Annonce

Appelsinkage med chokolade

sund appelsinkage uden mel

Appelsinkage med chokolade og mandler er slet ikke dårligt! Jeg eeeelsker appelsiner og denne opskrift blev til, en eftermiddag da jeg var i sommerhus med min familie. Vi havde appelsiner liggende, og min mor jeg fik derfor lyst til at lave denne sundere appelsinkage med chokolade.

sund appelsinkage uden sukker

Appelsinkage med chokolade

Appelsinkage med chokolade og mandler. En nem og lækker kage fyldt med smag af appelsin, som er meget nem at lave og ingen tid tager.
4,46 fra 11 stemmer
Antal: 8 Stykker
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Kage

Desuden

Fremgangsmåde

Kage

  • Tænd ovnen på 200°, varmluft.
  • Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor, minus mørk chokolade.
  • Den mørke chokolade hakkes groft og blandes i massen.
  • Kagen bages i ca. 20 min. i en lille springform (ca 20 cm).
  • Når kagen kommer ud af ovnen lægges (ca. 30 g) chokolade på toppen til det smelter, hvor det derefter kan smøres ud med en spatel.
  • Top til sidst med appelsinbåde hvor skrællen er fjernet samt grofthakkede mandler.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk
sund appelsinkage uden sukker

sund appelsinkage med mandler

Opskrift på appelsinkage uden sukker – sødet med dadler

Opskriften her er uden mel og sukker. I stedet er der brugt dadler til at søde kagen med, som altså fungere virkelig godt. Det gør kagen bliver mere svampet og lækker i konsistensen. Dadler er generelt godt at bruge til at søde med – det har jeg også gjort i denne chokoladekage uden sukker.

Der er ikke mel i kagen, men havregryn. De er blevet blendet til mel sammen med alle de andre øvrige ingredienser der tilsammen udgør denne overdådige appelsinkage.

På toppen af kagen er der smurt mørk chokolade på og til sidst har jeg pyntet med hakket mandler og skiver af frisk appelsin.

Hvis du elsker appelsin og mandler i kombination, så synes jeg helt klart du skal prøve denne marokkansk appelsinkage, hvis du vil have en endnu mere intens appelsinsmag. Der har jeg nemlig blendet hele kogte appelsiner med i dejen. Det smager så lækkert!

En appelsinkage med chokoladestykker

Appelsin og chokolade, har i min optik altid være lidt kærester, hvorfor der selvfølgelig også er chokolade i denne kage. Appelsinen træder meget frem i kagen og kagen er en smule kompakt, men stadig på den gode måde hvor kagen er svampet. Den ville gå godt sammen med en klat vaniljeis til dessert, men den er også rigtig lække som den er, uden noget til. Vil du ha’ en mere fremtræden smag fra appelsinen, kan du jo med fordel også bruge chokolade med appelsinsmag.

Appelsinkage med havregryn

Jeg kan virkelig anbefale at bage med havregryn i kager, hvis du ikke tåler gluten af en årsag. Man kan lave melet selv, ved at blende havregryn helt til fint mel.

sund appelsinkage opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

7 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments