Grapefrugt salat med fennikel, dild, pistacie og burrata

Grapefrugt salat

I dag kommer en vidunderlig smuk servering, hvor der er skruet op for farverne. Det er en salat med grapefrugt, dild, fennikel, burrata og pistacienødder. Grapefrugten er saftig og syrlig, fennikel er frisk og sprød, og burrataen er den cremede krone på værket! 

Min opskrift på grapefrugt salat er perfekt at servere som tilbehør til aftensmaden, men den kan også sagtens serveres som forret.

En smuk grapefrugt salat med fennikel, dild og burrata

I min grapesalat har jeg prøvet at få et smukt farvespil frem, for det er jo oplagt med den røde grapefrugt. Især de grønne nuancer står stærkt i kontrast til, og det ser så indbydende ud, synes jeg i hvert fald.

For et sidste finish topper jeg med pistacienødder. Du kan også godt bruge andre nødder. 

Grapefrugt salat med fennikel, dild, pistacie og burrata

opskrift på Grapefrugt salat

Opskrift på salat med grapefrugt

Salat med grape er en nem og simpel salat. Den er hurtig at lave, men smager som en drøm! 

Grapefrugt salat er en let salat, så den går rigtig godt til de lidt tungere retter. 

TIP! Når du skal lave salaten, starter du med at skære fennikel. Her er et rigtig godt tip at putte skiverne af fennikel i en skål med koldt vand og så ind i køleskabet. På den måde bevarer du nemlig fennikelens sprødhed. 

Opskriften på grapefrugt salat får du her:

Grapefrugt salat

Grapefrugt salat med fennikel og burrata

En vidunderlig og smuk grapefrugt salat med fennikel og dild, toppet med burrata og grønne pistacienødder. En frisk og sprød salat med grapefrugt, som passer til lidt tungere retter.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Halver fennikel og skær den så fint som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom det i meget koldt vand og stil det i køleskabet i ca. 10-15 minutter.
  • Skær skrællen af grapen og skær den i fileter.
  • Sigt vandet fra fennikel og dryp det resterende vand af på et stykke papir. Kom det tilbage i skålen og vend det sammen med det plukkede dild.
  • Anret fennikel og dild i bundet af et fad, fordel grape fileterne omkring. Kom burrataen i midten, kom olivenolie og hakkede pistacie på toppen og krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Er du vild med salater med burrata? Prøv denne salat med burrata, tomat og grøn urteolie eller denne figensalat med burrata, parmaskinke og rucola.

Grapefrugt salat med fennikel
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments