Skip to content
No results
No results
  • Søg opskrift
    • Morgenmad
      • Morgenboller
      • Morgenmadspandekager
      • Grød
      • Smoothie bowl
    • Frokost
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Aftensmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Hverdagsmad
      • Pastaretter
      • Pizza
      • Ovnretter
      • Madtærte
      • Risotto
      • Suppe
      • Wokretter
      • Vegetarretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Madbrød
      • Dip
      • Grøntsager som tilbehør
    • Salatopskrifter
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
      • Fyldige salater
      • Grønne salater
      • Lune salater
    • Forretter
    • Bagværk
      • Surdej
      • Boller
      • Brød
    • Søde sager
      • Kage
      • Småkager
      • Dessert
      • Sødt tilbehør
      • Sunde søde sager
    • Snacks
      • Appetizer
      • Kanapéer
      • Snacks til drinks
  • Søg råvarer
  • Søg anledning
  • Om mig / Kontakt
    • Portfolio
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
Pinterest Instagram Facebook
  • Om mig/kontakt
  • Portfolio
  • Nyhedsbrev
Pinterest Instagram Facebook
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad
      • Boller
      • Grød
      • Smoothie bowl
      • Pandekager
      • Vafler
      • Topping
    • Frokost
      • Madpakke
      • Sandwich
      • Frokostsalat
      • Madvafler
    • Forretter
      • Forretter med fisk
      • Gourmet forretter
      • Vegetariske forretter
    • Aftensmad
      • Hverdagsmad
      • Aftensmad på 30 min
      • Vegetarretter
      • Pastaretter
      • Ovnretter
      • Gryderetter
      • Pizza
      • Risotto
      • Madtærte
      • Suppe
      • Burger
      • Curry
      • Wokretter
    • Tilbehør til aftensmaden
      • Drys og knas
      • Grøntsager som tilbehør
      • Dip, dressing og saucer
    • Salatopskrifter
      • Grønne salater
      • Fyldige salater
      • Lune salater
      • Forårssalater
      • Sommersalater
      • Efterårssalater
      • Vintersalater
    • Bagværk
      • Boller
      • Surdej
      • Madbrød
      • Brød
      • Sødt bagværk
    • Søde sager
      • Kage
      • Dessert
      • Cookies
      • Hjemmelavet is
      • Muffins
      • Småkager
      • Vafler
      • Pandekager
      • Sødt tilbehør
    • Snacks
      • Kanapéer
      • Appetizer
    • Drikke
      • Varme drikke
      • Saft
  • Søg råvarer
marialottes hjemmeside
  • Søg anledning
  • Madplaner
    • Ugentlig madplan
    • Vegetarisk madplan
marialottes hjemmeside

Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje

Gå til opskrift Udskriv
appelsinmarmelade opskrift

Duften af appelsiner kan virkelig få mig i et dejligt vinterhumør. Nu hvor appelsinerne er begyndt at komme i supermarkederne, kunne jeg ikke dy mig for at lave de syrlige frugter om til en sød marmelade. Appelsinmarmelade er en skøn vintermarmelade, som kan spises på alt, det du sædvanligvis bruger marmelade til. Men hvad de smager allerbedst på er en god hjemmebagt bolle! Så jeg kan anbefale dig at du bager disse nemme boller til.

Derudover er marmeladen selvfølglig også god på pandekager, vafler eller til knækbrød. 

Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje

I forhold til smag er appelsin selvfølgelig den vigtigste ingrediens i marmeladen her. Ikke desto mindre har jeg også leget lidt med smagene ved at lave marmeladen med ingefær og vanilje. Ingefæren tager ikke overhånd, men giver derimod blot marmeladen lidt kant. Et lille, skarpt pift. Det kan selvfølgelig udelades, hvis du foretrækker dette.   

Vanilje smager himmelsk i og så gør det virkelig noget for, hvordan marmeladen tager sig ud. Se bare de smukke vaniljekorn. Af den grund er det bedst at bruge en hel vaniljestang eller vaniljepulver fremfor vaniljesukker.  

Læs også: Hvis du er vild med appelsin i det søde køkken, vil jeg anbefale dig et par kageopskrifter med appelsin: Svampet marokkansk appelsinkage eller appelsinkage med chokolade.

En appelsinmarmelade med skræl der IKKE er bitter!

I min opskrift på appelsinmarmelade bruges både kødet fra appelsinerne og skrællen fra to af dem. På trods af at appelsinskallen er med, bliver marmelade ikke bitter. Det hvide er nemlig fjernet fuldstændigt, og det er ret vigtigt. Hvis du gerne vil have en bitter marmelade, så kan du tilføje det hvide. Hvis ikke, gælder det om at være omhyggelig med at fjerne det. 

Bitter eller ej, så er denne marmelade med appelsin SÅ god til oste og hjemmebagt knækbrød, fx surdejsknækbrød, som navnet antyder, er lavet med overskydende surdej. Du kan derfor servere den til et ostebord som dessert, morgenmad eller brunch.  

Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje
Appelsinmarmelade med vanilje

En hurtig opskrift på appelsinmarmelade

At lave hjemmelavet marmelade kræver ikke en større investering af tid. Opskriften her er hurtig og nem. Kogetiden er længere – samlet set 1 time og 10 min, men da du ikke behøver konstant at holde øje med appelsinerne, når de koger, kan du lave andre ting imens, fx forberede aftensmad, slå en dej op eller noget tredje.

Marmeladen bliver rimelig tyk på grund af den lange kogetid, men hvis du ønsker en endnu tykkere konsistens, kan du røre melatin i, når marmeladen er færdigkogt.  

Få opskriften på hjemmelavet marmelade med appelsin her:

Reklamelinks er markeret med*
Appelsinmarmelade med vanilje

Appelsinmarmelade

Hjemmelavet appelsinmarmelade, der ikke er bitter. En sød marmelade med appelsin, vanilje og ingefær er skøn på knækbrød, boller, pandekager mv.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse50 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 5 stk appelsiner
  • 2 cm ingefær
  • 0,5 stk citron
  • 3 dl vand
  • 1 stk vaniljestang*
  • 180 g rørsukker*
  • 1 tsk melatin pulver

Fremgangsmåde

  • Skræl to af appelsinerne, fx med en kartoffelskræller, og prøv så vidt muligt ikke at få det hvide med. Skær appelsinskrællerne i strimler og kom dem i en gryde med vandet. Riv ingefær fint og tilsæt. OBS! Kan udelades.
  • Kog appelsinskrællerne op i 20 minutter. 
  • Alle fem appelsiner (inkl de to med fjernet skræl fra før) skrælles fuldstændig, så der kun er appelsinkødet tilbage. Alt skræl og det hvide skal altså fjernes. 
  • Skær appelsinkødet i grove tern og tilsæt det til gryden sammen med udskrabet vaniljekorn fra en vaniljestang. Tilføj også vaniljestangen. Lad det simre ved lav varme i 20 minutter. 
  • Tilsæt sukker og lad det forsat simre 30 minutter, til du får en fast konsistens. Smag til med citronsaft og lidt ekstra sukker, hvis det er for bittert. 
  • Tilsæt evt. 1 tsk melatin under omrøring, sålede din marmelade tykner mere.
  • Kom marmeladen på et skoldet glas og opbevar på køl. Kan holde sig 2-3 uger på køl, uåbnet. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Jeg ville elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottes

Lav din appelsinmarmelade med syltesukker eller rørsukker

Til denne appelsinmarmelade kan der bruges enten syltesukker eller rørsukker. Jeg foretrækker rørsukker for simpelheds skyld, men syltesukker har også sine fordele. 

Syltesukker indeholder nemlig udover sukker også pektin, citronsyre og kaliumsorbat. Sidstnævnte giver marmeladen en længere holdbarhed, mens pektin fungerer som et geleringsmiddel. Hvis du bruger syltesukker, er det derfor ikke nødvendigt med melatin, men du får en mere geleagtig konsistens. 

knækbrød med appelsinmarmelade

Mere marmelade med appelsin?

Jeg er blevet ret vild med at lave mine egne marmelader, fordi det er så hurtigt og nemt, og man får mulighed for at være kreativ. Denne med appelsin er blot én af mine mange opskrifter på marmelade. Du kan nemlig finde flere som fx denne havtornmarmelade.

Hvis du er vild med appelsin i marmelade, så er du kommet til den rette blog. Jeg bruger også appelsiner i min blommemarmelade, hvor det gør marmeladen dejlig syrlig.  

Denne opskrift kan også laves med en blanding af citrusfrugter, fx kan du tilføje mere citron, hvis du ønsker en marmelade med power på syrligheden. Den orange farve er skøn, men du kan også bruge blodappelsiner i stedet for almindelige appelsiner og få en marmelade med et smukt, rødligt skær.  

Kategorier - Morgenmad
Del med en du holder af:
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Se andre spændende indlæg

Syltede blommer i kanel - perfekt til dessert, oste og morgenmad

Syltede blommer i kanel – Gode til dessert, ost og morgenmad

øllebrød opskrift

Øllebrød med flødeskum

Bedste havregrød opskrift med kompot

Klassisk havregrød

Bagt grød med ribs

Bagt grød med ribs

klassiske pandekage opskrift

Klassiske pandekager – grundopskrift

Æblekompot med varme krydderier

Æblekompot med varme krydderier

Rabarberkompot opskrift

Rabarberkompot til det søde og salte køkken

Opskrift på klatkager

Klatkager af risengrød

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og bliv opdateret med de nyeste opskrifter, ugens madplan på simpel hverdagsmad hver lørdag og inspiration til hvad du kan lave med sæsonens råvarer.

Nyeste opslag på Instagram

marialottes

View

Jun 29

Open
Reklame 〰️ I samarbejde med sejeste @nordic.harvest har jeg tryllet en nem onsdagspasta med rucolacreme frem🌿⁠ Til opskriften bruger jeg en af de skønne salater fra Nordic Harvest - nemlig deres baby rucola. Det hedder baby rucola, fordi Nordic Harvests bladgrønt ikke vokser sig ret stort. De dyrker nemlig i en vertikal farm, i etager, hvor de kan spare på både plads og vand. Derfor er denne rucola heller ikke så bitter 🌱👌🏻 Jeg har selv for nylig været en tur forbi Nordic Harvest for at se, hvordan de gør. For en madnørd som mig er det så spændende at opleve, og deres produkter er on point - hver og én. Kæmpe anbefaling herfra. ⁠
⁠
Pasta koges 1-2 minutter mindre end anvist på pakke, og blandes med 1 dl kogevand og pesto 💚⁠
⁠
Derfor er det faktisk bare pesto som skal blendes sammen, og det kan du gøre mens pastaen koges.⁠
⁠
💚 1 håndfuld basilikum⁠
💚 ½ håndfuld bredbladet persille⁠
💚 20 g pinjekerner⁠
💚 1 lille fed hvidløg ⁠
💚 60 g baby rucola, fra Nordic Harvest)⁠
💚 20 g olivenolie⁠
💚 60 g smagsneutral olie⁠
💚 salt og friskkværnet peber⁠
💚 1 stk citron⁠
⁠
Op i en blender/minihakker, og blend til en lind lækker pesto, smag til med salt, peber og citronsaft 🌿⁠
⁠
Find opskriften via link i bio eller på Marialottes.dk 💚⁠
⁠
Bonus-info: Jeg spurgte selvfølgelig også, om de dyrker økologisk. De bruger både økologisk gødning, økologiske frø og bruger hverken sprøjtemidler eller kemikalier, men kan dog ikke få lov at kalde sig økologiske. Ø-mærket dækker nemlig kun over dyrkning i jord.⁠
⁠
#pasta #grønpasta #rucola #pesto #pastamedpesto #onsdagspasta #pastaret #onsdag #rucolapesto #hjemmelavet⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠#Nordicharvest⁠

marialottes

View

Jun 27

Open
BAILEY IS MED CHOKOLADESAUCE 🤎🍫⁠ Det vilde ved den her Bailey is er, at det faktisk ikke er is med bailey, men blot is med baileysmag. Nemlig gennem ingredienserne cognac, kahlua og kaffe ☕️⁠ Jeg er nemlig mest til, at man prøver at ramme smagene med rene ingredienser, fremfor at tilsætte en Bailey! Men det kan man vel også nok? 😉
⁠
En rigtig voksenis - ikke så sød som normal is, derfor er det en god ide at putte nougat og chokoladesauce på toppen af sin baileyis. Det er en helt genial isdessert! 🍨 🤎⁠
⁠
Lyder det som noget for dig? ⁠
⁠
Godt nok er det is-sæson nu, men den kunne også snildt blive serveret til andre tider på året 🎇 🤍⁠
⁠
Find den på Marialottes.dk eller via link i bio 🤎⁠
⁠
#isdessert #bailey #voksen #is #sommer #baileyis #kaffeis⁠ #madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 25

Open
MADPLAN for UGE 26 er udgivet ! ⁠🍽🗒⁠
⁠
I denne uge er der rig mulighed for at få prøvet en masse nye opskrifter, eller hvertfald nogle som ikke normalt er på hverdagsbordet 💛 ⁠
⁠
OBS! Husk du kan tilpasses madplanen inde på siden, så du selv kan justere antal af personer, og herfra omregner den også selv indkøbslisten så det passer. Velbekomme 😍⁠
⁠
Denne uge står den på:⁠
💚 Broccolitærte med feta med grøn salat⁠
🧡 Gazpacho med surdejskuvertbrød⁠
🤎 Salat med kylling og kartofler⁠
💛 Pastasalat med kylling og karrydressing⁠
🤍 Mørbrad a la creme med champignon med rosmarinkartofler⁠
❤️ Spaghetti bolognese⁠
♻️ søndag er som altid reste-dag⁠
⁠
UGENS SNACK ER SOLBÆR CRUMBLE!! 💜⁠
⁠
Hvilke ser/lyder bedst til dig?⁠
⁠
#uge26 #madplanuge26 #nemugeplan #hverdagsmadplan⁠
#madplan #ugensmadplan #marialottesmadplan #nemmadplan #ugensmad #inspirationtilmadplan #madplaner #mindremadspild #sæsonensråvarer #råvarerisæson #sæson #spiseftersæson #vegetariskmadplan #vegetariskaftensmad #vegetariskforalle⁠ #nemmeopskrifter #opskriftertilmadplan #madplaninspiration #sundmad #hverdagsmad #madpå30minutter #simpelmadlavning #madlavning #nemmeretter

marialottes

View

Jun 24

Open
MMMMM risotto 🤍💚💜🧡⁠
⁠
Eller faktisk er det risottofad inspireret af klassisk risotto 🤍⁠
⁠
Jeg er helt vild med risotto i alle afskygninger, og her har jeg ladet mig inspirere af den klassiske risotto i gryde, som nu bliver til bagt risotto i ovn. Sådan et bagt risottofad er et gevaldigt step-up fra den danske klassiker koteletter i fad med ris. Risottorisene bliver nemlig stadig cremede, og risottofadet er fuld af smag fra både kylling og grøntsager 💚🧡⁠
⁠
Du finder opskriften på Marialottes.dk eller via direkte link på min profil 💜⁠
⁠
#risotto #nytænktmad #risottofad #fadmad #nemrisotto⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 20

Open
Hvilken bedre måde at starte ugen end med et godt rundstykke!?
⁠
Jeg elsker håndværker rundstykker, og denne opskrift har jeg lavet med surdej 💛⁠
⁠
Den syrlige smag fra surdejsbollen sammen med sødmen fra en god syltetøj, som solbær, brombær eller måske blåbær, er et smagsvidunder 💜⁠
⁠
De blåbirkes er egentlig det eneste som gør dem til håndværker rundstykker. Alligevel synes jeg nu at de er liiiiidt bedre end dem man køber, for de her smager jo også af surdejsbolle, og så er jeg jo vundet over 🤍⁠
⁠
Jeg håber, at du får en dejlig uge, og du måske får tid til at bage? 🙊⁠
⁠
#surdejsbagning #surdej #bagning #brød #surdejsopskrifter #surdejsboller #rundstykker #morgenmad #mandag #morgen⁠
#madinspiration #deldinmad #madlvaning #opskrifter #nemhverdagsmad #comfortfood #madglæde #farverigmad #madforalle #food #opskrift #madblog #hjemmelavetmad #nemmad #marialottes #økologiskmad #madopskrifter #nemmeopskrifter ⁠

marialottes

View

Jun 19

Open
En “lille” søndagsbuket med roser fra vores sommerhus-have 🌹🥹 Jeg skal bruge aftenen på at sætte de sidste rettelser på kogebogen, og vi er tættere på mål. Den anden dag skrev Julie, min redaktør, at hun var ved at strukturere bogen 📘 Ihhh hvor jeg glæder mig til efteråret ✨
Kategorier

Morgenmad

Frokost

Salater

Vegetarisk

Aftensmad

Dessert

Surdej

Bagværk

Kategorier

Søde sager

Tilbehør til aftensmaden

Snacks

Forretter

Personlige indlæg

Pastaretter

Spiseguides

Find rundt

Forside

Opskriftsindeks

Rejseguides

Om maria / Kontakt

Portfolio

Samarbejde

Cookie- og privatlivspolitik​

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 – 2022 MARIALOTTES.DK