Butterdejsstænger med oliventapenade og blå birkes

Butterdejsstænger med fyld af oliventapenade

Butterdejsstænger med oliventapenade og blå birkes er helt ny for mig. Det var nemlig en opskrift jeg fik af min kærestes mormor, da vi besøgte hende i Frankrig. Hun havde bagt disse butterdejsstænger med fyld til os, da vi ankom og vi nød dem med et glas champagne. Hvilken velkomst. Jeg fik hurtigt hapset et par stykker i mig (læs: måske fem), og jeg spurgte straks om jeg måtte få fingrene i opskriften. Heldigvis var svaret ja!

Opskriften på disse snoede butterdejsstænger med fyld af oliventapenade og blå birkes, er både sprøde og nemme at lave. De lækre butterdejsstænger er perfekte som snacks.

butterdejsstænger med oliventapenade og birkes

Butterdejsstænger

Butterdejsstænger med oliventapenade og blå birkes. Opskriften er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

 • 2 stk færdiglavet butterdej
 • 1 stk æggeblomme
 • 10 ml fløde

Oliventapenade

 • 200 g sorte oliven
 • 30 g kapers
 • 2 fed hvidløg
 • ½ stk citron
 • 25 g olivenolie*
 • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Du kan bytte oliventapenaden ud med en god pesto. fx en hjemmelavet en grøn pesto med basilikum
 

Fremgangsmåde

Oliventapenade

 • Oliven, kapers, hvidløg mordes eller blendes groft. Tilsæt citronsaft og olivenolie, til massen er ensartet, men fast (må ikke være for flydende). Smag til med salt og friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.

Butterdejsstænger

 • Rul den ene butterdejen ud. Pisk kort æggeblomme med fløde og pensl på butterdejen. Smør olivenmassen ud, ligefordelt ca. 0,5 cm tykkelse. Kom den anden butterdej ovenpå. Pensl igen med æggeblomme. Drys med en lille håndfuld blå birkes.
 • Skær hele vejen, i 2 cm bredde. Tag fat i hver ende og vrid dem, så de bliver snoet. Bag dem i ca. 10 minutter ved 180 grader, til de er lettere gyldne.
 • Lad dem afkøle. 
 • Opbevar dem blot i et glas. Låg er ikke nødvendigt.

Serveringsforslag

 • Servér butterdejsstængerne alene som snacks eller dyp dem i en lækker fetadip eller pesto.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på sprøde butterdejsstænger med fyld af oliventapenade og birkes

Opskriften på disse butterdejsstænger er ret simpel, fordi du kan købe en færdiglavet butterdej i de fleste supermarkeder. Du kan også lave en butterdej selv, hvis du har tiden og tålmodigheden til det. Er du ikke så meget til birkes, kan du blot undelade dem. Men prøv alligevel – det giver lidt knas og en super god smag.

På under 30 minutter kan du have lækre sprøde butterdejsstænger med fyld klar. Butterdejen skal blot rulles ud, derefter pensles med æg og fløde. Den hjemmelavede oliventapenade smøres på butterdejen og der lægges endnu en lag butterdej ovenpå. Der pensles igen med æggeblomme og blå birkes drysses på. Til sidst skæres butterdejen i lange stænger og snoes. Bag dem i kun ca. 10 minutter og så har du sprøde snoede butterdejsstænger som snack eller som en antipasti.

butterdejsstænger med oliventapenade og birkes

Butterdejsstænger med hjemmelavet oliventapenade

Butterdejsstængerne er lavet med oliventapenade og blå birkes. Mangler du mere inspiration til nemme snacks, så kan du her finde opskrifter på flere antipasti.

Jeg er vild med oliventapenade og min opskrift på oliventapenade får du med her i indlægget, men der findes også mange lækre oliventapenader på markedet. Så hvis du hurtigt skal lave butterdejstængerne, så kan du i stedet vælge at købe din favorit oliventapenade.

TIP: Mangler du flere opskrifter på lækre snacks, så prøv endelig min opskrift på saltmandler bagt i ovnen, butterdejsskåle med spinat, feta og ricotta eller disse sprøde grønkålschips med parmesanost. Begge er helt fantastiske til nytår eller som en del af et tapasbord.

Butterdejstwister med feta og spinat
Butterdejstwister med feta og spinat smager mega godt, og er super nemme at lave. Du kan se i videoen nedenfor, hvordan de laves.
Gå til opskrift
Butterdejstwister med feta og spinat
snoede butterdejsstænger
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 990
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments