Annonce

Steak salat med bønner og estragondressing

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

En kombination af steak og estragon er næppe ringe. Specielt hvis det serveres med et godt glas vin til – ja, så går man sjældent galt i byen. Jeg er glad for den klassiske ret med pommes frites og bearnaise sauce, men den ligger også tungt.

Af samme årsag har jeg udskiftet nogle af ingredienserne og i stedet lavet en lækker steak salat. Estragonen får dog ikke lov at smutte fra retten – det samme gælder vinen.

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Steak salat med estragonmayo

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing. En mere let udgave af den ellers tunge bøf bearnaise.
4 fra 4 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 4 stk rib eyes
  • salt og friskkværnet peber
  • 20 stk cherrytomater
  • 4 stk hjertesalat
  • 400 g grønne bønner

Estragonmayo

  • 2 stk æggeblommer
  • 15 g grovkornet sennep
  • 10 ml eddike ()
  • 35 g frisk estragon
  • 0,5 tsk salt og friskkværnet peber
  • 1,5 dl vindruekerneolie

Fremgangsmåde

  • Krydr bøfferne med lidt salt og peber og steg dem hårdt af på en meget varm pande, i ca. 3 minutter på hver side. Lad dem efterfølgende hvile i ca. 15 minutter på en tallerken, inden du skærer kødet i skiver.
  • Halver cherrytomaterne.
  • Snit salaten fint på langs. 
  • Kog bønnerne i let saltet vand i ca. 5 minutter – kom dem derefter i isvand, for at bevare sprødheden.

Estragonmayo

  • Kom ingredienser, undtaget olien, i et højt glas og brug en stavblender til at blende ingredienser til en homogen masse. Blend olie i lidt ad gangen.
  • Anret salaten på en tallerken eller fad og server med hjemmelavet estragonmayo.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Steak salat med bønner, tomat og estragondressing

Opskrift på steak salat med bønner

Et godt glas vin hører sig stadig til. Selv på en helt almindelig hverdag, skal der være plads til et godt glas vin. Det er i min optik ikke kun noget, som høre weekenden til. Vin er for mig ikke ensbetydende med at gå hos vinhandleren hver gang, for at finde en god flaske jeg kan nyde til middagen. Smag og ikke pris, er altafgørende for mig.

Er du glad for de grønne bønner, vil du måske også kunne lide min supernemme bønnesalat med feta eller min opskrift på Salade Nicoise.

Salaten laves med en god rib-eye, men en cote du boeuf eller skiver fra en culottesteg kan også sagtens bruges.

Steak salat med bønner, tomat og estragondressing
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments