Annonce

Vitello tonnato

Vitello tonnato opskrift

Vitello tonnato er en ægte italiensk klassiker, som du måske har smagt på italienske restauranter eller caféer. Vitello tonnato er egentlig kalvekød i tunsauce, og selvom det kan lyde lidt kompliceret, så er retten virkelig nem at lave og en genial måde at bruge rester af kalvekød på. 

Min opskrift på vitello tonnato passer portionsmæssigt til en forret, da retten klassisk set spises som en skøn antipasti. Vitello tonnato kan dog også godt serveres som hovedret i en menu eller for sig selv – så skal du blot justere lidt på mængderne. 

Opskrift på vitello tonnato – kalvekød med tunsauce til forret

En menu med vitello tonnato, efterfulgt af en lækker pastaret og/eller måske en italiensk inspireret servering med fisk og til sidst en tiramisu. Altsååå, behøver jeg forklare, hvorfor jeg elsker italiensk mad? Dét køkken er jo fyldt med lækkerier!

Vitello tonnato laves med kalveinderlår, men hvis du har en rest andet kalvekød tilbage, kan det også sagtens bruges. Du kan sågar vælge en anden steg end kalv, hvis nu du har rester, der skal bruges. 

Hvis du har en rest kalvekød, så er kødet jo allerede tilberedt = en virkelig nem opskrift! 

Vitello tonnato opskrift med tunsauce og kapers

Opskrift på sauce til italiensk vitello tonnato

Udover ”vitello” – altså kalv – skal der også ”tonnato” til denne opskrift – altså tun. Som tilbehør til kalvekødet serveres nemlig en sauce med tun. Så der kommer knald på smagene med tun på dåse og kapers. Det er en umamibombe af en sauce, der bare smager fantastisk! Derudover serverer jeg med rucola.

Saucen kan med fordel laves en dag i forvejen – det tillader også saucen at trække smag. Er du i dårlig tid, kan du også blende tun, kapers og ansjoser sammen og røre det sammen med en købt mayonnaise. Det smager selvfølgelig bedst fra bunden, men nogle gange skal man også springe over, hvor gærdet er lavest. Det er okay! 

Vitello tonnato opskrift med tunsauce og kapers

Vitello tonnato

Nem opskrift på en klassisk Vitello Tunnato der består af kalvekød og tuncreme. Lav gerne retten med en rest fra en steg.
4,80 fra 10 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse2 timer 20 minutter
I alt2 timer 30 minutter

Ingredienser

Kalvekød

Tunsauce

  • 100 g dåsetun
  • 40 g kapers
  • 20 g olivenolie*
  • 1 stk citron
  • 100 g rucola
  • 20 g Parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kalvekød

  • Afpuds kødet.
  • Kom kalveinderlåret i en gryde og kom vand på til det dækker. Kom en spsk salt i vand og lad det småsimre i ca. 30-40 minutter, afhængig af tykkelsen på kødet.
  • Tjek undervejs med et termometer. Kødet skal være 52 grader i kernetemperatur. Når det er klar, tages det op ad vandet, kommes på en tallerken og stilles på køl i minimum 2 timer.

Tunsauce

  • Kom tun, 30 g kapers, olivenolie og citron i en skål og blend det til en cremet sauce, tilsæt evt. lidt vand for at gøre den mere lind.
  • Skær kødet i tynde skiver, kom dressing over.
  • Anret med kapers, rucola og parmesan. Krydr med salt og peber.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Tilbehør til vitello tonnato

Jeg serverer gerne min vitello tonnato med store kapers på toppen og på en bund af rucola. Det ser så indbydende ud! 

Serverer du retten som forret, behøver du ikke tænke yderligere over tilbehør. Er det som hovedret, kan du servere tilbehør til vitello tonnato, som gør at retten mætter mere. Det kan fx være noget godt brød eller kartofler.   

Klassisk italiensk Vitello tonnato
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments