Sprøde kartoffel-hapsere med ost og hvidløg
Kartoffel-haspere er super sprøde, og smager fantastisk med en god dip til. De er lavet med bagekartofler, så en perfekt brug af rester hvis du har en liggende som du gerne vil bruge til en snack. Opskriften er virkelig nem og i løbet af 35 min kan du sætte tænderne i en knasende sprød kartoffel-hapser.
Sprøde kartoffel-hapsere med ost og hvidløg
Ingredienser
- 1 stk bagekartoffel (stor)
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 45 g olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 50 g Vesterhavsost (eller mozzarella)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
- Skær bagekartoflen i skiver á ca. 1 cm tykkelse. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med en olieblanding af presset hvidløg, fintsnittet timian, salt og peber.
- Bag dem i 20 minutter. Tag dem ud, og top med revet ost. Bag dem yderlige 6-8 minutter.
- Servér med en god dip! Fx denne.
Opskrift på knasende sprøde hapsere af kartofler
De her knasende kartoffelskiver er bagt i ovnen, og bliver helt sprøde. I opskriften har jeg angivet at du skal skære skiver af bagekartoflen så de er omtrent 1 cm tykke. Det er vigtigt er at du skærer dem tynde, ellers skal de have længere tid for at sprøde op. Denne opskrift på sprøde kartoffel-hapsere er jo netop lavet for at sikre at du kan få en sprød og smagfuld snack. Derfor bages kartoffel-hapserne af to omgange. Første afbagning gør dem sprøde, næste sikre at du får den vidunderlige smag af ost på dine kartoffel-hapsere.
Den perfekte snack med ost og hvidløg
En pensling med olie, timian og hvidløg tilføjer ekstra god smag til hapserne. Timian er perfekt til denne opskrift. Jeg synes nemlig at kombinationen af hvidløg og timian er eminent. Du kan selvfølgelig prøve dig frem med andre krydderier også. Da jeg lavede den her sprøde kartoffel snack i mit køkken havde jeg en vesterhavsost, som jeg rev og dryssede over. Det var vildt lækkert. Smeltet sprød ost på en sprød kartoffelskive dyppet i ranch dressing – mmm det har godt!
Tilbehør til kartoffel-hapsere
Med den rette dip er den i hus. Jeg dypper mine i en god ranch dressing, den er nem og lave. Kombinationen af de sprøde kartoffel-hapsere og den bløde dressing er den perfekte start på en god weekend eller aften med vennerne – Jeg er sikker på, at de også vil elske de sprøde hapsere.
Jeg anbefaler klart at du får lavet en god dip eller dressing til disse hapsere! Det er som chips med dip, men bare meget bedre. Til denne opskrift kunne man også servere en fetadip for at få endnu mere ostesmag, eller denne urtecreme, hvis du er vild med krydderurte!
Du kan finde mere inspiration til nemme opskrifter med kartofler på bloggen.