Grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder

grønkålssalat med pærer og blå ost

Grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder er en fantastisk efterårssalat med knald på smagene. Salaten er frisk og fyldig fordi den har en kombination af det sprøde fra grønkål og nødder, det søde fra pærerne og det fede fra blåosten. Salaten bliver vendt i en vinaigrette med olivenolie, eddike og lidt honning – det komplimenterer nemlig grønkålssalaten rigtig godt.

Jeg er så heldig at være beriget med pærer i vores sommerhushave, og det har jeg nydt godt af. Jeg elsker at plukke en pære fra træet, udvikle en opskrift med dem eller blot spise dem som de er. Men i salater er de virkelig gode, og det udviklede

grønkålssalat med pærer og blue cheese

grønkålssalat med pærer og nødder

Læs også flere salater med grønkål: Grønkålssalat med æble og feta, som også er en af mine favoritter om efteråret- og vinteren. Hvis du vil prøve en lun salat, kan du prøve at se nærmere på denne salat med stegt grønkål og bacon.

Sprød grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder

Den fyldige salat med grønkål og pærer passer godt til julebordet med fx stegt andebryst eller flæskesteg, men også til en middag i de kolde måneder. Salaten er en god vintersalat, da både grønkål og pærer er i sæson disse måneder. Og så er grønkål jo spækket med fibre, så den mætter også.

Hvis du bryder dig mindre om blue cheese kan du sagtens udskifte den med fx gedeost eller helt udelade. Der er selvfølglig også forskellige varianter af blå ost, så her kan du gå efter en der er mildere.

Hasselnødderne rister jeg hurtigt af på panden, så de får lidt mere karakter. Du kan hakke dem groft eller komme dem i som hele nødder.

Opskriften på grønkålssalat med pærer får du her:

grønkålssalat med pærer og nødder

Grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder

Grønkålssalat med pærer, blue cheese og hasselnødder er en fantastisk efterårssalat med knald på smagene. Hvis du ikke bryder dig om blå ost, kan du bruge gedeost eller udelade.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Olie/eddike dressing

Fremgangsmåde

  • Rist hasselnødderne gyldne på en pande og hak dem groft.
  • Pluk grønkålen af stænglerne og riv dem groft, og skyl dem grundigt. Ryst dem fri for vand, og kom det i en skål.
  • Skær pærerne i både, og kom dem op i skålen sammen med grønkål. Smuldr osten overgrønkålen og tilsæt hasselnødderne.
  • Anret på et fad.

Olie/eddikke dressing

  • Pisk alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen ud over grønkålsalaten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften på grønkålssalat med pærer

  • Pluk grønkålen i mindre bidder eller hak det grovere.
  • Massér grønkålen: Hvis du synes grønkålen er lidt for grov, kan massere olien ind i kålen med hænderne. Når du gør det, får du en blød og medgørlig grønkål, der også er nemmere at spise.
  • Vend grønkålen med en sennepsdressing, hvis du er vild med sennep. Det smager nemlig rigtig godt med sennep til grønkålen og de øvrige ingredienser i salaten.
  • Skift hasselnødder ud med fx valnødder eller mandler.

Hvis du har mere grønkål tilbage, så kan jeg anbefale dig at lave en grønkålspesto! Det smager virkelig godt.

salat med grønkål og pærer
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments