Tærte uden æg – med friskostcreme og urter

Tærte uden æg

Vi laver en del tærte i Minimer, og eksperimentere for tiden, med forskellige udtryk, smage og råvarer. Det kommer altid lidt an på hvad vi får ind ad døren – det er nemlig en del af vores koncept at anvende de grøntsager der ellers ville være endt som madspild.

Vi laver oftes den klassiske tærte, hvor æg og mælk piskes til en æggemasse og hældes over forskelige grøntsager. Men en af de nyeste tærte på menuen er denne uden æggemasse. Form og dermed udtryk er lidt anderledes, men smagen er stadig så lækker! I virkeligheden ligner det faktisk lidt en pizza – der er ihvertfald flere kunder der sagde “hvad er det for en pizzatærte I har dér?”.

Tærte uden æg

Tærte uden æg

En lækker sprød tærte uden æg, men smurt med en creme og toppet med stegte rødder og urter.
4,67 fra 3 stemmer
Antal: 8 stykker
Forberedelse50 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time 40 minutter

Ingredienser

Tærtebund

  • 300 g hvedemel
  • 50 g fuldkorns hvedemel
  • 200 g smør
  • 2 tsk flagesalt
  • 150 ml vand

Fyld

  • 10 stk gulerødder
  • 2 stængler grønkål
  • 30 g smør
  • 1 stk citron
  • 2 tsk flagesalt
  • ¼ bundt kørvel

Friskostcreme

  • 200 g friskost
  • 45 g olivenolie*
  • 100 g creme fraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 stk citron (skallen)

Fremgangsmåde

Tærtebund

  • Mel, smør og salt blendes i en foodprocessor til det har en savsmuldslignende konsistens.
  • Tilsæt koldt vand ind til massen samler sig – det er vigtigt at det kun lige samler sig!
  • Sæt dejen på køl i 45 minutter, pakket ind i husholdningsfilm.
  • Rul dejen tyndt ud, så det passer med en bageplade. Prik bunden med en gaffel inden den bages.
  • Bag i ca. 45 minutter ved 150°C, varmluft. Lad bunden afkøle inden du kommer friskost på, medmindre du vil ha' den lun.

Stegte grøntsager

  • Snit gulerødder på langs og pluk grønkålen fra stænglen.
  • Varm en pande op på medium varme. Tilsæt 1 spsk smør samt og steg grøntsagerne hårdt af på panden i 3-4 minutter – de må gerne stadig ha' lidt bid. Smag til med citron og salt.

Friskostcreme

  • Friskost, olie og cremefraiche røres sammen. Smag til med salt, peber og revet citronskal.

Færdige tærte

  • Smør friskostcreme på den afkølede bund. Top med stegte grøntsager, friske urter og lidt revet citronskal.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Kan man lave tærte uden æggemasse?

Svaret er ja! Æggemassen bliver nemlig fuldstændig udeladet og derfor skal tærten ikke bages anden gang, som på normal vis. Tærtebunden rulles ud på en stykke bagepapir med en kagerulle og forbages, inden friskostcremen smøres på.

Jeg lover dig at når du først har lavet denne tærte uden æggemasse, vil du gøre det igen. Det er nemlig så simpelt! Og så egner den sig perfekt til madpakken, da den smager godt kold.

Tærte uden æggemasse

Simpel og nem tærte uden æg og mælk

Fremgangsmåden for tærtebunden er uændret, fordi den skal du stadig lave og bage på samme måde, som hvis det var en almindelig tærte. Steppet omkring at piske en æggemasse sammen af æg og mælk bliver slettet, og i stedet skal du bare klargøre det fyld du vil toppe tærtebunden med.

Hvis du ønsker at lave en tærte uden smør, kan du bruge min opskrift på hjemmelavet tærtedej med olivenolie.

Sprød tærtebund smurt med friskost og grønt

På tærtebunden har vi først smurt med en lækker friskost og derefter toppet med stegte rødder, grønkål, friske krydderurter og lidt fintrevet citronskal. En sindsyg lækker kombination! Men for at lave den rigtig pizzatærte-agtig, kunne man vælge at smøre den med en lækker hjemmelavet tomatsauce, parmaskinke og revet fastmodnet ost. Mulighederne er mange for denne tærte uden æggemasse.

Du kan bruge de grøntsager du har liggende i grøntsagsskuffen. Fx er løg, peberfugt eller pastinakker også fremrangende på tærten. Der er altså ingen begrænsninger i denne opskrift.

Vil du kigge på flere tærte opskrifter?

En madtærte kan altid redde et godt måltid – hvad end det er til frokost eller aftensmad. Gerne med en simpel grøn salat til. Nogle af mine yndlingstærter er blandt andet laksetærte og tærte med gedeost, som jeg laver igen og igen.

Om efteråret bliver det ofte denne rødbedetærte, hvor de skønne rødbeder er i sæson. Eller en skønhed er denne tærte med græskar som desuden er virkelig smuk i udtrykket.

Sidst, men ikke mindst vil jeg lige fortælle dig om en squash galette – det er også en slags tærte, men bare hvor tærtedejen er foldet ind over fyldet.

Opskrift på tærte ude æg
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 985
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments