Kikærtesalat med soltørrede tomater

Opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater

Jeg er vild med at komme kikærter i salater. De små, runde bønner er en skøn kilde til protein og er en nem måde at gøre en salat dejlig mættende. Deruodver så smager kikærter jo så godt!

Denne kikærtesalat er inspireret af Marokko med skønne krydderier, saltede citroner og et drys nigellafrø for en salat, der ser virkelig indbydende ud. Kikærtesalaten kan spises som et måltid for sig selv, fx til frokost, eller den kan serveres til aftensmaden.  

kikærtesalat med rødløg og tomat

Kikærtesalat

Nem opskrift på marokkansk inspireret kikærtesalat med rødløg og soltørrede tomater. Lav den skønne salat på under 10 minutter og spis den med fx hummus. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Dræn kikærterne fra væden i en sigte og skyl dem grundigt.
  • Pil rødløget, og snit det i fine tern.
  • Skyl tomater og skær dem i kvarte.
  • Hak soltørrede tomater og en halv saltet citron i fine stykker.
  • Vend kikærter med rødløg, cherrytomater, soltørrede tomater, saltet citron, nigellafrø, olien fra soltørrede tomater, groftplukket koriander og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Servér i en skål og top med ektra koriander efter lyst.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Marokkansk inspireret kikærtesalat med rødløg og tomat

Jeg elsker hummus, falafler og friske kikærter. Alt der har noget med kikærter og det mellemøstlige køkken at gøre er lige mig. Det mellemøstlige køkken er så dejlig krydret og smagfuldt og anderledes end det danske. Og derfor er det da også fra Mellemøsten at inspiration til denne kikærtesalat kommer. 

Jeg har selv rejst i Marokko, og derfor er jeg særligt glad for marokkansk inspireret mad, hvor der virkelig er knald på smagen. Nærmest alene for madens skyld vil gerne til Marokko igen, og der er selvfølgelig også mange andre skønne oplevelser.

I salaten har jeg brugt koriander som krydderi, men frisk mynte eller bredbladet persille er også godt – især til dig, der ikke er så vild med koriander. Men er du vild med tomater i salater, så vil du måske være interesseret i min opskrift på perlebygsalat, der også indeholder basilikum, rødløg og paprika.

Marokkansk inspireret kikærtesalat med rødløg og tomat

Opskrift på kikærtesalat med soltørrede tomater

Opskriften her er vegansk, og jeg synes ikke, at den savner noget. Man kan dog sagtens smuldre feta over salaten. Det vil KUN være lækkert. 

Udover kikærter er salaten med rødløg og spækket med tomat, både friske cherry tomater og soltørrede tomater i olie på glas. Da det er en af de bærende ingredienser, er det derfor en rigtig god ide at vælge cherry tomater, der smager af noget. Og lige på det punkt er der her i Danmark selvfølgelig lidt langt mellem snapsene, når man skal finde tomater især uden for sæson. Endnu en ting jeg misunder Marokko for!

Dressing til kikærtesalat

Denne salat kan serveres med lige den dressing du ønsker. Jeg foretrækker det simple og bruger bare olien fra de soltørrede tomater. Men som bekendt, skader en skøn dressing jo sjældent, så her er nogle andre, gode bud:

  • Tahindressing: Sesampasta, citron og olie – simpelt og SÅ lækkert. Få opskriften her.
  • Hummus: Køb din foretrukne hummus eller lav den selv. Rør evt. hummusen op med lidt vand, så den får mere dressing-konsistens. 
  • Fetadip: Min skønne fetadip kan også fungere som en god dressing, hvis du blot rører op lidt vand eller serverer den ved siden af. 
  • Myntedip: Mynte er en af de ingredienser, der sætter Marokko på landkortet. Så en skøn myntedip, vil blot gøre den marokkanske inspiration endnu tydeligere. 
tilbehør kikærtesalat
Squashdeller er dem du kan se på billedet her.

kikærtesalat-1

Tilbehør til kikærtesalat

Vil du gerne servere denne kikærtesalat som tilbehør til aftensmad, så får du her et par forslag til, hvad du kan servere. Da det marokkanske køkken er et oplagt sted at finde inspiration til vegetariske retter, er det helt oplagt at holde måltidet vegetarisk. Du kan fx servere falafler eller squash frikadeller til.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments