Annonce

Madpandekager

madpandekager opskrift

Madpandekager er en af den slags retter, som man bare bliver glad af at spise. Man kan fylde dem med alverdens fyld og spise dem præcis som man har lyst, og så er de så nemme at lave. Du kan selvfølgelig købe hvede tortillas og bruge som madpandekager, men man kan også snildt lave dem selv. Hjemmelavet er jo bedst! 

Min opskrift på madpandekager giver nemme, bløde pandekager, der kan bruges til alt. Betragt dem som et hvidt lærred, hvor man kan male med alle mulige ingredienser i form af fyld. Når aftensmaden eller frokosten står på madpandekager med fyld, kan du snildt lade børnene komme med i køkkenet, eller pandekagerne kan fyldes med tilbehør ved bordet. 

Madpandekager

Madpandekager

Hjemmelavede madpandekager, som kan bruges til aftensmad eller frokost. De er super nemme at bage og er lækre med fyld, fx som en wrap eller bagt i ovnen.
4,50 fra 6 stemmer
Antal: 6 Pandekager
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Pandekagedej

 • 2 stk æg
 • 250 ml mælk
 • 150 g hvedemel
 • ¼ tsk flagesalt*

Til stegning

 • 20 g smør

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

 • Pisk æg, mælk, hvedemel og salt sammen.
 • Varm en pande op, smelt en tsk smør og tilsæt pandekagedejen. Lav et hurtigt vip med panden, så dejen fordeler sig jævnt over hele panden. 
 • Vend pandekagen, når overfladen har sat sig. Steg pandekagen færdig, til den er let gylden. 
 • Hold pandekagerne lune under et viskestykke eller i staniol. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Madpandekager redder aftensmaden hver gang!

Madpandekager er en hurtig aftensmad at sætte på bordet –  det betyder særligt meget i en travl hverdag, hvor man bare gerne vil have det skal være simpelt, nemt og velsmagende aftensmad. Derfor kan du her på siden finde forskellige opskrifter på madpandekager – både selve madpandekagen, men også hvad du kan bruge dem til og fylde i dem.

Jeg elsker madpandekager! Særligt for hvor nemme og altid fantastisk velsmagende de er, men også fordi det er hurtigt at lave. Du kan varierer i fyldet så det passer lige det du har allermest lyst til – fx mexicanske pandekager med kylling, oksekød eller grøntsager. Sæt fx alt fyldet på bordet og lad dine medspisere fylde deres egene madpandekager med deres favoritfyld.

madpandekager med fyld

Nem opskrift på lækre madpandekager

Der er den hurtige løsning hvor du køber en færdig pakke madpandekager i dit lokale supermarked, men så er der også den ikke meget længere (og lækre) udgave, hvor du selv laver hjemmelavede madpandekager! Så ved du præcis hvad der er i, og så er det også bare lidt sjovere at sige ved middagsbordet, at dem har jeg selv lavet. Du kan smide noget spinat i og vupti, så er der sunde grønne spinatpandekager.

Opskriften er nem og består kun af tre ingredienser – æg, mel og mælk. Mere skal der ikke til for at få sunde og lækre madpandekager. 

De skal bages på panden nøjagtig som almindelige pandekager, og har du lavet en stor portion, kan du med fordel fyre op for to pander. Jeg foreslår at bruge en stor pande, så man får store madpandekager – så er der mere plads til fyld. 

Ingredienser til klassiske madpandekager

Til hjemmelavede madpandekager skal du bruge følgende ingredienser:

 • Æg: Så dejen hænger sammen. 
 • Mel: I denne opskrift bruger jeg hvedemel. Du kan også gøre dem lidt sundere og erstatte 50 g af hvedemelet med fx 50 g grahamsmel. 
 • Mælk: Du kan bruge skummetmælk, minimælk eller letmælk. Eller en plantebaseret mælk. 

Tilbehør til madpandekager

Madpandekager er et sundt og godt hverdagsvalg og det der gør dem lækre er jo fyldet.

Jeg fylder personligt mine madpandekager med alle de ting jeg elsker, og det gælder selvfølgelig også guacamole og tomatsalsa! Dog kan oksekød tendere til at være en smule tungt, så du kunne evt. også prøve at fylde dem med krydret kylling eller blot nogle mexicansk krydrede grøntsager. Det vigtigste er, at du fylder den med det du elsker.

Idéer til madpandekager med fyld

Udnyt gerne resterne til at få tømt noget af køleskabet på en lækker måde, det er en super måde at mindske madspild! Hjemmelavede madpandekager er nemme at bage og perfekte at fylde med alverdens lækkerier, fx kan de laves ved bordet til aftensmad, hvor man selv fylder dem. Gode ideer til fyld til madpandekager finder du nedenfor. 

Forslag til fyld i madpandekager og wraps:

 • Smøreost, avocado, laks og spinat
 • Bacon, salat, tomat og creme fraiche (BLT)
 • Falafler og hvidløgsdressing
 • Gyros krydret kylling, syltede rødløg, spinat og tzatziki
 • Halloumi, oliven, salat, peberfrugt og tzatziki
 • Hummus, stegt aubergine og tomat
 • En rest af chili con carne
 • Morgenmads burrito med æg, bønner og salsa

Prøv også at servér madpandekagerne som en del af en: 

 • Tacobowl:  fx med kyllinge, oksekød, bønner eller falafel.
 • Tortilla suppe: En traditionel mexicansk suppe lavet af stegte majstortilla, som lægges i en suppe af bouillon, tomat, hvidløg og løg.
 • Nachos: Brug dine overskydende madpandekager, skær dem i trekanter og bag dem i ovnen.
 • Madpandekager i ovn: Rul pandekagerne sammen om fyld som fx kødsauce og bag dem i et fad med ost over. Lidt ligesom enchiladas
 • Madpandekager som wraps: De kan også rulles sammen om fyld, skæres over og så er der fyldte wraps.
klassiske madpandekager store

madpandekager med vegetarisk fyld

Tre gode bud på fyld du kan komme i hjemmelavede madpandekager

Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at vælge hvad de lækre madpandekager skal fyldes med: 

 • Kylling: fx stegt kyllingebryst skåret i tern eller rester fra en helstegt kylling.
 • Oksekød: fx krydret hakket oksekød eller rester fra en steak.
 • Vegetarisk: Fyld med dine yndlingsgrøntsager og fx halloumi for en vegetar version. Du kan også smøre dem med ajvar, der er en skøn relish lavet med rød peberfrugt og aubergine. 

Du kan lave sunde madpandekager med fyld, mexicanske madpandekager, lave dem med eller uden kød, servere dem med en god dressing, spise dem til aftensmad, servere dem som tilbehør til brunch, tage dem med til frokost… der er masser af muligheder! Jeg foreslår derfor, at du bruger min opskrift som en grundopskrift. 

Inspiration til andre slags madpandekager: Tortilla pandekager – de bedste hjemmelavet tortillas!

sunde madpandekager

Kan madpandekager fryses ned?

Madpandekager kan godt fryses ned. Pak dem ind i bagepapir, når de er bagt på panden og kom den i en frysepose. Når du skal bruge dem, skal de tø langsomt op. Lun dem så i en forvarmet ovn (130°) og dup dem med lidt vand inden, så de ikke bliver tørre. 

Flere opskrifter på madpandekager

Jeg er ellevild med mexicansk mad. Mexicanske madpandekager er så dejligt nemme at have med at gøre, og kan bruges til alle måltider hvis man lyster. Til frokost kan du enten forkæle dig selv eller dine børn med en sund og lækker madpandekage med fyld – se det er en interessant madpakke!

Fyldet kan varieres lige til din smag, eksempelvis smager krydret og spicy kylling helt fabelagtigt, og kan enten rulles i en madpandekage til en klassisk tortilla, eller lægges mellem to madpandekager. Nemme quesadillas med kylling er et lækkert eksempel på dette, hvor du på en pande steger to madpandekager hvorimellem du lægger tilberedt krydret kylling, bønner, lækker salsa og cheddarost. Du vælger selvfølgelig om du vil have fuldkorns madpandekager eller ej – lige meget hvilket valg du går med er denne opskrift genial til aftensmaden såvel som til madpakken.

Glutenfri madpandekager uden mel

Majstortilla er madpandekager lavet på majsmel og er derfor glutenfri, da majsmel ikke indeholder gluten. Smagen er lige så fantastisk, og så er det sjovt at lave hjemmelavede majstortilla – og endda helt ligetil! Det kræver virkelig ikke det store.

Majsmel røres sammen med salt og kogende vand til det samles, hvorefter du går ind med hænderne og ælter. Derefter skal den have tid til at samle sig, hvorefter du kan gå i gang med det sjove, nemlig rulle til kugler derefter rulle flade. Så er majstortillas klar til at blive stegt på panden og fyldes med fx mexikrydret kylling – eller hvad du lige lyster. Den opskrift må du prøve hvis du elsker madpandekager.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments