Knækbrød med polentamel
Knækbrød med polenta, smager fantastisk, og opskriften er super simpel at gå til. Jeg spiser ofte knækbrød mellem mine måltider, gerne med lidt ost og marmelade eller hummus. Andre gange, bare et stykke uden noget, hvis jeg har lidt travlt og er på vej ud af døren. Det stiller lige den korte sult, og så er knækbrød fyldt med en masse sunde fedtstoffer, fra bl.a. kerner eller nødder.
Disse polenta knækbrød blev aldeles vellykket, hvorfor I ikke skal snydes for opskriften. For er der noget jeg nyder, så er det at dele gode opskrifter med Jer. Og allerede nu i skrivende stund, tænker jeg på, at næste portion skal være knækbrød med havregryn og havsalt, måske urtesalt. De er så gode – særligt med en avocadohummus til.
Knækbrød med polenta
Ingredienser
- 1 dl havregryn*
- 2 dl polenta
- 2 dl hvedemel
- 0,5 dl rugmel
- 2 dl solsikkekerner*
- 0,5 dl nigellafrø*
- 1 spsk flagesalt
- 1 tsk bagepulver*
- 2 dl vand
- 1 dl olivenolie*
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180°, varmluft.
- Bland alle ingredienser sammen i en skål, til du har en konsistens der er forholdsvis klistret.
- Med en kagerulle, rulles dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en tykkelse på ca. 2 mm over det hele.
- Tag det øverste bagepapir af og brug en kniv eller bagespatel til at skære dejen i ønsket firkanter.
- Bag knækbrødene ved 180º i 15–20 minutter, til de er sprøde og lettere gyldne.
Opskrift på hjemmelavet knækbrød med polentamel
De sprøde herligheder kan varieres i det uendelige, og det er fantastisk altid at have lidt hjemmelavet knækbrød liggende. Når det ikke er nemme dadelkugler eller småkager der ligger i kagedåsen, er det altså sådanne nogle her. Portionen holder også altid til et par uger, men så snart de er spist, eksperimentere jeg med en ny variant.
Jeg laver altid knækbrød med kerner, og som noget nyt erstattede jeg lidt af melet med polenta, også kendt som majsgryn. Smagen er fantastisk og de har et lille bid. Desuden er disse knækbrød bagt med rugmel, for at få lidt fuldkorn og fibre i.
Det er så nemt at lave sine egne knækbrød. Knækbrød på 20 minutter, vil jeg gerne love dig – ja, nu har du det på skrift. Når det ikke tager længere tid, så er det næsten en skam at købe dem færdiglavet. Ikke sagt, at det ikke kan være løsningen ind imellem!
Læs også: Sprøde surdejsknækbrød – knækbrød bagt med overskydende surdejsrester, som smager helt vidunderligt med hjemmelavet appelsinmarmelade på.
Sprøde polenta knækbrød til tapasbordet
Skal du lave et overdådigt tapasbord -eller bræt, så er de hjemmelavet knækbrød perfekt til! Derfor må du prøve disse knækbrød med polenta til. Du kan tilmed lave disse hurtige knækbrød dagen før, så er det klar til servering.
Til taspasbordet kan du desuden servere lækre fastmodnet oste, en hjemmelavet rød pesto, sprøde saltmandler, en cremet estragonmayo, ovnbagte tomater, sprøde butterdejsstænger med fyld eller hummus. Se mange tapas ideer og opskrifter her.