Pasta med gorgonzolasauce

Pasta med gorgonzola

En cremet pasta med gorgonzola sauce er en god klassisk italiensk pastaret, som smager helt vidunderligt. Og så er er en dejlig og hurtig aftensmad på de dage, hvor du har minimal tid. Den cremede gorgonzola ost giver en dejlig karakteristisk smag, som du absolut må prøve. Du kan bruge en mild gorgonzola eller en mere kraftig, hvis du er vild med smagen.

Pasta gorgonzola er meget nem at lave. Så hvis du er glad for nemme pastaretter med masser af smag, så er denne opskrift nok lige noget for dig. Jeg er ihvertfald selv helt pjattet med den – netop også fordi den tager mig under 30 minutter at lave. Du kan desuden finde alle mine pastaretter her.

Cremet pasta med gorgonzolasauce

Gorgonzolasaucen er dejlig cremet og nem at lave. Du skal faktisk kun bruge gorgonzola ost og fløde for at lave saucen. Og så selvfølgelig smage til med salt og peber. Når pastaen er kogt vendes den med den lækre sauce, og så er der altså serveret.

Hvis du synes retten kan blive lidt tung med kun fløde og ost i, kan du sagtens tilsætte lidt frisk spinat lige inden du tager retten af blusset.

Se også hvor nemt det er er at lave pasta med græskarsauce eller pasta pesto.

cremet pasta i gorgonzolasauce

Opskrift på pasta i gorgonzola sauce

Til opskriften bruger jeg frisk hjemmelavet pasta, hvor jeg tager udgangspunkt i min grundopskrift. Det er rigtig nemt at lave pasta selv fra bunden, men du kan også sagtens købe dig til en god frisk pasta.

Jeg koger pastaen al dente i saltet vand og derefter vender jeg det med den cremede gorgonzola sauce. Super nemt, simpelt og hurtigt. Vigtigt at pasta med gorgonzola serveres med det samme – sådan er det faktisk generelt med pastaretter.

Ingredienserne i opskriften svarer til to personer, men du kan sagtens fordoble mængerne hvis I er fire.

cremet pasta i gorgonzolasauce

Pasta med gorgonzolasauce

Pasta med gorgonzolasauce er nem at lave og smager skønt! Saucen er cremet og vendes med frisk pasta.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 400 ml fløde
  • 50 g gorgonzola
  • 300 g frisk pasta
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kom fløden på en pande eller en gryde. Når fløden rammer kogepunktet, tilsættes gorgonzolaen og det røres godt sammen. Smag til med lidt salt og peber. Tag saucen af blusset indtil pastaen kommer i.
  • Bring en gryde med vand, i kog og tilsæt 1 spsk salt til vandet.
  • Kog pastaen i 2 minutter og kom den herefter over i saucen, og rør det hele sammen yderligere 1 minut.
  • Smag til med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Pasta gorgonzola opskrift

Pasta med gorgonzolasauce

Følg også med her..

Følg endelig også med på mine sociale medier, fx på min Facebook-side og min Instagram profil hvor jeg dagligt deler en masse inspirationsbilleder til nem hverdagsmad. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg hver lørdag sender en madplan ud på gode opskrifter.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 986
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments