Bagt tomatsuppe med masser af smag!

Jeg er helt vild med tomatsuppe, og en måde hvorpå man kan gøre den endnu bedre er ved at lave det til en bagt tomatsuppe. Det er netop fremgangsmåden i denne opskrift, hvor bagte tomater og peberfrugter blendes til en lind og lækker suppe. Denne suppe med bagte tomater og peberfrugt er virkelig lækkert, den får en mere kraftig og sød smag.
Cremet tomatsuppe med bagte tomater og peberfrugt
Denne tomatsuppe er cremet, men den har også masser smag! Brænd tomatsuppe giver nemlig mere smag. Tomaterne får sødme og en mild afbrændt smag, som ligger som nogle af de skønneste undertoner i denne tomatsuppe med bagte grøntsager. Denne opskrift på en cremet tomatsuppe spækket med smag af bagte tomater og peberfrugt er det hele værd også selvom det tager lidt længere tid at lave. Denne tomatsuppe er også et godt bud, hvis du er på udkig efter opskrifter på billig aftensmad på budget.


Prøv min bedste opskrift på bagt tomatsuppe
En suppe med bagte grøntsager som denne er nem, men tager længere tid på grund af grøntsagernes bagetid. Dog er denne opskrift på tomatsuppe med bagte tomater og peberfrugt lavet på lidt under 1 time.
Opskriften er til 2 personer, men kan nemt justeres til flere.
I en forvarmet ovn afbages de skårne grøntsager og blendes herefter med de våde ingredienser. Så nemt er det at lave verdens bedste bagt tomatsuppe! Det er nok den lækreste måde at få grøntsager serveret på.

Bagt tomatsuppe
Ingredienser
- 2 stk røde peberfrugter
- 3 stk tomater
- 1 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 1 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 10 g olivenolie*
- 1 dåser flåede tomater
- 100 ml vand
- 15 ml hvidvinseddike*
- salt og friskkværnet peber
Serveringsforslag
- ½ bundt basilikum
- 100 g creme fraiche 18 %
Køkkenudstyr
- Vitamin suppeblender* Genial til suppe, da den har en funktion der holder suppen varm undervejs.
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
- Skær alle grøntsagerne i grove chunks, vend dem med olivenolie og kom dem i et ildfast fad. Kom fadet i ovnen og bag det hele i ca. 45-50 minutter.
- Kom de bagte grøntsager i en blender (anbefaler denne*, som har en funktion der også varmer suppen op – SÅ effektiv!). Tilsæt vand, eddike og de flåede tomater – blend, og smag til med salt og peber.
- Servér med basilikum og creme fraiche.
Tilbehør til bagt tomatsuppe
Sådan en tomatsuppe med bagte tomater og peberfrugter kan sagtens serveres som den er, men jeg vil alligevel foreslå noget tilbehør. Det kunne være en lille klat creme fraiche, som giver en god syrlig fedme. Nogle pyntende og aromatiske basilikumblade.
Eller en skive surdejsbrød, hvis det er daggammelt, kan det evt. ristet før det serveres til denne bagte tomatsuppe.
