Kebab – bedste hjemmelavet shawarma!

Pita kebab opskrift

Pitabrød med kebab har jeg spist mange af i mine teenageår, ofte efter skole eller på vej hjem fra byen godt halvsnalret (eller hel, hæhæ…). Både pita kebab og durum kebab stod højt på min liste dengang, og jeg elsker det stadig. 

Nu har jeg dog lidt højere krav til, at det skal laves ordentligt, før at det smager RIGTIG godt. Altså hvem har ikke fået et tørt pitabrød med for meget salat og kedeligt kød, hvor ekstra creme fraiche dressing var den eneste redning? Det er jeg i hvert fald blevet træt af, og selvom der er mange gode steder i København, er jeg blevet rigtig glad for at lave hjemmelavet kebab / shawarma. 

Det kan laves med lam, oksekød eller kylling, og du får her en nem opskrift. Hjemmelavet kebab kan nemlig bare laves på panden, så der er ikke behov for fancy udstyr!

Jeg serverer det gerne i hjemmelavet pitabrød eller i tyrkiske fladbrød. Hjemmelavet shawarma i hjemmelavet brød. Det bliver ikke bedre! 

Kebab – hjemmelavet shawarma

Hjemmelavet kebab/shawarma – to forskellige ord for det samme. Nem opskrift på krydret shawarma, til fx pitabrød eller durumruller.
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
Marineringstid1 time
I alt1 time 15 minutter

Ingredienser

Hjemmelavet kebab/shawarma

Desuden

  • 150 g tzatziki
  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk hjertesalat
  • 2 stk tomater
  • 1 stk agurk
  • 0,5 stk rødløg
  • 0,5 bundt bredbladet persille

Noter

  • I stedet for lammekølle kan nakke eller bov også anvendes. Oksekød kan også bruges, fx tykstegsfilet, tyndstegsfile el. flanksteak. 
  • En lækker hvidløgsdressing eller tahindressing er også lækker i pitabrødet! 

Fremgangsmåde

Hjemmelavet kebab/shawarma

  • Skær lamme- eller oksekød i så tynde strimler som muligt.
  • Pres hvidløg. Rør alle ingredienser sammen til marinaden i en skål. Marinaden skal være krydret godt. Du kan selv justere til med mere krydderi, hvis du synes.
  • Kom kødet i i marianden, vend det hele godt sammen og lad det marinerer i en pose i minimum 1 time på køl, gerne 2 eller natten over.
  • Efter kødet har trukket smag, steges det på en rygende varm pande i lidt olie. i ca 1-2 min. Steg kødet af flere omgange, så det steger og ikke 'koger' i marinaden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Smag til.

Pitabrød med kebab

  • Lun pitabrød i ovnen mens grøntsager klargøres.
  • Klargør grøntsagerne: Skær salat i strimler og skær tomat samt agurk i små tern. Snit rødløg fint og vend med lidt grofthakket persille.
  • Skær pitabrødene op, fyld med tzatziki og derefter grøntsager og kød.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad er forskellen på kebab og shawarma?

Shawarma er krydret kød, der tilberedes mens det roterer – og lige så er kebab. Forskellen er blot at shawarma er arabisk og kebab er tyrkisk. Så kommer du kødet i tyrkiske fladbrød, kan du jo kalde det kebab, og shawarma hvis du kommer du i arabiske pita. 

Prøv også: Gyros, som er den græske version eller kyllingekebab på spyd.

kebab krydderi opskrift

Nem opskrift på hjemmelavet kebab

Hjemmelavet kebab er virkelig nemt at lave selv. Kødet skal skæres i tynde strimler, marineres i kebab krydderi et par timer eller natten over og så bare steges på en rygende varm pande. 

Krydderilisten kan virke lidt lang, men udover selvfølgelig kødet, så er krydderierne det vigtigste i hjemmelavet shawarma. Til marinaden skal der bruges hvidløg, salt og peber og derudover fem krydderier. Er der nogle af disse du ikke har, kan du evt. justere på listen ved at udelade et krydderi eller erstatte det af noget andet. Chiliflager kan fx fint erstattes af chilipulver eller cayennepeber. 

Smag også gerne din marinade til før du hælder den på kødet, så du kan justere på smagene, fx på mængden af chili. 

Jeg har samlet et overblik over andre gode opskrifter på billig aftensmad, som er ideelle, hvis du ønsker at spare på madbudgettet.

Hjemmelavet shawarma med lam, oksekød eller kylling

Til shawarma er der nærmest frit slag på alle kødhylder, da lammekød, oksekød og kylling alle egner sig godt. Brug derfor det du har lyst til! 

Hvilke krydderier skal jeg bruge til min shawarma?

Der skal godt med krydderier til en god shawarma marinade, og der er mange bud på hvad der skal i kebab krydderi afhængig af hvilke opskrifter du lige falder over. 

Hvad du ser ovenfor i min opskrift, er hvad jeg altid har med. Nogle gange tilføjer jeg lidt ekstra chili, andre gange ryger der også lidt stødt ingefær eller muskatnød med. Brug derfor krydderilisten i min opskrift som grundopskrift og vær kreativ!

Hjemmelavet kebab i pitabrød

hjemmelavet shawarma med lam eller oksekød

Den bedste dressing til pita kebab

Hjemmelavet shawarma er skønt i pitabrød med lidt grønt og en nem og lækker dressing. Dressingen er virkelig alfa-omega, fordi den skal komplimentere det krydrede kød. 

Jeg elsker at bruge tzatziki som dressing eller smøre med en hvidløgsdressing. En anden lækker dressing er tahindressing, og for mange er en god hjemmelavet chilisauce også vigtig for dét der ekstra kick. 

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments