Grønkålspesto

Grønkålspesto

I dag vil jeg gerne dele en nem, velsmagende og god opskrift på grønkålspesto. Der er også andre gode ingredienser i, udover grønkål. Men grønkål er selvfølgelig den ingrediens der er hovedfokus. Min allerbedste pesto med grønkål, som tager under 10 minutter at lave og som bare smager virkelig godt. 

Jeg kan virkelig anbefale at lave sådan et glas grønkålspesto, fordi det er så nemt og fordi grønkål netop er i sæson nu. Grønkål er super sundt og spækket med mange gode vitaminer og kostfibre.

opskrift grønkaalspesto

Grønkålspesto

En nem og hurtig opskrift på grønkålspesto, som er god til alt fra pasta, brød og tapas. Du skal blot blende alle ingredienser sammen, og så har du en skøn pesto med grønkål!
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Grønkålspesto

 • 5 stængler grønkål
 • ½ bundt basilikum
 • ½ bundt bredbladet persille
 • 1 fed hvidløg
 • 40 g pinjekerner
 • 20 g Parmesan
 • 120 g olivenolie*
 • 15 ml hvidvinseddike* (1 spsk)
 • salt og friskkværnet peber

Pasta med grønkålspesto

 • 250 g frisk pasta
 • 1 stk citron
 • salt og friskkværnet peber
 • 30 g Parmesan

Køkkenudstyr

Noter

Holdbarhed: Kan holde sig på køl som minimum i 3-4 dage. Vigtigt du afskolder glas inden du hælder pestoen heri. 

Fremgangsmåde

Grønkålspesto

 • Pluk grønkålen fra stilken og kom det i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå i 30 sekunder. Hæld vandet fra og kom koldt vand over kålet til det er kølet af.
 • Vrid kålen for vand og kom det i en god blender.
 • Kom hvidløg, persille, basilikum, pinjekerner, parmesan og olivenolie ved.
 • Blend det hele i ca. 30-45 sekunder.
 • Smag til med eddike salt og peber.

Pasta med grønkålspesto

 • Kog pastaen i letsaltet vand i ca. 1 minut. Sigt vand fra, på nær ca. 1 dl af kogevandet og kom 3-4 af pestoen i gryden. Lad det hele koge sammen i ca. 1 minut. 
 • Smag til med citronsaft, salt og peber og servér med revet parmesanost.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på pesto med grønkål

Det er så nemt at lave pesto, og denne hjemmelavet grønkålspesto er ingen undtagelse. Grønkålen skal først lige blancheres kort, så den falder lidt sammen og føles mindre grov at spise. Derefter skal grønkålen blendes med de øvrige ingredienser der er angivet i opskriften. 

Jeg opbevarer min pesto på et skoldet glas, og sætter det på køl. Her kan det holde sig 3-4 dage. 

En nem hjemmelavet grønkålspesto er en lækker pesto!

Grønkålspesto kan bruges på samme vilkår, som alle andre slags pestoer. Den er vidunderlig til mange ting. Det kan fx være i en pastasalat med pesto, sandwich, pastaret eller på pizza, ristet brød eller som en del af en tapas hvor man selv kan vælge hvad man vil kombinere den med. Se flere forslag længere nede.

Tip! Hvis du synes det lyder lækkert med en pasta vendt med grønkålspesto, kan du læse i opskriften hvordan du gør, og ellers kan du prøve min grønkålspasta med stegt grønkål og mandler.

Er du vild med grønkål? Så må du altså prøve at lave sprøde grønkålschips med parmesan eller en skøn grønkålssalat med feta og æble.

Hjemmelavet grønkålspesto

Serveringsforslag: Det kan du bruge din pesto med grønkål til

Grønkålspesto er en alsidig og velsmagende sauce/dip, der kan bruges på flere måder. Her er nogle ideer til, hvordan du kan bruge grønkålspesto:

 1. Pasta: Et god serveringsforslag til hvad du kan bruge din grønkålspesto til, er denne nemme pastaret. Det eneste du skal bruge er noget frisk pasta, fx tagliatelle. Derudover skal du bruge pestoen, lidt citron og ellers bare lidt af kogevandet fra pastaen. Hele opskriften kan du se ovenfor. Prøv den, fordi det smager virkelig godt!
 2. Sandwich: Smør grønkålspesto på brødskiver eller sandwichbrød som en lækker og smagfuld spread til sandwich eller wraps.
 3. Pizza: Brug grønkålspesto som en alternativ sauce til traditionel tomatsauce på pizzaen. Det giver en unik og lækker smag. Du kan også komme den på som topping efter afbagning.
 4. Dip: Server grønkålspesto som en dip til grøntsagsstænger, brød eller chips. Det er en sund og lækker snackmulighed.
 5. Grillmad: Brug grønkålspesto som en marinade eller smøring til grillet kød eller grøntsager. Det tilføjer en dejlig smag og holder kødet saftigt.
 6. Bagværk: Prøv at tilføje grønkålspesto til bagværk som brød eller muffins for at give dem en spændende smag og farve. Du kan fx bruge den i disse lækre pestosnurrer.
pasta med grønkålspesto

pasta med grønkålspesto

hurtig grønkålspesto
Servér gerne med et godt brød til, fx surdejsbrød!
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments