Speltotto med græskar og svampe

Speltotto med græskar og svampe

Speltotto med græskar og svampe
Kan vi ikke hurtigt blive enige om, at det er så dejligt at græskar endelig er i sæson? Jeg er ihvertfald meget begejstret. Jeg vil næsten vove og påstå, at det på den ene eller anden måde har indgået i min madlavning siden kalenderen skrev september måned. Det er helt fantastisk, hvordan græskar kan give så meget fylde til en ret, særligt i denne gryderet gør det sig gældende.

SPELTOTTO MED GRÆSKAR

Jeg elsker risotto, men som noget andet ville jeg prøve med spelt, for at tilføre retten lidt fuldkorn. Du kan selvfølgelig stadig lave retten med ris. I går lavede jeg speltotto til min mor og jeg, hvor græskarret selvfølgelig indgik. Det fungerede super godt og tilførte en cremet konsistens, god smag og ikke mindst, det pryderede retten, med en flot orange farve. Hvis du er mere til risotto, kan du tage et kig på denne med svampe. Speltotto med græskar og svampe

FÅ OPSKRIFT PÅ CREMET GRÆSKAR SPELTOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Speltotto med græskar og svampe
SPELTOTTO MED GRÆSKAR
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Aftensmad, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g skyllede perlespelt
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 1 stk Hokkaido græskar
  • 200 g svampe
  • 75 g parmesanost, revet
  • 1 håndfuld krydderurter, fx bredbladet persille, timian eller salvie
  • 1 dl hvidvin
Sådan gør du
  1. Hak hvidløg og løg fint. Skær dine svampe i skiver.

  2. Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk).

  3. Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm.

  4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter.

  5. Sauter imens løg og hvidløg i olie, til de er blanke.

  6. Tilsæt svampe og sauter.

  7. Tilsæt perlespelt og hvidvin og rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet.

  8. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlespelt er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  9. Når græskarret er bagt og perlespelt er møre blandes græskaret i risottoen.

  10. Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. 

  11. Servér og pynt af med friske urter, græskarkerner og ost. 

  12. Velbekomme.

Speltotto med græskar og svampe

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

ser skønt ud

marialottes
Gæst

Taak søde du!

Speltotto med græskar og svampe
Kan vi ikke hurtigt blive enige om, at det er så dejligt at græskar endelig er i sæson? Jeg er ihvertfald meget begejstret. Jeg vil næsten vove og påstå, at det på den ene eller anden måde har indgået i min madlavning siden kalenderen skrev september måned. Det er helt fantastisk, hvordan græskar kan give så meget fylde til en ret, særligt i denne gryderet gør det sig gældende.

SPELTOTTO MED GRÆSKAR

Jeg elsker risotto, men som noget andet ville jeg prøve med spelt, for at tilføre retten lidt fuldkorn. Du kan selvfølgelig stadig lave retten med ris. I går lavede jeg speltotto til min mor og jeg, hvor græskarret selvfølgelig indgik. Det fungerede super godt og tilførte en cremet konsistens, god smag og ikke mindst, det pryderede retten, med en flot orange farve. Hvis du er mere til risotto, kan du tage et kig på denne med svampe. Speltotto med græskar og svampe

FÅ OPSKRIFT PÅ CREMET GRÆSKAR SPELTOTTO HER:

5 fra 1 stemme
Speltotto med græskar og svampe
SPELTOTTO MED GRÆSKAR
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
40 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Aftensmad, Vegetarisk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
  • 400 g skyllede perlespelt
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • 1 stk Hokkaido græskar
  • 200 g svampe
  • 75 g parmesanost, revet
  • 1 håndfuld krydderurter, fx bredbladet persille, timian eller salvie
  • 1 dl hvidvin
Sådan gør du
  1. Hak hvidløg og løg fint. Skær dine svampe i skiver.

  2. Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk).

  3. Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm.

  4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter.

  5. Sauter imens løg og hvidløg i olie, til de er blanke.

  6. Tilsæt svampe og sauter.

  7. Tilsæt perlespelt og hvidvin og rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet.

  8. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlespelt er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

  9. Når græskarret er bagt og perlespelt er møre blandes græskaret i risottoen.

  10. Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. 

  11. Servér og pynt af med friske urter, græskarkerner og ost. 

  12. Velbekomme.

Speltotto med græskar og svampe

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
camillaholmegaard
Gæst

ser skønt ud

marialottes
Gæst

Taak søde du!

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu