Annonce

Salade chevre chaud – salat med gratineret gedeost

Salade chevre chaud- nem gedeost salat

Jeg elsker Salade Chevre Chaud, så det er på høje tid, at den kommer på bloggen! Det er en gedeost salat, hvor man varmer gedeosten op på et brød og så serverer salaten med den varme gedeost. Mange kalder den også blot for chèvre chaud, hvor det er indforstået, at det er en salat. 

Salade Chevre Chaud er en klassisk fransk bistroret, og navnet er da også ærkefransk. Chèvre betyder ged og chaud betyder varm, så det er altså blot en servering med varm gedeost. Hvis du kan li’ gedeost, vil du ELSKE den her salat med gedeost og valnødder! Det smager vidunderligt. 

Lækker varm gedeostsalat med valnødder og balsamico glace

Salade Chevre Chaud har sprødhed, fedme, salt, syre, sødme og masser af smag. Der er simpelthen ikke noget, der mangler. Derfor kan den sagtens spises som en let aftensmad, eller du kan lave den til frokost. Sprødheden kommer fra den grønne salat og det ristede brød, fedme og det salte selvfølgelig fra gedeosten, syren kommer fra balsamico glacen og sødmen fra valnødderne, som vendes med sirup. 

Balsamico glace kan du selv lave – eller du kan købe en go’ en af slagsen. Det passer helt genialt til gedeost salat, og jeg bruger den da også på min salat med figner, som ligeledes er en salat med gedeost og valnødder. 

Salade chevre chaud opskrift

Opskrift på Salade Chevre Chaud – den bedste salat med gratineret gedeost!

Det er faktisk virkelig nemt at lave Salade de Chèvre Chaud. Jeg bruger en stor rulle af gedeost, som du kan købe i velassorterede supermarkeder eller ved ostehandlen. Gedeosten skæres i (tykke) skiver og kommes oven på et stykke brød, som skal i ovnen med grillfunktion. På den måde bliver det altså til en salat med gratineret gedeost. 

Når gedeosten er gratineret, vender du valnødderne i den mørke sirup og glace, og så skal de øvrige ingredienser bare snittes, og salaten anrettes med gedeost på toppen samt ekstra glace. 

Det ser vidunderligt ud og smager så godt! Den her opskrift giver nok til to personer. 

Salade chevre chaud opskrift

Salade chevre chaud

Lækker opskrift på en nem Salade chevre chaud, der er en fransk bistroret – også kendt som en salat med gedeost, valnødder og balsamico.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Gratineret gedeost

 • 2 skiver toastbrød
 • 230 g gedeost
 • 30 g smør (til stegning)

Valnødder

Salat

 • 1 stk hjertesalat
 • 50 g salatmix
 • 30 g rucola
 • 10 stk sorte oliven

Desuden

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft med grill-funktion.
 • Rist brødet på en varm pande i smør, indtil det er gyldent.
 • Kom en stor skiver gedeost på hvert brød og placér det i toppen af ovnen, og følg med undervejs, da det kan gå hurtigt med grill-funktion. Når gedeosten er gylden og gratineret i toppen er den klar.
 • Vend valnødder sammen med sirup og balsamico.
 • Skær hjertesalat fint og vend med mix salat og rucola.
 • Anret gedeosten oven på salaten og kom oliven og valnødder rundt om.
 • Kom lidt mere balsamico glace over retten.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Gode tips til Chevre Chaud

Salat med varm gedeost er simpelt at lave, men jeg har alligevel et par gode tips, hvis du vil have en ekstra lækker salade de chèvre chaud. 

 • Normalt bruger man almindelig grøn salat til Salade Chevre Chaud, men i min opskrift bruger jeg et mix af salater – både for smagens og for farvespillets skyld. Rucola gør sig desuden rigtig godt til det sprødtristede brød og den fede gedeost. 
 • I forhold til brødet, så kan du sådan set bruge alle typer af brød. Det kan være en rest toastbrød, noget groft brød eller surdejsbrød. Hvis du har en rest surdejsbrød, så vil jeg anbefale dette. 
 • Når du vælger gedeost, er det også vigtig at vælge en god en af slagsen – salaten er trods alt en salat med varm gedeost. Jeg bruger en stor gedeost rulle, som kan være svær at finde. Du kan dog også fint bruge de små ruller, som man kan købe i alle slags supermarkeder. 
varm gratineret gedeost med balsamico glace
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments