Annonce

Stracciatella ost – sådan laver du luksus mozzarella!

Lækker og cremet stracciatella ost

Denne lækre og hjemmelavede stracciatella ost smager så englene synger! Jeg elsker ost – parmesan, pecorino, mozzarella, burrata, jeg kunne blive ved. Derfor har jeg også utrolig svært ved at vælge min yndlingsost. Ja, faktisk synes jeg, at det er helt umuligt.

Når jeg siger hjemmelavet ost, tænker du måske, at det både er tidskrævende og svært. Hvis det er tilfældet, så kan du godt tro om. At lave hjemmelavet stracciatella er nemlig både nemt og hurtigt. Og opskriften er meget simpel!

Lækker og cremet stracciatella ost

Straciatella ost – hjemmelavet

 Her får du min opskrift på en nem og hjemmelavet stracciatella ost, der kan bruges til pasta, pizza eller som antipasti – mums!
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Straciatella

  • 1 stk mozzarellakugle
  • 75 ml fløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 30 g olivenolie*

Stegte cherrytomater med rosmarin og hvidløg

Serveringsforslag

Fremgangsmåde

Straciatella

  • Bræk mozzarellaen op i mindre stykker og kom det i en skål. Kom fløden i og rør rundt.
  • Kom det i køleskabet og lad det stå i et par timer, hvor der røres et par gange undervejs, så mozzarellaen absorbere fløden.
  • Server med salt, peber og olivenolie på toppen.

Stegte cherrytomater med rosmarin og hvidløg

  • Skær cherrytomater over i halve. Du kan også bruge ovnbagte tomater.
  • Tag en mellemstor pande og sæt den på højeste blus. Når panden er rygende varm tilsættes olie, tomater, hvidløg samt rosmarin, og det hele steges af i 1-2 minutter.
  • Kom eddiken på panden og lad det hurtigt fordampe. Smag til med salt og peber.
  • Anret tomaterne ovenpå straciatellaen og servér med brød.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på hjemmelavet stracciatella ost med stegte tomater

At lave hjemmelavet stracciatella ost er utrolig simpelt. Det eneste du skal bruge er mozzarella, fløde, salt, peber og olivenolie. At smækker ingredienserne sammen tager mindre end fem minutter, men for at mozzarellaen absorberer fløden, skal den gerne stå i køleskabet i en times tid, imens der jævnligt røres i den.

I denne opskrift har jeg valgt at servere stracciatella osten med nogle lækre stegte cherrytomater med hvidløg og rosmarin. Kombinationen af den cremede ost og de søde og syrlige tomater er i min verden perfekt. Tomaterne tager heldigvis også kun fem minutter af lave og det eneste du skal bruge er tomater, rosmarin, hvidløg, hvidvinseddike og olivenolie – nemt!

stracciatella ost med bagte tomater

Perfekt til pizza og pasta

Man kan bruge stracciatella ost til mange ting, men jeg elsker virkelig at bruge denne ost på pizza og til pastaretter. Jeg synes f.eks. at stracciatella ost passer perfekt til denne pastaopskrift med lækre, stegte peberfrugter. Originalt bruger jeg burrata i opskriften, men stracciatella ost kan sagtens bruges som substitut for burrata. Det gælder også på pizza eller i alle mulige andre retter, der kalder på en cremet og lækker ost.

Pizza Margherita
En original Pizza Margherita består af en sprød pizzabund med tomatsauce og frisk mozzerellaost, toppet med frisk basilikum. Her får du min bedste pizzabund og hjemmelavede tomatsauce.
Gå til opskrift
margharita med tomat og mozzarella

Andre serveringsforslag til en lækker og cremet Stracciatella di bufala

Stracciatella di bufala kommer fra det italienske køkken, som er ét af mine absolutte yndlingskøkkener. Jeg elsker de lækre smagskombinationer og den alsidighed, som køkkenet kan tilbyde.

Stracciatella ost er en alsidig ost og dens anvendelse er ikke begrænset til pizza og pastaretter. Du kan f.eks. kombinere denne opskrift med nogle af mine lækre antipasti opskrifter, for at lave den perfekte italienske forret.

Hvidløgsbrød
Opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød bagt i ovnen. Det er super nemt og hurtigt at lave sit eget hvidløgsbrød, og det bliver helt sprødt!
Gå til opskrift
hvidløgsbrød opskrift

Du kan vælge at gøre det mere simpelt og serverer osten og de stegte tomater med et godt, hjemmebagt brød. Her på siden har jeg flere forskellige opskrifter på hjemmebagt brød, som du kan dykke ned i.

hjemmelavet stracciatella ost
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments