Parmesanchips – lækre og sprøde!

parmesanchips opskrift

Du skal bruge én ingrediens til den her opskrift på parmesanchips – så man kan nok roligt sige, at det her er den nemmeste opskrift (som i nogensinde) på min blog! Den ene ingrediens, du skal bruge til parmesanchips, er selvfølgelig parmesan – og gerne den gode Parmigiano-Reggiano. 

Chips af parmesan smager så godt! De bliver helt sprøde og smager selvfølgelig skønt af parmesan. Og så er de altså nemme at lave og kan tilmed forberedes i god tid. 

Hjemmelavet sprøde ostechips af Parmesan ost

Chips af parmesan er præcis, hvad du forestiller dig. Sprøde ”chips” af parmesan, som bages i ovnen. Det er en virkelig nem snack med ost, som samtidig er en god måde at tilføje et ekstra twist til en ret. Derfor er de gode til fx nytår. Men hold dig ikke tilbage, hvis du bare har lyst til at spise de dejligt saltede chips som snack for sig selv en kedelig eftermiddag!

hjemmelavede ostechips med Parmesan

Opskrift på parmesanchips

Til mine ostechips bruger jeg en god Parmesan, nemlig Parmigiano-Reggiano, som er modnet i mindst 12 måneder. Du kan også sagtens lave ostechips af andre oste. Så længe osten har et højt fedtindhold (gerne 30+) og er fast i konsistensen, så kan osten bruges. Prøv fx med en Vesterhavsost, som også er fast og har saltkrystaller. 

Når du har valgt den rette ost, så skal osten blot rives på rivejerne og bages i ovnen til de er sprøde. Jeg former mine chips i cirkler, men du kan også sagtens forme dem anderledes. Vær blot opmærksom på bagetiden, hvis du laver dem mindre. 

TIP! Top med krydderier inden bagning, fx timian, rosmarin eller oregano – det gi’r den lækreste krydrede snack med ost. 

parmesanchips opskrift

Parmesanchips

Hjemmelavet sprøde parmesanchips lavet med kun én ingrediens: Parmesan. De er super nemme at lave og smager skønt på salater, tatar, suppe mv.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 40 g Parmesan

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Riv parmesanen fint, og fordel det i 5-6 runde cirkler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i ca. 6-8 minutter, eller indtil de er gyldne.
  • Lad dem afkøle.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hvad kan man bruge parmesanchips til? 

Alt muligt lækkert! Parmesanchips er skønne, fordi de smager så meget af Parmesan (eller den ost, du nu bruger). Du kan derfor bruge dem, hvor Parmesan passer godt til, eller hvor du mangler et sprødt element. Det kan være:

sprøde parmesanchips
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments