Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
serveringer
Reklamelinks er markeret med*
Græskarsalat
Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta er en dejlig efterårssalat. Kikærterne er lækre og sprøde.
4,75
fra
8
stemmer
Servings:
4
Personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
30
minutter
min
I alt
40
minutter
min
Ingredients
Salat
500
g
Hokkaido græskar
15
g
olivenolie*
1
tsk
flagesalt
100
g
feldsalat
½
stk
granatæble
150
g
feta
½
stk
citron
Ristede kikærter
240
g
kogte kikærter
(svarende til 1 dåse)
15
g
olivenolie*
2
tsk
stødt spidskommen*
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 175°, varmluft.
Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk).
Skær græskarret i små tern på cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.
Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre.
Kom dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber.
Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre.
Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.
Gør imens resten klar. Skyl din feldsalat grundigt og læg det som bund på et fad. Pil kernerne ud af granatæblet.
Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta.
Pres citron over til sidst og servér.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram
@marialottesdk