Steak sandwich med estragonmayo og syltede rødløg
Vi er taget i sommerhus og her får vi lavet en masse god mad. Den ekstra tid vi har bliver især brugt på at lave lækker frokost, og heller ikke i dag er den kedelig! Den står nemlig på steak sandwich, som må siges at være et hit. Især på tømmermændsramte dage, hvor man bare har brug for noget snasket og salt, så er en steak sandwich HELT perfekt.
Steak sandwich med estragonmayo
Ingredienser
- 250 g culottesteg
- 4 skiver groft brød
- 4 spsk estragonmayo
- 100 g salatmix
- 0,5 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
Steak sandwich
- Steg dine entrecotes medium-rare, eller brug en rest andet steak fra aftenen før, fx culottesteg. Har du ingen rest skal du gøre følgende: En stor entrecote skal steges på en middelvarm pande i ca. 2-3 minutter på hver side, afhængig hvor rød du ønsker din bøf. Krydr med salt og friskkværnet peber. Læg til side.
- Rist brødene.
- Smør brødene med estragonmayo.
- Læg salat på, dernæst skiver af oksekød, syltede rødløg og luk sandwichen af med den anden skive smurte brødskive.
- Velbekomme.
Steak sandwich med rødløg og estragonmayo
Steak sandwichen her laves med oksekød, enten rester fra en culottesteg eller en friskstegt entrecote, men du kan også sagtens bruge rester af en anden steak, hvis du har det liggende. Derudover har jeg brugt et friskbagt brød, men du kan bruge det du har. Du kan også med fordel bruge burgerboller og i stedet lave en steak burger.
Derudover er denne sandwich med rødløg og estragonmayo. Man kan også bruge bløde løg, men det bliver måske lidt for heavy sammen med mayoen. Selv brugte jeg syltede rødløg, som har en skøn syrlighed.
Mayoen lavede jeg også selv til at smøre brødet med, men man kan også sagtens købe en anden mayo til, fx trøffelmayo. Eller du kan lave en klassisk mayonnaise fra bunden.
Ingredienser til den bedste sandwich med kød
Man kan lave en steaksandwich på mange måder. Helt grundlæggende så skal den indeholde noget snask, noget sprødt, noget syrligt og selvfølgelig steak.
I denne opskrift er det salaten, der er det sprøde, men du kan også sagtens bruge agurkeskiver eller skiver af æble. Det syrlige er de syltede rødløg – du kan også prøve syltede agurker eller syltede rødbeder. Og det snaskede er selvfølgelig dressingen, som er svær at erstatte! Det er altså bare et must, hvis man vil have en snasket steaksandwich – og lad os være ærlige, det vil man jo gerne.
Den bedste opskrift på steak sandwich
Det er super nemt at lave en steaksandwich med bøf. Og eftersom det er steaken, der er hovedingrediensen, så kan jeg kun anbefale, at man finder en god økologisk steak, når det nu skal være. Så er du sikker på et godt resultat, hvor steaken ikke bliver tør og sej. Hvis du spørger mig, så er smagen altså også bedre, når man vælger økologisk.
Det samme gælder i denne steaksalat, hvor jo bedre kvalitet steak du vælger, jo bedre en salat får du. Det er måske indlysende, men alligevel værd at tænke over!
Hvilken dressing passer bedst til steaksandwich?
Dressingen kan selvfølgelig skiftes ud, så du bruger den du foretrækker. Jeg har selv nogle favoritter, som jeg veksler imellem, og som jeg synes alle passer godt til steak:
- Sennepsdressing: Sennepsdressing tilføjer et zing, som altså bare løfter smagen af steaken. Hvis du ikke har prøvet sennepsdressing i sandwich, bør du virkelig give det et skud!
- Trøffelmayo: Trøffel tilføjer en umami smag, der er jord-agtig på samme måde som svampe. Og når man så blander det sammen med mayo, så er det virkelig ensbetydende med velsmag!
- Estragonmayo: Estragonmayo er den mayo, jeg bruger i denne opskrift. Estragonmayo lyder måske lidt fancy, men i virkeligheden får tilføjelsen af etstragon jo bare mayoen til at smage ret meget af bearnaisesauce. Så ja, skal burgeren være ekstra snasket, kan du snildt også hælde lidt bernaisesauce på.
Har du brug for mere snasket, comfort food? Så prøv også min panini med skinke, som er nem at lave, men smager af luksus!