Annonce

Blomkålspasta – Pasta med blomkålssauce

pasta med blomkålssauce

Blomkålspasta er en nem og lækker pastaret med en skøn og hjemmelavet cremet blomkålssauce. Derudover er der små stykker af blomkål i pastaretten for at give lidt struktur til retten.

Det tager ingen tid at lave denne blomkålspasta, så hvis du har brug for hurtig aftensmad – enten til hverdagen, weekend eller til madplanen er denne pasta med blomkålssauce perfekt til formålet.

Nem og cermet blomkålspasta til aftensmad

Blomkålspasta er vidunderlig og nem hverdagsmad på under 30 minutter, som du kan sætte på fx madplanen, hvis du ønsker at spise mere grønt og vegetarisk. Pastaretten her er nemlig kødfri, men mætter utrolig godt alligevel!

Jeg elsker pastaretter for deres korte tilberedningstid, og fordi pasta bare altid er et hit – til hverdag og weekend! Og alle kan spise pastaretter!

blomkålspasta

Opskrift på pasta med blomkålssauce

Denne blomkålspasta er én af de mange pastaretter, som er nem og hurtig at lave. Du skal bruge få ingredienser og minimal tid.

Blomkålssaucen er nem at lave. Du skal blot skære blomkålen i mindre stykker, og koge det i ca. 20 minutter, indtil blomkålen er helt mør. Herefter blendes det til en fin pure med 100 ml af kogevandet, mælk og saften fra en citron samt salt og peber. 

Så skal blomkålssaucen bare vendes sammen med kogt pasta, og så er der altså en lækker omgang blomkålspasta. Top med lidt chiliflager eller andre krydderurter.

Opskriften er til to personer, men du kan sagtens doble portionen op til fire.

pasta med cremet blomkålssovs

Blomkålspasta

Blomkålspasta er en skøn opskrift på pasta i cremet blomkålssauce. Den er super nem og hurtig at lave og tager under 30 minutter.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk blomkål (lille)
  • 100 ml mælk
  • ½ stk citron
  • 250 g tørret pasta
  • 1 tsk chiliflager*
  • salt og friskkværnet peber

Noter

  • Tip! Du kan sagtens bruge frisk pasta, hvis du foretrækker. 

Fremgangsmåde

  • Skær blomkålen i mindre stykker, og kom 300 g af dem i gryde og dæk til med vand. Kog i ca. 20 minutter indtil blomkålen er helt mør.
  • Blend til en fin pure med 100 ml af kogevandet, mælken, saften fra citron og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra og kom blomkålssaucen i gryden.
  • Rør alle ingredienserne sammen og top med friskkværnet peber og chiliflager.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tip: Hvis du er vild med cremede pastaretter, så kan du også se nærmere på min opskrift på en lækker pasta med gorgonzolasauce eller denne nemme pasta med peberfrugtsauce.

pasta med cremet blomkålssovs
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments