Pasta med majs – Cremet majspasta!

majspasta med majskolber

Pasta med majs i en utrolig cremet udgave som her er virkelig lækker! Man kan lave pasta på utallige måder – alt fra en hurtig pastasalat til pasta med en langtidssimret bolognese smager jo fantastisk.

Inspirationen til denne pasta opskrift kommer faktisk fra pastasalat – her synes jeg nemlig majs er en god ingrediens, fordi den giver en del sødme. Og jeg tænkte så, om man mon ikke også kunne lave en varm pasta med majs – en cremet ret med fløde, hvidløg og majs. Det kan man i dén grad og det er blevet til denne lækre opskrift. 

pasta med majs

Pasta med majs – Cremet majspasta!

Cremet pasta med majs er en super nem og lækker pastaret, hvor du skal bruge friske majs fra majskolber. Pastaretten smager vidunderligt!
5 fra 1 stemme
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 250 g tørret pasta
  • 2 stk majskolber
  • 10 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 45 ml hvidvin
  • 200 ml fløde
  • ½ tsk citron (saften)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen 1 minut mindre, end anvist på pakken.
  • Skær majs fra kolben.
  • Varm en gryde op. Kom smør i og steg majsene af et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og steg yderligere 1 minut. Kom hvidvin på og lad alkoholen fordampe. Kom fløde og den kogte pasta i gryden. Lad det simre et par minutter.
  • Tag gryden af blusset og lad det sætte sig et par minutter. Smag til med 1 spsk citronsaft samt salt og peber. Vend til sidst hakket persille i.
  • Servér.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tips til opskriften på majspastaen

Når du laver pasta med majskolber, er det først og fremmest vigtigt at koge pastaen godt. Jeg koger altid min pasta mindre end hvad der står på pakken – jeg koger her pastaen 1 min mindre. Når pastaen røres sammen med saucen, skal retten nemlig simre videre, sådan at saucen kan koge lidt ind og blive cremet. Derfor bliver pastaen kogt yderligere, og hvis ikke du koger den mindre i starten, risikerer den at blive overkogt. 

Da saucen i denne ret er flødebaseret, finder jeg det ikke nødvendigt at tilføje pastavand. Hvis du ikke synes der er nok sauce, kan du dog sagtens tilføje en dl eller to inden retten simrer. 

Et andet vigtigt tip til pasta med majs er at lave pastaen med majskolber – det giver altså bare en bedre ret. 

Mit sidste tip er at smage retten til – især med citron. Fløde er tungt og majsene er søde, så det er vigtigt at retten lettes med lidt syre. 

Pasta med majs, hvidløg og fløde

Til pasta med majs skal du bruge pasta, majskolber og ingredienser til en klassisk flødesauce. Sådan en flødesauce til pasta kan jeg godt lide at tilføje hvidløg, hvidvin, citron og persille til – og det gør jeg også i denne opskrift. 

cremet pasta med majs og fløde

nem pasta med majs

Opskrift på en cremet pasta med majs fra majskolber

Min cremet majspasta er en super nem opskrift, hvor du kan lave saucen, mens pastaen koger. Saucen laves med majs fra majskolber. Da majs er et bærende element i retten, er det nemlig ret vigtigt, at det ikke bare er en kedelig omgang dåsemajs. 

Du behøver ikke koge majskolberne først. Du kan skære majsene direkte fra kolben og herefter stege dem i smør – ja tak! Så tilføjer du hvidløg, som skal steges af, og så hvidvin, hvor alkoholen skal fordampe og til sidst skal fløde og pasta røres i. Nu skal det lige have et par minutter, og så er der en drønlækker cremet majspasta klar til servering – smag lige til med citron og drys med persille. 

pasta med majs

Flere lækre cremede pastaopskrifter

Pasta med majs er måske en lidt ukonventionel pastaret, for nogle gange er det altså bare sjovere at bryde de italienske regler. Det gør jeg også lidt i min pasta med flødeost og min pastasalat med dilddressing. Du finder også alle mine pastaretter her, hvor du kan gå på udkig blandt de mere klassiske retter og selvfølgelig også de mere kreative.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments