Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Anledning
      • Gæstemad
      • Tapas
      • Brunch
      • Nytår
      • Jul
      • Påske
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Marialottes - Velsmagende hverdagsmad og opskrifter

Grydebrød med surdej

Samarbejde med Valsemøllen

Gå til opskrift Udskriv
Grydebrød med surdej

Jeg har glædet mig til at skulle offentliggøre indlægget her. Ikke alene af den årsag, at jeg selvfølgelig deler en god opskrift på grydebrød med surdej. Nej, jeg skal også dele en anden nyhed med jer – dog ikke en nyhed, der decideret har noget med mig at gøre. Men så alligevel lidt, da jeg har et samarbejde med den virksomhed, som nyheden omhandler. Jeg udvikler nemlig opskrifter til deres platforme. Så lad os starte med nyheden, lidt om mel og økologi. Men så får I også opskriften bagefter. 

Vi skal tale lidt om Finax, eller Valsemøllen.. Finax skifter nemlig navn, eller egentlig har de taget deres gamle danske navn til sig igen. Nu kommer de til at hedde Valsemøllen, hvilket (i min optik) er så fint! Det er dansk og det beskriver virksomhedens virke. Måske I allerede har stiftet bekendtskab med dem i supermarkederne eller på diverse medier? Hvis ikke, så står de – kort fortalt, bag et hav af melsorter, kerner, frø, havregryn og diverse brødblandinger af høj kvalitet. Jeg er selv glad for deres produkter, bruger dem dagligt og vælger altid deres økologiske sortiment der efterhånden er ret godt. Dette er med særlige overvejelser, da jeg altid vælger mine fødevarer økologiske. Mere om det om lidt.

  • Grydebrød med surdej
  • Grydebrød med surdej

Opskrift på grydebrød med surdej

Til dette lækre og nemme grydebrød har jeg brugt Manitoba, der med et højt indhold af gluten, har en god bageevne. Samtidig giver det brødet en sprød skorpe. Derudover har jeg anvendt Stenformalet Hvedemel, der er malet på stenkværn, hvor en del af klid og kim bevares. Dette giver en grovere struktur og flere smagsnuancer, end almindeligt hvedemel. Jeg har fået det lækreste grydebrød ud af meltyperne.

Få opskrift på grydebrød med surdej:

Reklamelinks er markeret med*
Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej

Grydebrød med surdej er et lækker brød uden kerner, og bagt med surdej. En dejlig sprød skorpe og nemt at bage.
4,67 fra 15 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse50 min
Tilberedelse5 t
Hævetid12 t
I alt5 t 50 min

Ingredienser

  • 375 g vand
  • 450 g Økologisk Manitoba
  • 50 g Økologisk Stenformalet Hvedemel
  • 100 g surdej
  • 20 g flagesalt*
  • rismel*

Køkkenudstyr

  • Condibøtter*
  • Hævekurv*
  • Hørklæde*
  • Dejsnitter*
  • Stentøjsgryde, 4 L*

Fremgangsmåde

Dag 1

  • Alt melet, 325 g vand og din aktive surdej røres sammen med hænderne, indtil alt melet er inkorporeret. Lad det stå i 30-45 min, uden salt er tilsat.
  • Efter 45 min hældes de sidste 50 g vand og salt i. Mix det hele sammen, så du har en samlet dej.
  • Din dej skal nu stå ved stuetemperatur i ca. 4 timer. I de første to timer vendes dejen hver halve time og de sidste to timer, vendes dejen en gang i timen. Dette gøres ved at hive op i dejen og folde den ind over dejens midte.
  • Når de 4 timer er gået, hældes dejen i hævekurv, beklædt med et hørklæde og drysset med rismel. Stilles i køleskabet natten over. 

Dag 2

  • Ovnen varmes op til 250 grader. Under opvarmningen stilles en støbejernsgryde ind i ovnen og varmer med. Når ovnen og gryden er helt varm, tages gryden ud og drysses med lidt mel i bunden. 
  • Vend nu din dej forsigtigt ned i gryden og giv det et snit med en meget skarp kniv. Kom låg på og stil gryden ind i ovnen.
  • Bag med låg i 15-20 min. tag herefter låget af gryden og bag yderligere 25 min til brødet er færdigt. 
  • Har du et termometer kan du bruge dette, til at tjekke at brødet er på ca. 96-98 grader i midten.
  • Stil brødet på en rist så det ikke danner kondens i bunden. 
  • Velbekomme og nyd med et smør eller en lækker sandwich. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Hvorfor bruge økologisk mel?

Lad os tale lidt om økologi og hvorfor det efter min mening er vigtigt at bage med økologisk mel. Udover at man med økologisk mel (og generelt økologiske fødevarer) undgår at få pesticidrester i kroppen, så skåner det også miljøet og jordbruget. Økologi er en vigtig del (i hvert fald i min hverdag) og jeg kunne fortsætte i uendeligheder, om, hvorfor økologi er et bedre valg. Det var det her, som mit afsluttende bachelorprojekt omhandlede. Så lidt burde da sidde fast, haha. 

Tilvalg af økologi

Hvis du foretrækker økologi eller blot vil sætte mere fokus på det i hverdagen, er mel et godt sted at starte da: 1) det er prismæssigt tilgængeligt. 2) Mel, og ofte hvedemel, indgår i meget af den mad vi danskere spiser. 3) Det er uforarbejdet og kommer fra jord til bord. Valsemøllen har et godt udvalg af økologisk mel og du kan komme langt med disse, som fx med dette grydebrød, der udelukkende er bagt med deres økologiske meltyper.

Grydebrød med surdej

Gode opskrifter med grydebrødet

Inden længe tror jeg at brødet skal bruges til en lækker panini med serranoskine og mozzarella. Og ellers er det lækkert at brødet bruge som et låg i en løgsuppe med ost på toppen. Det er desuden ekstra oplagt, hvis brødet er daggammelt, da brødet suger den varme suppe til sig.

Grydebrød med surdej
Kategorier - Bagværk, Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

27 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Opskrift på varme hveder

Varme hveder

vandbakkelser opskrift

Vandbakkelser – grundopskrift

Opskrift på løgbrød

Løgbrød

Syltede blommer i kanel - perfekt til dessert, oste og morgenmad

Syltede blommer i kanel – Gode til dessert, ost og morgenmad

Hjemmelavet pitabrød med fuldkorn

Fuldkornspitabrød

Fastelavnsboller med lemoncurd-2

Fastelavnsboller med lemoncurd og citronskum

Kold grød med æble

Kold grød med æble

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Aug 19

Open
Æltefrie boller med surdej = boller du kan lave overalt 💛⁠
⁠
Du finder en udførlig gennemgang (MED BILLEDER) af hvert trin på hjemmesiden, og via link i bio 💡⁠
⁠
De her surdejsboller kan derfor laves hos din mor, i dit sommerhus eller måske hos en veninde der ikke har en røremaskine 🙌🏼⁠
⁠
Du skal blot bruge en skål/bøtte, dine bare hænder, mel, vand, surdej og salt 🧡⁠
⁠
Hyg dig med den og hav en fantastisk weekend 🥰⁠
⁠
Knus Maria 🤎⁠
⁠
⁠
#surdejsboller #surdej #opskriftmedsurdej #udenmaskine⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 17

Open
Onsdagspasta denne uge er verdens nemmeste pasta med svampe og fløde! 🤍💚💛🤎⁠
⁠
⏲ 15 min⁠!⁠
⁠
📋⁠
15 g olivenolie (1 spsk)⁠
25 g shitaki svampe⁠
25 g østershatte⁠
250 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 stk citron⁠
300 g frisk pasta⁠
50 g frisk spinat⁠
⁠
🥣⁠
- Pluk svampene i grove stykker.⁠
- Varm en mellemstor pande på højeste blus med lidt olivenolie. - ⁠
- Tilsæt svampe, steg dem flot gyldne i ca. 1-2 min.⁠
- Tilsæt ½ dl vand og fløden.⁠
- Kog det hele i sammen i 2-3 minutter. ⁠
- Smag til med salt, peber og citronsaft.⁠
- Bring en stor gryde med vand i kog med en god håndfuld salt i.⁠
- Kog pastaen i ca. 3 minutter. ⁠
- Flyt pastaen med en lille smule af kogevandet over i panden. ⁠
- Tilsæt den friskskyllede spinat og vend det hele sammen.⁠
⁠
Riv evt. lidt trøffel på toppen hvis du lyster. Friskrevet parmesan er også skønt! Hvis du har lidt trøffelolie kan du også dryppe et par dråber på retten.⁠
⁠
⁠
#onsdagspasta #pasta #ugepasta #pastamedfløde #pastamedspinat #pastamedsvampe #ugenspasta #flødepasta⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 15

Open
Galette med stikkelsbær er noget nemt, noget lækkert, og noget du helt klart skal prøve! ❣️⁠
⁠
Det er en af de opskrifter som imponerer, fordi vi ikke ser den hver gang vi inviteres til kagebord. Desuden er den en fantastisk anvendelse af stikkelsbær 🙊⁠
⁠
Galette er blevet en af de opskrifter, som jeg lige så stille har delt med jer. Jeg elsker det, og håber at I kan lide de nemme lave tærter som ikke kræver tærtefad! 📋⁠
⁠
Jeg har nu fire, denne søde med stikkelsbær og tre salte; en med squash, en med tomat og en med gedeost⁠
- Hvilken vil du helst prøve❓⁠
⁠
Se dem alle på hjemmesiden, og find den søde med stikkelsbær via link i bio 🤍⁠
⁠
#galette #stikkelsbær #galetteopskrift #opskriftmedstikkelsbær⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 14

Open
MADPLAN UGE 33 er nu ude 🦩⁠
⁠
Her får du lige ugens madplan!⁠
⁠
Denne uge kan du glæde dig til⁠:⁠
🍗 Kylling souvlaki med ovnkartofler og urtecreme og salat⁠
🐟 Salat med varmrøget laks og hytteost⁠
🥔 Fyldt kyllingebryst med bagt kartoffel⁠
🍅 Pasta med bagte tomater og burrata⁠
🐠 Ceviche med torsk og avocado og lynstegt aspargesbroccoli⁠
💚 Pasta med rucolacreme⁠
♻️ Som altid er søndag reste-dag hvor ugens overskud af råvare anvendes for at undgå spild 🥰⁠
⁠
Snacken er en muffin med chokoladestykker mmmmm⁠
⁠
⁠Find den via link i bio eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge33 #uge33madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration

marialottes

View

Aug 12

Open
Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 🧡 ⁠
⁠
KUN 15 minutter – så lad os komme i gang! ⁠
HUSK at du kan gemme opskriften med den lille fane⁠ i højre hjørne under billedet. ⁠
⁠
60 g havregryn⁠
60 g hørfrø⁠
60 g sesam⁠
60 g solsikkekerner⁠
10 g flagesalt⁠
80 g olivenolie⁠
200 ml vand⁠
180 g fuldkorns speltmel⁠
50 g hvedemel⁠
⁠
🧡 Tænd ovn på 200° varmluft.⁠
🧡 Bland havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen.⁠
🧡 Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig, dernæst hvedemel.⁠
🧡 Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. ⁠
🧡 Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter. ⁠
🧡 Lad dem afkøle af på en bagerist.⁠
⁠
På hjemmesiden, kan du desuden finde alle de andre opskrifter på knækbrød som jeg har lagt ved i dette opslag!⁠
⁠
⁠
#knækbrød #danskmad #opskriftpåknækbrød #hjemmelavet⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Aug 10

Open
ONSDAGSPASTA: I dag deler jeg opskriften på en PASTA MED FLØDEOST 😍⁠
⁠
📋 Du skal bruge følgende: ⁠
250 g tørret pasta⁠
30 g smør⁠
3 kviste salvie⁠
40 g flødeost⁠
1 stk citron⁠
salt og friskkværnet peber⁠
⁠
💦 Kog pastaen i saltet vand, 2 minutter mindre end anvist på pakken. 🥰 Gem 1 dl af kogevandet.⁠
⁠
🧈 Kom smør i en gryde og lad det brune let, ved svag varme. ⁠
⁠
💚 Tilsæt plukket salvieblade fra kvistene, steg i ca. 20 sekunder.⁠
⁠
💛 Kom pastaen, 1 dl af kogevandet samt og flødeosten i gryden. ⁠
🧖🏼‍♀️ Kog det hele sammen ved medium varme i ca. 1-2 minutter.⁠
⁠
🍋 Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.⁠
⁠
#onsdagspasta #pastamedsalvie #flødepasta #salvie #pasta⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK