Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Dampede muslinger: Moules marinières

Gå til opskrift Udskriv
Dampede muslinger

Jeg kan næsten ikke sidde på en restaurant, der har dampede muslinger på menukortet, uden at bestille det. Selvfølgelig gerne med hjemmelavede pommes frites til, for der findes ikke en bedre kombination end muslinger, der tager dig til havet, og så sprøde pomfritter, der i den grad behager smagsløgene. Selvom Moules frites er en fin og fransk spise, så vil jeg alligevel vove at påstå, at det sagtens kan fungere som comfort food. Måske ikke lige hvis man har tømmermænd, men ellers. Eller jo, faktisk også dér.

Dampede muslinger kan også sagtens spises uden pomfritter, som ’Moules Marinières’ som det så smukt hedder på fransk, og det er denne ret I får en opskrift på her. Min kæreste laver det nemlig til UG, og det er blandt mine favoritter. Måske fordi det er så let at drømme mig tilbage til Paris, når jeg spiser muslinger. Åh, jeg savner Paris og de måneder vi boede der..

hvidvinsdampede muslinger

dampede muslinger med hvidvin og fløde

Hvidvinsdampede muslinger

Det meste af arbejdet, når man skal lave dampede muslinger, er når de skal renses. Der skal lidt forarbejde til, men når det er gjort, tager det ingen tid at dampe muslingerne. 

Jeg damper dem i hvidvin, og smager også altid til med hvidvin. Du kan bruge lige den hvidvin du har lyst – det behøver ikke at være noget fancy. Men eftersom man ikke skal bruge en hel flaske, så er det jo en god idé at vælge en hvidvin, som man kan nyde resten af bagefter. 

Sådan skal muslinger tilberedes

Tilberedning af muslinger foregår helt simpelt ved at dampe dem i hvidvin og fløde. De skal dampe i ca. 5-10 minutter eller til skallerne har åbnet sig. Så på den måde, er det nemt at vide, hvornår de er færdige. 

Har du muslinger til overs fra middagen, så smid dem endelig ikke ud! De kan nemlig bruges til at lave en fantastisk pasta med muslinger – en italiensk ret med muslinger, som smager SÅ godt. 

Få opskriften på hvidvinsdampede muslinger her:

Reklamelinks er markeret med*
Dampede muslinger

Dampede muslinger i hvidvin og fløde

Dampede muslinger i hvidvin og flødesauce med ovnkartofler til. Her får du en simpel opskrift samt tilberedningsmetode af de klassiske blåmuslinger, som kan spises til hovedret/forret.
4.45 fra 9 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 3000 g blåmuslinger
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 kviste frisk timian
  • 4 stk tomater
  • 2 stk squash
  • 30 g olivenolie*
  • 200 ml hvidvin
  • 300 ml fløde
  • 1 bundt dild
  • ½ bundt persille
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Noter

TIP: Man kan med fordel bruge andre grøntsager og krydderurter end de nævnte, fx gulerod, porrer, peberfrugt samt krydderurter som estragon, purløg og kørvel. 

Fremgangsmåde

  • Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan man lige banke dem på skallen, hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres. 
  • Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær tomater i kvarte, og squash i tynde strimler. 
  • Tag en stor gryde og skru op på det højeste blus. Når gryden ryger, kommes olivenolie i, kom derefter løg, hvidløg, og timian i og lad det stege i ca. 30 sekunder, kom så tomater og squash i og lad det stege med i yderligere 30 sekunder.
  • Kom nu muslingerne i gryden og vend det hele godt rundt. Kom nu hvidvinen i og lad det fordampe, tager ca. 30 sekunder. Kom fløden i gryden og læg låg på gryden og lad muslingere dampe i ca. 5-10 min. De er færdige når de har åbnet sig. 
  • Når muslingerne er færdige, tilsættes grofthakket dild og grofthakket persille i gryden sammen med saften fra en hel citron.
  • Smag til med salt og peber (pas på med salten, da muslingerne i sig selv er salte).
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Opskrift på dampede muslinger til hovedret

Hvidvinsdampede muslinger kan sagtens fungere som hovedret. Spiser man det uden fritter, bør man regne med ca. 750 g muslinger pr. person. Det kan lyde af meget, men der er jo ikke så meget kød inde i hver muslingeskal. Og man skal blive ordentligt mæt! 

Under muslingeskallerne gemmer der sig desuden en skøn suppe med grønt, som man kan spise med fx et nybagt surdejsbrød til. 

Så hvis du føler dig for at flotte dig lidt til næste parmiddag eller familiesammenkomst, kan du roligt kaste dig ud i at servere blåmuslinger. Det er heldigvis super simpelt at lave og kræver ikke fransk kokkekunden eller videre kendskab til franske madopskrifter, det lover jeg!

Klassisk Moules Marinières med blåmuslinger

De muslinger, man finder i supermarkedet og alle vegne er danske muslinger. Blåmuslinger laver vi nemlig mange af i Danmark, så selvom det er super fransk at lave retter med muslinger, er det en ganske bæredygtig spise her i Danmark også! 

Jeg har også fået det utallige gange i Frankrig, hvor Moules Marinières er at finde overalt. Marinières hentyder sådan set bare til saucen, der består af hvidvin.  

Dampede muslinger med fløde
tilbehør til muslinger

Dampede muslinger, Moules marinières

Tilbehør til dampede muslinger

Serverer man muslinger i hvidvin, så er det oplagte tilbehør selvfølgelig fritter. I denne omgang har jeg lavet ovnkartofler til, som også fungerer super godt. En grøn salat skader naturligvis heller ikke! 

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Glat gulerodspuré

Gulerodspuré

tilbehør til hvidløgssmør

Hjemmelavet hvidløgssmør

opskrift på kartoffel rösti

Kartoffel rösti med sour cream & onion dip

Ærter a la francaise med bacon og salat

Ærter a la francaise

opskrift på Kartoffelsuppe med bacon

Kartoffelsuppe med bacon og creme fraiche

Kyllingetaerte med porre

Kyllingetærte med porre

Tærte med gedeost og spinat

Tærte med gedeost, karamelliserede rødløg og spinat

høns-i-asparges-tarteletter

Tarteletter med høns i asparges

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK