
En kombination af steak og estragon er næppe ringe. Specielt hvis det serveres med et godt glas vin til – ja, så går man sjældent galt i byen. Jeg er glad for den klassiske ret med pommes frites og bearnaise sauce, men den ligger også tungt. Jeg har derfor udskiftet nogle af ingredienserne og i stedet lavet en lækker steak salat. Estragonen får dog ikke lov at smutte fra retten – det samme gælder vinen.
Steak salat med bønner
Et godt glas vin hører sig stadig til. Selv på en helt almindelig hverdag, skal der være plads til et godt glas vin. Det er i min optik ikke kun noget, som høre weekenden til. Vin er for mig ikke ensbetydende med at gå hos vinhandleren hver gang, for at finde en god flaske jeg kan nyde til middagen. Smag og ikke pris, er altafgørende for mig.
Er du glad for de grønne bønner, vil du måske også kunne lide min supernemme bønnesalat med feta eller min opskrift på Salade Nicoise.
Salaten laves med en god rib-eye, men en cote du boeuf eller skiver fra en culottesteg kan også sagtens bruges.

Få opskriften på steak salat her:

Steak salat med estragonmayo
Ingredienser
- 3-4 stk rib-eyes
- 20 stk cherrytomtaer
- 4 stk hjertesalathoveder (små)
- 400 g grønne bønner
- 4 spsk estragondressing
Fremgangsmåde
- Bøfferne krydres med salt og peber og steges på meget varm pande, 3 minutter på hver side. Efterfølgende skal den hvile i ca. 15 minutter på en tallerken, inden den skæres i strimler.
- Cherrytomaterne halveres. Salaten snittes fint på langs.
- Bønnerne koges i let saltet vand i ca. 5 minutter – hældes derefter i isvand, for at bevare sprødheden.
- Nyd salaten til et godt glas rødvin, hvad end prisen er i den høje eller lave ende.
- Velbekomme.

