Salat med stegt broccolistok og brune ris i soyadressing

Salat med stegt broccoli

I dag deler jeg en opskrift med jer på en salat med stegt broccoli og brune ris. Jeg er blevet rigtig glad for denne salat, og måske lyder det umiddelbart lidt kedeligt, men det er det slet, slet ikke. Bare vent til du hører, hvilken dressing der skal bruges og til du har smagt salaten. Den er virkelig lækker, nem, nærende og velsmagende.

Så hvis du mangler inspiration til en god salat, så vil jeg stærkt anbefale dig at kaste dig over denne. Du skal bruge to ingredienser til selve salaten – broccoli og brune ris – og ellers bare ingredienser til at røre en skøn, asiatisk-inspireret dressing sammen. Sådan en dressing vil desuden gå godt til en asiatisk måltidssalat med nudler. Eller generelt mange andre asiatiske retter.

Salat med broccoli og brune ris

Salat med stegt broccoli

En lækker salat med stegt broccoli og brune ris i en lækker soyadressing. En skøn rissalat hvor hele broccolistokken er brugt. Få opskriften her.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 Personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Miso-soya dressing

Topping

Fremgangsmåde

  • Skær stokken af din broccoli og skræl den – den skal du også bruge. Pluk buketterne fra hinanden.
  • Steg først dine broccoli buketter på en meget varm pande i ca. 1,5 minut. Tag dem derefter af. Steg nu dine stokke i ca. 2-3 minutter.
  • Skyl risene og kog den efter pakkens anvisning.

Dressingen

  • Bland alle ingredienser sammen til en lækker dressing. Du skal bruge saften fra appelsinen og citronen.
    OBS! Har du ikke kombucha, så kan du bruge 2 dl æblejuice + 1 spsk eddieke.
  • Når risene er kølet af blandes de sammen med broccoli og miso/soya dressing.
  • Drys evt. med sesamfrø.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Brug broccolistok i salater!

Først og fremmest vil jeg lige bruge lejligheden til at slå et slag for broccoli. Og med dét mener jeg hele broccolien. I salaten bruger jeg både broccoli-buketterne og -stokken. 

Broccolistokken smager nemlig virkelig fantastisk, selvom det måske ligner at det er buketterne, der er årsagen til, at broccoli smager godt. Men nej, en broccolistok indeholder mindst lige så meget smag og god næring som de mørkgrønne buketterne. Så der er altså ingen grund til at kassere stokken. Vupti – så får du mindre madspild og ovenikøbet en skøn salat med broccolistok. 

Inspiration til flere retter med broccoli: Spaghetti med broccolisauce og cremet pasta med broccoli og spinat.

Opskrift på nærende salat med stegte broccolibuketter og ris

Jeg vil godt vove at påstå, at det her er verdens nemmeste salat. Den er sund og nærende, så du kan spise den alene som et helt måltid, eller den kan serveres som tilbehør fx til en helstegt kylling. Jeg har brugt brune ris, fordi de giver lidt mere struktur og mætter bedre en almindelige, hvide ris. Desuden synes jeg, at de brune ris har sådan en skøn, varm farve, der får mig til at tænke på det nordiske køkken. Også selvom denne salat får et asiatisk touch med dressingen og et drys sesamfrø. 

Udover ris er der broccoli i salaten, som er med til at gøre salaten sund. Broccoli indeholder nemlig masser af kostfibre og en god mængde jern og calcium. Og så smager den grøntsag jo bare virkelig godt.  

Hvis du som jeg også synes salater med ris i er fantastiske, så er her en anden rissalat med grønkål og cremet tahindressing.  

salat med stegt broccolistykker

Cremet salat med broccolistok og soya-miso dressing

Dressingen, der hører til denne rissalat, er sød og syrlig og passer derfor perfekt til broccoli, hvis smag er meget velkendt og jordnær. Dressingen består af nogle måske lidt eksotiske ingredienser med både miso paste og kombucha. Miso paste er lavet af fermenterede soyabønner og er med til at tilføje en rund smag af umami til dressingen. Miso paste fås efterhånden i de fleste supermarkeder, men hvis du har et asiatisk supermarked i nærheden, vil jeg også anbefale dig at opsøge det. Der findes nemlig mange forskellige slags miso. Jeg har her anvendt en brun miso. 

Kombucha er efterhånden rimelig velkendt som drik, men det egner sig også rigtig fint til at tilføje syrlige smagsnuancer i madlavning. Hvis du ikke har kombucha, så brug æblejuice og eddike i stedet, da det kan tilføje samme sødme og syre. 

Simpel og nem salat med broccolistok
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1017
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments