
Bønnedip der smager af holiday dip, siger du? Jeps, den er god nok! Denne her bønnedip smager (seriøst) af holiday dip – du ved, den man plejer at dyppe chips i om søndagen når man har tømmermænd.. Eller bare når man har lyst!
Dip lavet på kidneybønner
Denne dip er blevet min nye yndlingsdip, spread eller smørepålæg om man vil. Den er god til det meste, f.eks. i sandwichbrød, en buddhabowl eller bare til en god skål chips. Brug den til det hele! Den er virkelig nem og kræver meget få ingredienser og indeholder næsten kun bønner, som gør den ret proteinrig.
Af bønner har vi brugt kidneybønner, men det kunne også ha’ være butterbeans. Eller sorte bønner. Bønner giver en fantastisk cremet konsistens, som altså er perfekt som en dip. Ihvertfald hvis du spørger mig.

Hjemmelavet bønnedip: Smager af Holiday dipmix
Jeg lavede opskriften med min veninde Michala og vi var helt oppe og køre over, at vi havde ramt sådan en lækker smag – der tilmed har en lækker cremet konsistens. Jeg vil gerne vove at påstå, at du snildt kan skifte din holiday dip ud med denne sundere dip. Tilmed får du også lidt ekstra mæthed ud af det.
Prøv også andre dips, som fx myntedip, estragonmayo, bønnespread med gurkemeje, oliventapanade eller rød pesto.
Få min bedste opskrift på bønnedip her:

Bønnedip
Ingredienser
- 1 dåse kidbeybønner ( svarende til 240 g kogte)
- 3 tsk balsamico
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk vand
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne sammen og smag til med peber.
- Skold et glas. Kom dippen i glasset og opbevar på køl.
- Velbekomme.

