Fersken caprese med burrata

Sommersalat med fersken og burrata

Jeg elsker caprese salat, sammensætningen af sødme, syrlighed og fedme er bare fantastisk. Her får du et lille twist på den klassiske caprese-salat, som denne hvor tomater er udskiftet med solmodne ferskner. Det er således samme smagssammensætning, blot er den sødme og syrlighed fra de solmodne tomater i denne opskrift fersken stykker. Det er virkelig en skøn sommersalat.

Du kan toppe med en balsamico glace, eller bare bruge en god økologisk olivenolie. Jeg foretrækker sidstnævnte, fordi fersken er så sød i sig selv. Server den som tilbehør til din sommermad, jeg kan ikke sige det nok – Prøv den!

Opskrift på simpel fersken caprese med burrata

Denne simple salat er fantastisk, og særligt med kvalitetsråvarer! Jeg bruger burrata, fordi den er level up af mozzarella. Og jeg elsker bare burrata for dens bløde midte. Du kan bruge sagtens bruge mozzarella.

Opskriften på denne sommersalat er nem at følge, og den tager under 10 minutter at lave. Desuden er det også muligt at skifte de fire ferskner ud med nektariner. Så denne salat opskrift på en herlig sommersalat kan blive til uanset hvad, fordi frugten kan skaffes i ethvert supermarked. Den er så nem og simpel at lave, så det er bare at komme i gang! 

Kort opsummeret skal du blot skære fersken i både, placere på et fad med brudstykker af burrata og pynte med basilikum, salt og peber, samt hælde olivenolie over. Spis og nyd denne friske og lækre ferskensalat.

Opskriften får du her:

Fersken caprese

Fersken caprese med burrata

Lækker caprese salat med solmodne fersken, burrata og basilikum – salaten er simpel og passer perfekt på ethvert sommerbord med andre gode grillretter.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 4 stk fersken
  • 1 stk burrata
  • ¼ bundt basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie*

Noter

Tip! Hvis du har lyst er det superlækkert at lægge noget Prosciutto, fx Parmaskinke.

Fremgangsmåde

  • Skær fersken over på midten, fjern stenen og skær dem i både.
  • Læg ferskenbådene på et fad og fordel med brudstykker af burrata.
  • Krydr burrata med salt og peber.
  • Kom basilikumblade og en god olivenolie ovenpå.
  • Server straks og nyd!
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Fersken-caprese er perfekt tilbehør

Denne opskrift giver dig virkelig en vidunderlig sommersalat. I sig selv er det jo en simpel salat, men du kan også tilføje lidt skinke til salaten og mere grønt, ligesom jeg gør i denne salat med serranoskinke. Den minder meget om, men har alligevel nogle ændringer.

Den simple fersken carprese salat kan bruges i mange sammenhænge. Den passer fx som tilbehør til en grillaften, pizza eller pastaretter, da det virkelig er en så nem og simpel salat.

En anden lignende salat du også kan tage et kig på er en smuk grapefrugt salat med fennikel, dild og burrata.

Fersken caprese med basilikum
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments