Kogte artiskokker med urter og ansjoscreme

opskrift på kogte artiskokker med mayo

Der er tændt op grillen, der står en god flaske hvidvin på bordet, og ind kommer en lækker lille appetizer: Kogte artiskokker! En spiselig, fantastisk velsmagende og smuk blomst.

For mig er det altså bare smagen er sommer – især fordi artiskokkerne er i sæson nu. Det er den perfekt snack eller forret til sommerens hyggelige aftener. Og så er det så nemt at lave kogte artiskokker, at det klart er min foretrukne artiskok opskrift. Servér artiskokbladene med en god dip – fx en lækker ansjoscreme, mayo eller smør.

Prøv også: Tærte med artiskokker og ricotta.

Opskrift på kogte artiskokker

Artiskokkens blade skal tilberedes ved kogning i et par minutter, køles og så vendes med masser af friske urter og citron. Det er en friskt ret, og kødet i artiskokken, der sidder nederst i bladet – det man spiser – smager bare dejligt. 

kogte artiskokker-kopi

Kogte artiskokker

Kogte artiskokker serveret med en lækker ansjoscreme. Du kan også blot servere med smeltet smør eller en anden favoritmayo. En super lækker snack, som passer til sommmerens grillaftener og et godt glas hvidvin eller bobler.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk æg
  • 1 stk ansjosfilet
  • 1 stk citron
  • 3 dl vindruekerneolie
  • salt og friskkværnet peber

Kogte artiskokker

  • 2 stk artiskokker
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1 stk citron
  • 1 spsk olivenolie*
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

Anjoscreme

  • Sæt en lille gryde over med vand, og kog ægget i 5 minutter. Kom det i koldt vand og lad det afkøle.
  • Kom æg i en blender med ansjoser og saften fra en halv citron. Tilsæt langsomt 3 dl olie, mens der blendes. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Kogte artiskokker

  • Tag en mellemstor gryde med vand samt salt og bring det i kog.
  • Skær stokken af artiskokkerne og pil bladene fra. Kom dem i det kogende vand og kog i 1-2 minutter.
  • Kom dem over i en sigte og skyl dem i koldt vand.
  • Hak purløg og basilikum groft og mariner bladene med urterne, citronsaft, olivenolie, salt og friskkværnet peber.
  • Server med ansjoscremen eller anden mayonnaise.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilberedning af artiskokker – kogning

Tilberedning af artiskokker er ganske nemt og hurtigt gjort. Jeg piller artiskokkens blade af, før jeg koger dem. Det betyder en kogetid, der er væsentlig kortere, end hvis man kogte artiskokken hel. Vælger du at koge artiskokken hel, kan kogning af artiskokker godt kræve 20-40 minutter.  

opskrift på kogte artiskokker med mayo

kogte artiskokker

Tilbehør til kogte artiskokblade

Om du foretrækker en kort kogetid eller lang tilberedning af artiskokker, så skal de lækre blade spises med en eller anden form for tilbehør. Jeg foreslår følgende til kogte artiskokker: 

  • Smør: Smør og artiskokblade har bare altid været kærester. Smelt smørret med lidt salt, og dyp så bladene i. Mmmmh. 
  • Mayo: Brug min ansjoscreme eller en anden favoritmayo. Du kan se mit udvalg af mayonnaise opskrifter for inspiration.  
  • Hvidvin: Et godt glas hvidvin eller bobler er perfekt til. Så er forretten hjemme. 
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1003
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments