Spaghetti med broccolisauce og pistacie

grøn broccolisauce

Broccolisauce er en meget alsidig sauce, som passer rigtig godt til især pasta, kylling og retter med fisk. Broccolien er beslægtet med blomkål, men den er noget lettere i udtrykket og især dens grønne farve og smag gør at den passer rigtig godt til f.eks. pasta. Vi spiser en del pastaretter herhjemme, så for os er sådan en broccolisauce helt perfekt!

Hjemmelavet broccolisauce til pasta

En hjemmelavet broccolisauce er virkelig lækker til pasta, men også som en dip til brød. Jeg er blevet helt vild med at lave alverdens forskellige grøntsagssaucer eller dips. Det er både virkelign nemt, men også en fantastisk måde at få lidt ekstra grønt indenbors.

opskrift på nem pasta med broccolisauce

pasta med broccolisauce

Nem opskrift på puregrøn sauce lavet på broccoli og palmekål

Saucen er helt vildt nem at lave, og kræver egenligt bare at man blanchere broccolien i et par minutter i kogende vand, det gør den dels nemmere at blende, men tager og lidt af den “bitre” smag den godt kan have. Derudover er pistacienødder, parmesan, olivenolie og citron i saucen.

Det fantastiske ved netop denne sauce, er at man kan tilføre andre gode ingredienser, ved at komme lige den eller de krydderurter i som man selv synes smager allerbedst. En anbefaling vil være at blende lidt dild med hvis man skal lave noget med fisk, eller masser af persille hvis man skal lave en ret med gris eller kylling. 

Prøv også: En helt klassisk godt cremet pastaret med stykker af broccoli.

Opskriften på broccolisaucen får du her:

Spaghetti i grøn sauce med broccoli

Pasta med broccolisauce

Hjemmelavet smuk grøn broccolisauce med parmesan og pinjekerner smager viunderligt med pasta. Prøv selv!
5 fra 2 stemmer
Antal: 2 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Broccolisauce

Spaghetti

  • 250 g spaghetti
  • 2 tsk flagesalt

Toppings

Fremgangsmåde

Broccolisauce

  • Tag en mellemstor gryde, fyld den med vand og bring den til kogepunktet.
  • Skær broccolien ud i buketter. Fjern stænglen og midten af palmekålen.
  • Når gryden koger kommes broccolibukketerne i og de koges i ca. 1-2 minutter. Tilsæt herefter palmekålen og lad det hele koge yderligere 1 min
  • Sigt nu broccoli og kålen, men gem ca. 1 dl af kogevandet. Kom det hele i en blender sammen med olivenolie, revet parmesan, pistacienødderne, en lille smule revet muskatnød og saften fra en hel citron. Smag til med salt og friskværnet peber.

Pasta

  • Tag en mellemstor gryde og kom vand og salt i den og bring den til kogepunktet. Kog spaghettien ca. 2 minutter mindre end anvist på pakken. Sigt spaghettien og gem ca. 1 dl af kogevandet.
  • Tilsæt broccolisaucen og lad det hele koge sammen yderligere 1-2 minutter under omrøring.
  • Servér med masser af revet parmesan og hakket pistacienødder.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Broccolisauce til spaghetti eller andre typer pasta

Du kan bruge din foretrukne pasta, da alle pastatyper vil være gode at vende med den grønne broccolisauce. Jeg har både lavet en ret med spaghetti, som er den du får opskriften på ovenfor. Derudover har jeg også lavet nogle små fyldte pastaer, som jeg har vendt med saucen.

Inspiration til flere spaghetti opskrifter: Pasta pomodoro med burrata og Spaghetti Carbonara.

ravioli i broccolisauce
Ravioli i broccolisauce. Her skal du bruge en portion hjemmelavet pastadej, som du kan fylde med fx spinatricotta. Se opskriften lige her.

Spaghetti i grøn sauce med broccoli
Spaghetti i broccolisauce

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments