Cremet spidskålssalat med agurk, hvedekerner og avocado

cremet spidskålssalat

Her får du en af mine bedste opskrifter på en cremet spidskålssalat med avocadocreme. Jeg elsker at spise spidskål i alle afskygninger, og her får du en opskrift med fintsnittet spidskål, der er vendt sammen med kogte knækkede hvedekerner, agurk, persille og en lækker avocadocreme. Det giver den mest lækre cremet spidskålssalat, som smager helt vidunderligt!

Mættende cremet spidskålssalat

Denne spidskålssalat mætter virkelig godt, da den indeholder sunde fedtstoffer fra avocadoen, knækkede hvedekerner og kål.

Server denne lækre cremede spidskålssalat sammen med noget lækkert kød eller kylling hvis du synes noget mangler. Men ellers kan salaten spises alene, da den fungere perfekt som en fyldig måltidssalat.

De knækkende hvedekerner giver nemlig en grovere struktur og mere bid til salaten. Hvedekernene bidrager desuden med kostfibre og derfor får du her en salat der er super sund, mættende og fyldig.

Cremet spidskålssalat med agurk, knækkede hvedekerner og avokadodressing

Opskrift på cremet spidskålssalat med agurk, hvedekerner og avocadocreme

Det er en super nem salat at tilberede! Det er en af de bedste cremede spidskålssalater jeg har smagt længe, og den kan serveres året rundt. Selve salaten er vendt i en hjemmelavet avocadocreme, som sætter prikken over i’et – den fede og cremede dressing passer nemlig perfekt med den neutrale og milde smag spidskål har.

Læs også: Min favorit spidskålssalat med æbler der er vendt i en lækker vinaigrette eller steget spidskål for mere inspiration.

Spidskålet snittes fint, så det er let at spise. Og agurkerne skæres i små tern. Den friske smag fra agurken går rigtig godt sammen med det milde spidskål, og avocadocremet er også meget mild i smagen. Men smagt til med masser af citron samt salt og peber får du altså en skøn salat.

Cremet spidskålssalat med agurk, knækkede hvedekerner

Cremet spidskålssalat

Cremet spidskålssalat med agurk, knækkede hvedekerner og avocadocreme er en lækker og mættende salat du kan spise som måltid.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Spidskålssalat

  • 75 g knækkede hvedekerner*
  • 1 tsk flagesalt
  • ½ stk agurk
  • ½ stk spidskål
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber

Avocadocreme

  • 1 stk avocado
  • 130 g creme fraiche 18 %
  • 40 g olivenolie*
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skyl de knækkede hvedekerner og kog dem i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  • Hak agurk i tern og snit spidskål fint. Hak bredbladede persille groft. Vend det sammen med de afkølede hvedekerner, smag til med salt og peber.

Avocodadressing

  • Fjern skræl samt sten fra avocadoen. Blend dem med creme fraiche og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Vend avocadocremen sammen med spidskålssalaten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
cremet spidskålssalat med avocado
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 999
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments