula
  • 1/2 stk granatæble, kernerne
  • 200 g feta
  • 1/2 stk citron, saften
Ristede kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk spidskommen
Sådan gør du
  1. Start med at tænde ovnen pa? 175 graders varmluft.

  2. Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk). 

  3. Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.

Kikærter
  1. Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. 

  2. Hæld dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber. 

  3. Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  4. Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre. 

  5. Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.

  6. Gør imens resten klar. Skyl din salat grundigt og læg det som bund på et fad. 

  7. Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta. 

  8. Pres citron over til sidst og servér. 

  9. Velbekomme.

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Thefoodiequeen
Gæst

Det ser super lækkert ud!

marialottes
Gæst

Tusind tak

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta
Græskar, græskar, græskar – så mødes vi igen, denne gang i en græskarsalat. Jeg kunne spise græskar hver dag, jeg elsker det simpelthen og det er en af min favoritspise, fordi det kan bruges i så mange retter. September, jeg har set frem til dig. Ja, du læste helt rigtigt – september og efteråret er nemlig min yndling årstid. Ikke nok med, at naturens farver begynder at skifte, så elsker jeg også at mærke det lille bid fra kulden på mine kinder når jeg spadsere gennem de nedfaldne blade, på min gåtur.

GRÆSKARSALAT MED FETA

Jeg elsker Danmark for de mange skift, og jeg beundrer hver måned, sin skønhed. Selvom jeg ikke helt føler vi har ramt efteråret endnu, så er jeg startet på madfronten. En grøntsag, som hører efteråret til må være græskaret. Jeg har efterhånden lavet en del opskrifter med græskar. Og er du også vild med græskar, så prøv kan du se nærmere på bagt butternut græskargræskarspeltotto, eller græskargryde. I dag har jeg lavet denne lækre græskarsalat med feta og kikærter. En dejlig og mættende salat, som kan spises alene eller som tilbehør.

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

FÅ OPSKRIFT PÅ LÆKKER SALAT MED GRÆSKAR OG RISTEDE KIKÆRTER HER:

5 fra 2 stemmer
Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta
GRÆSKARSALAT MED FETA
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Ret: Aftensmad, Salat, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Salat
  • 1 stk Hokkaido græskar
  • 1 pose vårsalat, spinat eller ruccula
  • 1/2 stk granatæble, kernerne
  • 200 g feta
  • 1/2 stk citron, saften
Ristede kikærter
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk spidskommen
Sådan gør du
  1. Start med at tænde ovnen pa? 175 graders varmluft.

  2. Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk). 

  3. Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.

Kikærter
  1. Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. 

  2. Hæld dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber. 

  3. Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

  4. Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre. 

  5. Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.

  6. Gør imens resten klar. Skyl din salat grundigt og læg det som bund på et fad. 

  7. Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta. 

  8. Pres citron over til sidst og servér. 

  9. Velbekomme.

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Thefoodiequeen
Gæst

Det ser super lækkert ud!

marialottes
Gæst

Tusind tak

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu