Bagte pastinakker med ærtedip

bagte pastinakker med ærtedip

Pastinakker er en af de rodfrugter, som har en meget mild smag og derfor kræver noget tilberedning og supplement. Bagte pastinakker er sjældent spændnede at spise alene, så derfor har jeg lavet en lækker ærtedip med masser af syre, der komplimentere de søde pastinakker rigtig godt. Selvom ærterne også er søde i sig selv, er det altså en super lækker kombination, særligt med dild på toppen!

Bagte pastinakker med ærtedip – nordisk inspireret

Der er få muligheder når det gælder tilberedning af pastinakker, de er ikke nær så nemme at servere alene, ligesom med fx gulerødder eller rødbeder – synes jeg. Jeg har alligevel formået at lave en skøn nordisk inspireret servering her, hvor pastinakkerne bliver bagt i ovnen og serveres med en grov ærtedip.

Læs også: Jeg har før lavet en god opskrift på stegte pastinakker, som karamellisere med honning og serveres med grillet citron – det er ret lækkert også!

En gang imellem køber jeg en pose med blandende rodfrugter, og her er pastinakker med. Jeg bruger dem ofte i gryderetter eller i suppe, fx en rodfrugtsuppe. Men i dag har jeg bagt pastinakkerne i ovnen med masser af olivenolie og lidt kviste rosmarin for smagens skyld.

En god opskrift med ovnbagte pastinakker

Man skræller blot pastinakkerne og skærer dem i halve, herefter vendes de med olivenolie krydres med lidt salt. Så skal de bare i ovnen og bages ved 180 grader i små 20 minutter. Mens pastinakkerne bager, laver jeg ærtedippen, som jeg anretter ovenpå sammen med dildkviste.

bagte pastinakker med tilbehør

Bagte pastinakker med ærtedip

Bagte pastinakker med ærtedip er super nemt at lave. Bag pastinakkerne i ovnen og lav ærtedippen klar imens. Lækkert og nemt tilbehør!
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

Bagte pastinakker

  • 6 stk pastinakker
  • 45 g olivenolie*
  • 2 kviste rosmarin
  • 1 tsk flagesalt

Ærtedip

  • 100 g frosne ærter
  • 10 g smør
  • 50 ml vand
  • 15 ml æblecidereddike*
  • ½ stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Desuden

  • ¼ bundt dild

Fremgangsmåde

Bagte pastinakker

  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Skræl pastinakkerne og halver dem.
  • Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir. Læg et par kviste rosmarin, og krydder med salt.
  • Bag dem i 15-20 minutter.

Ærtedip

  • Giv ærter et kort opkog i en lille gryde eller hæld kogende vand over dem.
  • Blend ærterne med de resterende ingredienser, og smag til med saften fra en halv citron, salt og peber. 
  • Anret de bagte pastinakker på et fad og top med ærtedippen. Pynt med dild.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til bagte pastinakker

Pastinakkerne er i sæson i vintermånederne og her trækker det op til simreretter, supper eller en god steg i ovnen. Til sidstnævnte fungere disse ovnbagte pastinakker helt fantastisk som tilbehør! Særligt til krondyrfilet eller culottesteg.

bagte pastinakker med tilbehør
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1003
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments