Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Tærte med artiskok og ricotta

Gå til opskrift Udskriv
hjemmelavet artiskoktærte

Artiskok er en undervurderet grøntsag. Måske fordi den ikke umiddelbart ser spiselig ud eller fordi vi ikke er vant til at bruge den. Heldigvis kommer jeg til undsætning med denne opskrift. Artiskok er nemlig slet ikke så svært at arbejde med, som man skulle tro, og så smager det FANTASTISK i denne tærte med artiskok.

Jeg elsker hjemmelavet madtærter og har en del opskrifter på domænet efterhånden. Så er det ikke lige i dag du skal blive pro til at koge friske artiskokker, kan du tjekke dem ud i stedet.

Til dig, der har mod på at gå i krig med artiskokkerne, så venter der dig en virkelig lækker tærte, som kan være klar om halvanden times tid. 

åbne artiskokker sæson

Opskrift på tærte med artiskokhjerter og ricotta

Til min opskrift påtærte med artiskok bruger jeg en hjemmelavet bund, jeg laver æggemassen af æg, sødmælk, ricotta og timian, og så fylder jeg med kogte artiskokker. Det er simpelt og SÅ godt. 

Reklamelinks er markeret med*
Tærte med artiskok og ricotta

Tærte med artiskok og ricotta

En skøn sprød mørdejsbund med fyld af ricotta og vidunderlige kogte artiskokhjerter. Opskriften er simpel, men kræver lidt tilberedningtid.
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse1 t 10 min
Tilberedelse30 min
I alt1 t 40 min

Ingredienser

Tærtebund

  • 50 g vand
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 tsk flagesalt*

Artiskokker

  • 5 stk Artiskokker
  • 1 stk citron
  • 1 fed hvidløg
  • 45 g olivenolie*
  • 45 ml hvidvin
  • 1 tsk flagesalt*

Fyld

  • 4 stk æg
  • 200 g ricotta
  • 100 ml sødmælk
  • 4 kviste frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform, 25 cm*
  • Foodprocessor*

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Kom mel, koldt smør (skåret i tern) samt salt i en foodprocessor, og blend til massen har en ”savsmuldslignende” konsistens.
  • Tilsæt vand og blend videre til massen samler sig – det er vigtigt at massen kun lige samler sig!
  • Læg dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 45 minutter.
  • Rul tærtedejen tyndt ud, på et let meldrysset bord. Rul til en diameter på 25 cm, eller så det passer med din tærteforms mål. 
  • Kom dejen i formen, og skær kanterne til, så tærten bliver pæn. OBS! Smid ikke den overskydende dej ud, men gem den på frost til næste gang du skal bage en tærte eller brug den til en tærte uden æg. 
  • Forbag bunden i ca. 15-20 minutter. på 160° varmluft, inden fyld kommes i.

Kogning af artiskokker

  • Bring en 4 L gryde over med vand i kog. Kom saften fra en halv citron i vandet. Den anden halvdel skal bruges om lidt.
  • Rengør imens artiskokkerne ved at fjerne de yderste hårde blade. Gem stokken, den kan du også skrælle og koge. Du skræller dem med en tyndskræller til du kommer ind til det hvide i stokken. Gnid også dem med citron.
  • Skær artiskokker i kvarte og gnid fladerne med citronsaft, så de ikke bruner. Kom dem i citronvandet.
  • Tilsæt et pillet fed hvidløg, hvidvin, olivenolie og salt til gryden.
  • Kog artiskokkerne, tildækket, i ca. 20 minutter, til de møre. Sæt dem derefter til side, så de kan afkøle. Forbered imens fyldet.

Fyld

  • Tænd ovnen på 220°, varmluft.
  • Pisk æg, ricotta, sødmælk, finthakket timian samt salt og friskkværnet peber sammen.
  • Rul din tærtebund ud på et meldrysset på og kom den i en tærteform (ca. 24-25 cm).
  • Kom æggeblandingen i og top med artiskokhjertnerne.
  • Bag tærten i 10 minutter, og skru derefter ned på 180°. Bag tærten yderligere 25 minutter, til massen har sat sig.
  • Servér lun.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes
Tærte med artiskokker og ricotta

Sådan rengøres artiskokkerne

Det sværeste ved den her artiskoktærte er at klargøre artiskokkerne. Og det er slet ikke så svært, når først man har fået det under huden.

Gør således: 

  1. Fjern de yderste hårde blade
  2. Skræl stokken 
  3. Skær artiskokken i kvarte
  4. Fjern tråde og træge blade

Og så skal alle overflader gnides med citron, hvorefter de klar til at blive kogt. Citronen sikrer at artiskokhjerterne ikke bruner, og derfor tilføjes også lidt citron til kogevandet. 

TIP! Kassér ikke de træge blade, da de er spiselige. Lav kogte artiskokker, som kan dyppes i smør eller mayo. De små tråde er til gengæld ikke spiselige eller rare at få i munden, så sørg for at disse fjernes. Du kan sagtens bare koge dem med nu med det samme.

  • åbne artiskokker sæson
    Fjern yderste blade (gem dem og kog dem med og brug dem som en lækker snack).
  • kogte artiskokhjerter
    Trådene skal ud. Og de træge blade rundt om hjertet fjernes fuldstændig.
  • artiskokker
    Således!
  • tærtedej med smør
    Lav tærtedejen klar og rul den efter den har stået på køl.
  • Tærte med artiskokker
    Kom fyld i.
  • Tærte med artiskok hjerter
opskrift med artiskokker

Lækker artiskoktærte med sprød bund

Brug din foretrukne tærtebund – om det så er en hjemmelavet eller købt. Jeg har til denne tærte med artiskok lavet en grov bund på smør efter min opskrift på hjemmelavet tærtebund. Du kan også vælge at bruge olie i stedet for smør. 

Skal man bruge friske artiskokker?

Nej, det behøves strengt taget ikke. Du kan godt købe artiskokhjerter, som allerede er tilberedte, så du kan springe hele kogningen over. Men din artiskoktærte får en anden smag end når man laver det hjemmelavet. 

Bruger du artiskokhjerter fra dåse, frost eller glas skal du bruge ca. 10-12 hjerter.  

Kan jeg erstatte ricotta med noget andet? 

Ja, prøv med hytteost eller creme fraiche. 

Kategorier - Aftensmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

nem naanbrød opskrift

Naanbrød på panden

høns-i-asparges-tarteletter

Tarteletter med høns i asparges

Hjemmelavet fiskeburger

Crispy fiskeburger med tartarsauce

Løgsuppe med ostebrød-1

Løgsuppe med ostebrød

Pommes Rösti med mexicansk inspireret fyld

Pommes Rösti med mexicansk inspireret fyld

opskrift med frisk salvie og pasta

Pasta med salvie og brunet smør

tærte med græskar

Tærte med græskar og trompetsvampe

Pasta med tomat

Pasta med tomatsauce

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK