Cremet rissalat med grønkål og karrydressing

En cremet rissalat, vendt i en skøn gul karrydressing. Denne her salat er en af de mere snasket af slagsen – salat behøver nemlig ikke være tørt og kedeligt. Karrydressingen gør virkelig noget godt her!
Salaten her er ikke kun alene cremet, men har også lidt bid i sig. Jeg kan nemlig godt lide, når salater har lidt tekstur. Jeg bruger derfor ofte speltkerner, ris, boghvedekerner eller lign. i mine salater, for også at få lidt mere fuldkorn ind i mit måltid. Det giver mig også lidt bedre mæthed, og derfor kan salaten bruges som en måltidssalat.

Rissalat i karrydressing
Ingredienser
- 3 dl brune ris*
- 1 stk rødløg
- 2 stængler grønkål
- 100 g friske blåbær
Karrydressing
- 150 g creme fraiche 18 %
- 1 spsk olivenolie*
- 1 tsk honning
- 1,5 tsk karry*
- ½ tsk gurkemeje
- salt og friskkværnet peber
- ½ stk citron
Desuden
- 50 g valnødder*
Fremgangsmåde
Salat
- Kog ris efter pakkens anvisning.
- Hak rødløgene fint og grønkål groft.
- Vend afkølede ris sammen med løg, grønkål og blåbær.
Karrydressing
- Rør alle ingredienser godt sammen og smag til med salt, peber og citron.
- Fordel dressingen ud over alle skålens komponenter og vend det sammen.
- Top salaten med hakkede nødder.

Opskrift på hurtig rissalat med grønkål på 20 minutter
Jep, salaten er hurtig, nem, sund og virkelig lækker. Og så tager den ikke mere end 20 minutter at bikse sammen. Alle ingredienser skal blot bikses sammen og til sidst vendes sammen med karrydressingen. Jeg har toppet med valnødder, men peanuts ville i kun være lækre at komme ovenpå.
Salaten er super simpel at bikse sammen. Er du på udkig efter andre salater med grønkål, så prøv: min allerbedste grønkålssalat med æbler og feta.
Rissalat med karry af overskydende ris
Har du en rest ris til overs fra aftensmaden igår? Den er perfekt i en lækker rissalat som her, hvor de giver lidt fylde til salaten. Det er jo desuden en genial måde at bruge sine rester på. Har du ingen overskydende ris, så er det bare om at koge nogle. I salaten har jeg brugt brune ris, fordi hvide ris kan godt have en tendens til at klistre hvis man overkoger dem. Ris kan bare være svært at koge, så derfor synes jeg de brune er lidt mere safe choice, haha.
Karryen giver en skøn smag og en flot farve, som pryder salaten rigtig fint. Men ris og karry går bare godt sammen. Det er også ofte karry der bruges i skønne risretter.

