Burrata med tomat og grøn urteolie

Burrata med tomat til forret

Jeg er vild med det italienske køkken og især deres inspirerende antipasti. Derfor får du også her en skøn servering: Burrata med tomat, som bare smager virkelig fantastisk, og som udgør en skøn simpel salat med få ingredienser. Den cremede burrata ost passer perfekt sammen med de søde og syrlige tomater. Den grønne urteolie tilfører en kraftig smag af krydderurter og en dejlig friskhed.

Burrata er skøn i retter, da den flydende ost tilfører en masse fedme, fylde og cremethed. Burrata med tomat er en skøn servering til fx forret, hvor et hjemmebagt surdejsbrød ville passe godt. Salaten er nem at tilberede og kan også være et frisk pust til fx kødretter, pasta eller en helstegt kylling.

Salat med burrata ost og tomat er en perfekt forret

Hvis du står og mangler en simpel, nem og hurtig forret til din næste middag, så er der mange gode at hente i det italienske køkken. Antipasti er det italienske ord for forret, og her finder jeg selv stor inspiration.

Denne opskrift på burrata med tomat er en klassisk servering i det italienske køkken. Hvis du er vild med den klassiske tomatsalat med mozzarella, så garanterer jeg dig for at du vil elske denne opskrift med burrata. De friske tomater og den cremede burrata ost med flydende midte, passer skønt sammen. Ja, og så på kun 10 minutter har du en dejlig forret som jeg tror de fleste vil spise med på.

Tip: Du kan bruge en god olivenolie i stedet for urteolien.

Inspiration til flere antipasti med tomat: Bruschetta med tomat, Melanzane alla parmigiana eller Caponata med aubergine.

Burrata med tomater

Opskrift på burrata med tomat og basilikum

Her får du en hurtig og nem opskrift på en lækker frisk salat med burrata ost og tomat. På bare 10 minutter kan du have en lækker antipasti klar. Det er vigtigt at du tager burrataen ud af køleskabet minimum 30 minutter før du skal spise, da buratta osten skal have stuetemperatur. Ved at osten får stuetemperatur, forstærkes smagen og den bliver mere intens.

Til salaten har jeg valgt både at bruge et mix af tomater, og derfor udgør salaten både bøftomater og cherrytomater i forskellige farver – både grønne og røde. De grønne tomater er lidt mere umodne, hvilket giver en god tekstur og så er det et fryd for øjet med de skønne farver.

Jeg har lavet en urteoile til salaten, men du kan også bruge en lækker pesto i stedet. Du kan fx lave din egen basilikumspesto.

Få en simpel opskrift på antipasti med burrata ost og tomat her:

Burrata opskrifter

Burrata med tomat og grøn urteolie

En nem lækker Italiensk salat med en cremet burrata, der har en skøn mild smag som smager fantastisk sammen med de søde tomater og en grøn urteolie.
4,50 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Tilberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Tomatsalat

 • 2 stk burrata
 • 2 stk bøftomater
 • 3 stk tomater
 • 10 stk cherrytomater
 • 1 bundt basilikum

Urteolie

 • ½ bundt purløg
 • 50 g frisk spinat
 • ½ bundt basilikum
 • 50 g olivenolie*
 • 0,5 stk citron
 • salt og friskkværnet peber

Serveringsforslag

Køkkenudstyr

Noter

Tip: Du kan også sagtens bruge din yndlings pesto, fx er en hjemmelavet basilikumspesto god.
Tip: Du kan sagtens bruge mozzarella frem for burrata, hvis du ikke kan få fat i det. Men vælg da gerne en bøffelmozzalla for mere smag.

Fremgangsmåde

 • Tag burrata ud af køleskabet, minimum 30 minutter inden servering.
 • Skær tomaterne i skiver og læg dem på et fad. Pynt af med frisk basilikum og purløgsblomster.
 • Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en grøn urteolie. Smag til med saften fra en halv citron samt salt og peber.
 • Kom burrata på salaten.
 • Top med den grønne urteolie på salaten og burrata.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Spørgsmål og svar til opskriften på burrata med tomat

Hvad er burrata?

Burrata er en italiensk friskost. Burrata kommer traditionelt fra Italien. Buratta osten består af to dele. Osten har et ydre lag af mozzarella og en indre cremet kerne af stracciatella. I forhold til den kendte bøfmozzarella er burrata osten dermed blødere i konsistensen og har en mild og smøragtig smag. Hvis du lige som mig er vild med burrata, kan du også prøve denne opskrift på pasta med burrata eller en fersken caprese med burrata.

Hvor kan man købe burrata?

Du kan købe burrata ost i velassorterede supermarkeder. De er efterhånden nemme at få fandt i. Men hvis du leder efter en af virkelig god kvalitet, som også er økologisk skal du i Meny, hvor jeg anbefaler den fra La Treccia. Derudover kan du finde en god økologisk burrata i Torvehallerne hos Omegn & Venner.

Prøv også: En frisk og skøn grapefrugt salat med burrata ost.

Burrata med tomater

Burrata ost med tomat

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments