Rugstænger – sprøde og gode til dips!

rugstænger

Nu kommer der en opskrift der rykker! Godt nok finder du allerede mange opskrifter på knækbrød men der manglede altså denne opskrift – og nu er den her: Lækre sprøde rugstænger. De er ligesom alle andre knækbrød rullet helt tynde så de bliver ekstra sprøde og knasende. Dertil er de fyldt med kerner og grovere meltyper så de ligner rugbrød.

Server dem som en lille snack med en lækker cremet dip. Eller lad dem blive en del af tapasbordet. Det er altså den perfekte idé til tapas, da de netop vil kunne spises med pesto, hummus og alt andet du har på tapasbordet.

Opskrift på sprøde rugstænger

Disse hjemmelavet rugstænger er fantastiske fordi de smager skønt og passer til det hele. Du kunne fx servere dem til raita som er en vidunderlig yoghurtdip fra det indiske køkken. Den serveres ofte med de stærke krydrede retter, men passer også super til disse sprøde rugstænger. 

Opskriften er simpel, og de passer altså til det hele. For hvis du serverer dem med en marmelade, ville de også smage skønt! De kan bare bruges til det hele. Opskriften giver dig ca. 60 skønne sprøde stænger, som du kan opbevare i en lufttæt beholder – på den måde har du altid en nem snack klar!

Opskriften på rugstænger får du her:

rugstænger

Rugstænger

Nemme rugstænger med kerner, rugmel og havregryn.
5 fra 1 stemme
Antal: 60 Stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • Bland  havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen i en skål.
  • Tilsæt rugmel og fuldkornsmel til dejen samler sig. 
  • Tilsæt hvedemel i og rør dejen fast og ensartet. 
  • Brug en kagerulle til at rulle dejen ud mellem to stykker bagepapir, med en tykkelse på ca. 1,5 mm. Skær aflange stave/stænger.
  • Bag rugstængerne i ca. 15-20 minutter – tjek gerne til dem efter 15 minutter om de er blevet færdige – det afhænger af tykkelsen på dem. 
  • Lad dem afkøle af på en bageris. Opbevar i en lufttæt dåse.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
Dip til rugstænger

Rugstænger a la knækbrøds stænger

Det er lækkert og sprødt, men det er altså også en dejlig nem opskrift på nogle vaskeægte kernesticks! Kerner og frø blandes først sammen med havregryn, salt og olie. Herefter tilsættes melet, som får det hele til at samle sig. Derefter rulles den ud og bages i ovnen, hvorefter de afkøles. Og det er faktisk det. Det tager dig ikke mere end små 15-20 minutter at lave dine helt egne rugstænger. 

Serveringsforslag

Disse knækbrøds stænger går godt sammen med fx:

  • Lakserilette som er den perfekte spise til flere anledninger. Server kombinationen til nytår eller som en del af tapasbordet eller sågar til brunch. Der er en skøn kontrast mellem de sprøde rugstænger og den fede cremede lakserilette.
  • Ajvar som er den lækreste grøntsagsdip med rød peberfrugt og aubergine.
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments