Skip to content
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Salade chevre chaud – salat med gratineret gedeost

Gå til opskrift Udskriv
Salade chevre chaud- nem gedeost salat

Jeg elsker Salade Chevre Chaud, så det er på høje tid, at den kommer på bloggen! Det er en gedeost salat, hvor man varmer gedeosten op på et brød og så serverer salaten med den varme gedeost. Mange kalder den også blot for chèvre chaud, hvor det er indforstået, at det er en salat. 

Salade Chevre Chaud er en klassisk fransk bistroret, og navnet er da også ærkefransk. Chèvre betyder ged og chaud betyder varm, så det er altså blot en servering med varm gedeost. Hvis du kan li’ gedeost, vil du ELSKE den her salat med gedeost og valnødder! Det smager vidunderligt. 

Lækker varm gedeostsalat med valnødder og balsamico glace

Salade Chevre Chaud har sprødhed, fedme, salt, syre, sødme og masser af smag. Der er simpelthen ikke noget, der mangler. Derfor kan den sagtens spises som en let aftensmad, eller du kan lave den til frokost. Sprødheden kommer fra den grønne salat og det ristede brød, fedme og det salte selvfølgelig fra gedeosten, syren kommer fra balsamico glacen og sødmen fra valnødderne, som vendes med sirup. 

Balsamico glace kan du selv lave – eller du kan købe en go’ en af slagsen. Det passer helt genialt til gedeost salat, og jeg bruger den da også på min salat med figner, som ligeledes er en salat med gedeost og valnødder. 

Salade chevre chaud opskrift

Opskrift på Salade Chevre Chaud – den bedste salat med gratineret gedeost!

Det er faktisk virkelig nemt at lave Salade de Chèvre Chaud. Jeg bruger en stor rulle af gedeost, som du kan købe i velassorterede supermarkeder eller ved ostehandlen. Gedeosten skæres i (tykke) skiver og kommes oven på et stykke brød, som skal i ovnen med grillfunktion. På den måde bliver det altså til en salat med gratineret gedeost. 

Når gedeosten er gratineret, vender du valnødderne i den mørke sirup og glace, og så skal de øvrige ingredienser bare snittes, og salaten anrettes med gedeost på toppen samt ekstra glace. 

Det ser vidunderligt ud og smager så godt! Den her opskrift giver nok til to personer. 

Reklamelinks er markeret med*
Salade chevre chaud opskrift

Salade chevre chaud

Lækker opskrift på en nem Salade chevre chaud, der er en fransk bistroret – også kendt som en salat med gedeost, valnødder og balsamico.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min

Ingredienser

Gratineret gedeost

  • 2 skiver toastbrød
  • 230 g gedeost
  • 30 g smør (til stegning)

Valnødder

  • 20 g valnødder*
  • 15 g mørk sirup
  • 15 ml balsamico eddike

Salat

  • 1 stk hjertesalat
  • 50 g salatmix
  • 30 g rucola
  • 10 stk sorte oliven

Desuden

  • 30 g balsamico glace

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader, varmluft med grill-funktion.
  • Rist brødet på en varm pande i smør, indtil det er gyldent.
  • Kom en stor skiver gedeost på hvert brød og placér det i toppen af ovnen, og følg med undervejs, da det kan gå hurtigt med grill-funktion. Når gedeosten er gylden og gratineret i toppen er den klar.
  • Vend valnødder sammen med sirup og balsamico.
  • Skær hjertesalat fint og vend med mix salat og rucola.
  • Anret gedeosten oven på salaten og kom oliven og valnødder rundt om.
  • Kom lidt mere balsamico glace over retten.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Gode tips til Chevre Chaud

Salat med varm gedeost er simpelt at lave, men jeg har alligevel et par gode tips, hvis du vil have en ekstra lækker salade de chèvre chaud. 

  • Normalt bruger man almindelig grøn salat til Salade Chevre Chaud, men i min opskrift bruger jeg et mix af salater – både for smagens og for farvespillets skyld. Rucola gør sig desuden rigtig godt til det sprødtristede brød og den fede gedeost. 
  • I forhold til brødet, så kan du sådan set bruge alle typer af brød. Det kan være en rest toastbrød, noget groft brød eller surdejsbrød. Hvis du har en rest surdejsbrød, så vil jeg anbefale dette. 
  • Når du vælger gedeost, er det også vigtig at vælge en god en af slagsen – salaten er trods alt en salat med varm gedeost. Jeg bruger en stor gedeost rulle, som kan være svær at finde. Du kan dog også fint bruge de små ruller, som man kan købe i alle slags supermarkeder. 
varm gratineret gedeost med balsamico glace
Kategorier - Frokost, Salatopskrifter
Del med en du holder af:
Del på facebook
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Galette med spinat, gedeost og pesto

Galette med spinat, gedeost og pesto

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Grillede pærer med gedeost og sennepsvinaigrette

Forårskylling med grønne asparges

Forårskylling med grønne asparges

Ærter a la francaise med bacon og salat

Ærter a la francaise

squash galette med parmesan

Squash galette med parmesan og pinjekerner

Lækker grøn salat

Grøn salat der passer til alt

Inspiration til påskefrokosten

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Fransk Salade Lyonnaise

Salade lyonnaise

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Maj 18

Open
💙🐚UGENS ONSDAGSPASTA.... Muslinge pasta🐚⁠
⁠
Du skal bruge ⁠
1,5 kg blåmuslinger⁠
1 løg⁠
1 fed hvidløg⁠
5 kviste frisk timian⁠
2 gulerødder⁠
2 tomater⁠
30 g olivenolie⁠
100 ml hvidvin⁠
500 ml fløde⁠
salt og friskkværnet peber⁠
1 citron⁠
500 g spaghetti⁠
½ bundt persille⁠
1 bundt frisk estragon⁠
⁠
Pastaen er super nem at lave og tager omtrent 35 min. ⁠
⁠
🐚Rens muslinger grundigt i rindende vand. Hvis der er nogle muslinger som er åbne, kan du banke dem på skallen – lukker de sig ikke, skal de kasseres. ⁠
⁠
🔪Snit løg og hvidløg fint og hak timianen. Skær gulerødder og tomat i mindre stykker. ⁠
⁠
🔥Varm en stor gryde op på højeste blus, kom olivenolien i og steg løg, hvidløg og timian i ca. 30 sekunder, kom herefter tomat og gulerødder og steg yderligere af i 30 sekunder. ⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslinger - rør sammen - tilsæt hvidvin og lad muslingerne dampe i ca. 5-10 min eller indtil de har åbnet sig.⁠
⁠
🧜🏻‍♀️ Når muslingerne er færdige sigtes væsken over i en anden gryde hvor i fløden tilsættes og dette skal reducere ved middelvarme i ca. 15 min. ⁠
⁠
👩🏼‍🍳 I mellemtiden pilles ¾ dele af muslingerne ud af skallen, den sidste ¼ skal bevares i skallen, mest for syns skyld. Gem også grøntsagerne.⁠
⁠
🍝 underkog pastaen med 2-3 minutter efter pakkens anvisning. Tilsæt dem herefter til flødesaucen og vend sammen, smag til med salt peber og citronsaft.⁠
⁠
🐚 Tilsæt muslingerne og grøntsagerne til pastaen⁠
⁠
🍽 Server med grofthakket persille og estragon. ⁠
⁠
Du kan også finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#onsdagspasta #muslinger #pastamedmuslinger #blåmuslinger⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #pastaret #grønmad #hverdagsmad #aftensmad #nemaftensmad #foodstagram #nemmad #frokost #simpelopskrift #pastabånd #hjemmelavetpasta #spaghetti #citron #sommerpasta⁠
⁠

marialottes

View

Maj 17

Open
Bliver man da ikke bare i godt humør af denne farvebombe af en salat?! 🌈⁠
⁠
Denne salat altså bare så smuk og en vidunderlig kombination af det bitre fra radicchio, salte og fede fra feta, syrlig og søde fra de rå marinerede rabarber og sprøde fra asparges og pinjekerner. Salaten her, har det hele! 🤩⁠
⁠
Rabarbersalaten er en sikker vinder hele sommeren, og hvis du har rabarber hjemme i haven eller sommerhuset, så er det altså en fantastisk måde at tilberede den på. Rabarbertærte er også genialt, og det har jeg også opskrift til, hvis du mangler 😉⁠
⁠
Faktisk er rabarber en grøntsag... men den er stadig fantastisk smuk i farven, og hvad end du bruger dine rabarber til, smager det garanteret vidunderligt 😝⁠
⁠
Du finder hvertfald opskrift på denne salat via link i bio, eller på marialottes.dk 🤍⁠
⁠
#rabarber #farverigsalat #rabarbersalat #salatmedrabarber #asparges #feta #pinjekerner #regnbue #smuksalat⁠
#salat #lækkersalat #sundsalat #salatinspiration #tømkøleskabet #salattilfrokost #frokostsalat #farverigesalater #elskersalater #sundesalater #næring#vitaminer #vegetariskhverdagsmad #veggie #vegetarisksalat #vegetariskmad #grønsalat

marialottes

View

Maj 16

Open
Et lille hej fra Grækenland 🇬🇷 Her er varmt, utrolig smukt og 50 % af tiden går med at spise lækker græsk mad. Jeg elsker det, det er så frisk, lavet med lækre råvarer. Lækre oliven, olivenolie, græsk yoghurt, grøntsager. Listen er lang for al det gode, og jeg fik sådan lyst til at inspirere med lidt græsk mad:⁠
🥒 Tzatziki ⁠
🥗 Græsk salat⁠
🍅 Gyros⁠
🫓 Græske fladbrød⁠
🍗 Kyllinge souvlaki og kartofler⁠
🍴 Moussaka⁠
... og en masse 🍦, ☕️ og græske desserter 🍮⁠
⁠
Alle opskrifterne kan I finde via linket i min profil, hvis du har lyst til at græske-vibes og sommermad☀️🇬🇷⁠
.⁠
.⁠
.⁠
#græskmad #mad #grækenland #sommermad #tomat #Tzatziki #græsktzatziki #Tzatzikiopskrift #græskeopskrifter #marialottes #oliven #olivenolie #hverdagsmad #sommeropskrifter #græsk #sommer #nemhverdagsmad

marialottes

View

Maj 15

Open
⁠UGENS MADPLAN 🍽 ⁠
⁠
En ny madplan er klar på marialottes.dk med en masse skønne, simple og forårsvenlige opskrifter.⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
I den kommende uge byder madplanen på:⁠
🍅 Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød⁠
🤍 Salat med parmaskinke, rucola og mozzarella med labneh⁠
😋 Butterdejsskåle og blomkålssalat⁠
💚 Enchiladas med guacamole⁠
🍕 Pizza med parmaskinke⁠
🤍 Blomkålspasta⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
#madplan #hverdagsmad #madplanuge20 #uge20madplan #madplaner #marialottes #inspirationtilmadplan #ugenmadplan #nemmemadplaner #gratismadplaner #gratismadplan #nemmadplan #madinspiration #hvadskalvispise #nemhverdagsmad #hurtigmad #nemmeopskrifter #opskrifterforalle #food52 #matplan #nemmeretter⁠

marialottes

View

Maj 14

Open
KUVERTBRØD MED SURDEJ 🤩⁠
⁠
Dem som har fulgt med længe ved, hvor glad jeg er for surdej, og nu er det vist også længe siden jeg sidst har delt en opskrift med surdej! ⁠
⁠
Denne opskrift er tilpas surdejs-syrlig og surdejs-sprød 😋⁠
⁠
Små kuvertbrød med surdej er perfekte til forret, som tilbehør til salater eller til suppe. De er nemme at lave og du kan forme dem som du vil. Jeg har brugt en muffinform og har fået små søde runde fætre, men du kan også lave dem i forme såsom hjerte-formede, firkantede eller måske noget helt tredje. Hvad ville være det vildeste at forme kuvert brød som? ⁠
⁠
Og lige netop muffinformen gør det også langt nemmere at lave denne opskrift med surdej. For alle de teknikker der findes til at folde og spænde op, har vi lagt i teknikker-skuffen. Denne her er en surdejsopskrift for alle ⁠
⁠
Lyder det som en opskrift du vil se nærmere på? ⁠
⁠
Du kan finde den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤍⁠
⁠
#kuvertbrød #surdej #syrligeboller #kurvetboller #surdejsboller #opskriftermedsurdej #surdejsopskrifter #marialottes⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Maj 11

Open
🍋 Onsdagspasta denne uge er en af de helt nemme, men absolut en du skal prøve at lave - husk at du kan gemme opskrift her på instagram!⁠
⁠
CITRONPASTA 🍋⁠
🍋 400 g spaghetti⁠
🍋 2 tsk flagesalt⁠
Når din gryde med kogende vand bulderkoger tilsættes spaghetti, kog det lidt under pakkens anvisning og gem 1-2 dl kogevand.⁠
⁠
🍋 1 stk citron⁠
Vask den grundigt, riv skalen af den, dernæst pres halvdelen af saften.⁠
🍋 90 g olivenolie⁠
Bland citronen saft og skal i olien. ⁠
⁠
Varm en sauterpande og tilsæt⁠
🍋 30 g smør⁠
lad det brune⁠
🍋 1 fed hvidløg⁠
svits det hurtigt i den brunede smør⁠
🍋 50 ml hvidvin⁠
lad det simre i nogle minutter, så alkoholen fordamper. ⁠
Tilføj nu den kogte pasta og citronolien til sauterpanden. Tilsæt nu 0,5-1dl af kogevandet. Lad det samle sig og se an hvor meget kogevand du skal bruge. ⁠
Smag til med salt og friskkværnet peber⁠
⁠
🍋 30 g Parmesan⁠
Riv parmesan, top din anrettet pasta.⁠
⁠
Velbekomme!⁠
Du kan som altid finde opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk! 🤩⁠
⁠
Skal du lave den?⁠
⁠
⁠
#vegetarmad #hverdagspasta #marialottes #vegetarisk #pastamedcitron #citroner #citron #pastaret #vegetariskhverdagsmad #vegetarian #grønmad #hverdagsmad #Lækkerpasta #aftensmad #nemaftensmad #vegetar #vegetariskmad #foodstagram #citronskal #parmesan #nemmad #frokost #simpelopskrift #spaghetti #hjemmelavetpasta #vegetariskaftensmad⁠
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Drikke

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør

Snacks

Sæson

Personlige indlæg

Ud at rejse

Ud at spise

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Guides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK