Jeg er på barsel - vender stærkt tilbage
Grønkålspesto

I dag vil jeg gerne dele en nem, velsmagende og god opskrift med grønkål. Der er også andre gode ingredienser i, udover grønkål. Men grønkål er den ingrediens der er hovedfokus – det er selvfølgelig en grønkålspesto jeg vil dele. Min allerbedste pesto med grønkål, som tager under 10 minutter at lave og som bare smager virkelig godt.
Jeg kan virkelig anbefale at lave sådan et glas grønkålspesto, fordi det er så nemt og fordi grønkål netop er i sæson nu. Grønkål er super sundt og spækket med mange gode vitaminer og kostfibre.
En nem hjemmelavet grønkålspesto er det perfekte tilbehør
Grønkålspesto kan bruges på samme vilkår, som alle andre slags pestoer. Den er vidunderlig til mange ting. Det kan fx være i en pastasalat med pesto, sandwich, pastaret eller på pizza, ristet brød eller som en del af en tapas hvor man selv kan vælge hvad man vil kombinere den med.
Tip! Hvis du synes det lyder lækkert med en pasta vendt med grønkålspesto, kan du læse i opskriften hvordan du gør, og ellers kan du prøve min grønkålspasta med stegt grønkål og mandler.
Vild med grønkål? Så må du altså prøve at lave sprøde grønkålschips med parmesan eller en skøn grønkålssalat med feta og æble.

Opskrift på pesto med grønkål
Det er så nemt at lave pesto, og denne hjemmelavet grønkålspesto er ingen undtagelse. Grønkålen skal først lige blancheres kort, så den falder lidt sammen og føles mindre grov at spise. Derefter skal grønkålen blendes med de øvrige ingredienser der er angivet i opskriften.
Jeg opbevarer min pesto på et skoldet glas, og sætter det på køl. Her kan det holde sig 3-4 dage.
Reklamelinks er markeret med*

Grønkålspesto
En nem og hurtig opskrift på grønkålspesto, som er god til alt fra pasta, brød og tapas. Du skal blot blende alle ingredienser sammen, og så har du en skøn pesto med grønkål!
Antal: 4 personer
Ingredienser
Grønkålspesto
- 5 stængler grønkål
- ½ bundt basilikum
- ½ bundt bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 40 g pinjekerner
- 20 g Parmesan
- 120 g olivenolie*
- 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
- salt og friskkværnet peber
Pasta med grønkålspesto
- 250 g frisk pasta
- 1 stk citron
- salt og friskkværnet peber
- 30 g Parmesan
Køkkenudstyr
Noter
Holdbarhed: Kan holde sig på køl som minimum i 3-4 dage. Vigtigt du afskolder glas inden du hælder pestoen heri.
Fremgangsmåde
Grønkålspesto
- Pluk grønkålen fra stilken og kom det i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i 30 sekunder. Hæld vandet fra og kom koldt vand over kålet til det er kølet af.
- Vrid kålen for vand og kom det i en god blender.
- Kom hvidløg, persille, basilikum, pinjekerner, parmesan og olivenolie ved.
- Blend det hele i ca. 30-45 sekunder.
- Smag til med eddike salt og peber.
Pasta med grønkålspesto
- Kog pastaen i letsaltet vand i ca. 1 minut. Sigt vand fra, på nær ca. 1 dl af kogevandet og kom 3-4 af pestoen i gryden. Lad det hele koge sammen i ca. 1 minut.
- Smag til med citronsaft, salt og peber og servér med revet parmesanost.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Pasta med grønkålspesto
Et god serveringsforslag til hvad du kan bruge din grønkålspesto til, er denne nemme pastaret. Det eneste du skal bruge er noget frisk pasta, fx tagliatelle. Derudover skal du bruge pestoen, lidt citron og ellers bare lidt af kogevandet fra pastaen. Hele opskriften kan du se ovenfor. Prøv den, fordi det smager virkelig godt!



0 Comments