
Denne cremet pasta med spinat, græskar og svampe er en rigtig efterårsret. Og hvad vi må erkende er, at vi langsomt går den årstid i møde. Det ses ihvertfald allerede i skoven, hvor jeg har været et par gange for at samle spiselige svampe de seneste uger.
Bladende er ved at drysse af og farverne skifter. Efterår er min yndlingsmåned på året, så for mig gør det ikke spor. Og jeg elsker at lave og spise opskrifter med græskar, da den skønne grøntsag jo er allebedst i disse kolde måneder.
Cremet pasta med græskar
Jeg elsker pastaretter og laver for det meste for bunden selv, men når jeg ikke gider, køber jeg den friske variant i det nærmeste supermarked. Pasta er egentlig ikke noget jeg altid har spist så meget af, mest fordi jeg altid har tænkt i de simple retter ala spaghetti-kødsauce… Ærgerligt, fordi pasta kan faktisk mere! Meget mere.
Nu kan jeg ikke få nok, og jeg elsker at eksperimentere her. Ravioli er blevet en favorit, den hjemmelavet hvor jeg selv vælger fyld.
Nå, men tilbage til denne her cremet pasta med spinat, græskar og svampe – den er snasket på den lidt sundere måde, uden alt for meget fløde. Jeg har nemlig brugt mælk i stedet, og det fungerede ganske godt!

Nem pastaret med græskar
Pastaretter er ofte hurtigt lavet, og også ret nemme – det er min opskrift på one pot pasta med kylling et meget godt bud på. Den er forresten en af bloggens mest læste aftensmadsopskrifter. Jeg forstår det godt – den er jo også så nem og simpel, da alt blot skal i én gryde.
Dagens opskrift på pasta med spinat og de skønne grøntsager, græskar og svampe, er en dejlig efterårs-pasta-ret. Jeg elsker den! Valg og mængde af grøntsager kan du variere lidt som du vil, men da både svampe, spinat og græskar er i sæson faldt mit valg på disse. Og det er ingen dårlig kombination, skulle jeg hilse og sige. Af pasta, brugte jeg fuldkorn, men du kan også bruge almindelig.

Pasta med spinat og græskar
Ingredienser
- 3-400 g pasta (frisk)
- 1/2 stk græskar (hokkaido eller butternut)
- 100 g spinat (frisk)
- 200 g svampe (valgfrie)
- smør eller olie til stegning
Sauce
- 4 dl sødmælk
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste frisk timian
- 1 spsk Maizena
- 1 dl parmesan (revet)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skær græskarret i små tern på ca. 1 x 1 cm. Rens champignon og skær dem i skiver. På en varm pande steges græskarternene møre – sæt dem til side i en skål.
- Varm lidt smør op på panden igen og steg champignon, til de har taget lidt farve – kom dem derefter over i skålen til græskarene.
Sauce
- Snit løg og hvidløg i skiver. Varm mælken op i en gryde med timian, løg og hvidløg et par minutter – løg, hvidløg og timian er blot smagsgivere og de siges efterfølgende fra. Mælken hældes tilbage i gryden.Maizena røres op i lidt af mælken og blendes i når mælken når kogepunket. Rør godt rundt, til det begynder at tykne, tilsæt evt. mere, hvis konsistens ikke er cremet nok. Tilsæt herefter revet parmesan og smag til med salt og peber. Tilsæt græskar og champignon (gem evt. lidt til at toppe med).
- Kog pastaen, efter pakkens anvisning.
- Hæld pastavandet fra og kom det i saucen og vend det godt rundt. Tilføj til sidst spinat, og lad det hurtigt fordampe. Servér og top med lidt revet parmesan og græskar og champignon.
- Velbekomme.
Flere opskrifter på pastaretter
Vil du ha’ mindre græskar, men flere svampe kan du tage et kig på min opskrift på pasta med svampe. Der er også spinat i, men svampe er det du finder mest af i retten. Jeg kan også anbefale en helt ny måde at tænke pasta på med denne pasta gulerodssauce – den smager himmelsk og man savner ikke tomatsaucen.
