Syltede grønne tomater 

Jeg elsker at lave syltede ting og sager, når sommeren runder af, så jeg har et godt lager af lækre glas, jeg kan bruge i løbet af vinteren. En af de syltede sager man kan lave er gammeldags syltede grønne tomater. Min opskrift er meget simpel: Du skal sådan set bare putte grønne tomater i syltelage og vente en uges tid. 

Syltede grønne tomater med friske krydderurter i eddikelage

Syltede grønne tomater er en nem opskrift, som er hurtigt lavet. Du laver syltelagen ved at lave et opkog af eddike, sukker, vand og krydderier. I opskriften bruger jeg krondild som krydderi, men du kan også bruge timian, salvie, peberkorn, allehånde eller endda vanilje.

Er du ny til syltning? Prøv også mine andre opskrifter på syltning lige her, hvor du bl.a. finder opskrifter på syltede rødløg, syltede ramsløg og syltede rabarber. 

syltede grønne tomater med krondild

gammeldags syltede grønne tomater

Opskrift på grønne tomater

Der findes tomatsorter, som er grønne, når de modner. Til grønne tomater i syltelage er det dog oplagt at bruge de tomater fra tomatsæsonen, som ikke når at modne. Der findes nemlig rigtig mange lækre opskrifter med grønne tomater – man kan lave chutney, stege dem eller, som i denne opskrift, sylte dem.

Hvis du har et drivhus med tomatplanter og der er mange grønne tomater på planterne i slutningen af oktober, vil de nemlig ikke nå at modne. I så fald kan du plukke tomaterne og bruge dem gammeldags syltede grønne tomater.

syltede grønne tomater med krondild

Syltede grønne tomater

Syltede grønne tomater i eddikelage med krydderurt.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 1 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 150 g eddike (lager)
  • 150 g sukker
  • 50 g vand
  • 1 kvist krondild (eller anden krydderurt)
  • 200 g grønne tomater

Noter

  • Tip: Andre krydderurter som fx frisk timian, rosmarin eller salvie kan også bruges. Krydderier som allehånde, kanel, peberkorn kan også kommes i lagen. 

Fremgangsmåde

  • Kom eddikke, sukker, vand og krydderier sammen og giv det et opkog indtil sukkeret er opløst.
  • Skær tomaterne i halve og kom den i et glas. Hæld den kogende lage over.
  • Du kan smage på tomaterne løbende over de næste 7 dage, de er bedst efter 7 dage. Men du kan i princippet også spise dem nogle dage efter.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Spørgsmål og svar til opskriften på grønne syltede tomater

Hvad gør jeg med grønne tomater?

Umodne grønne tomater kan du enten lade modne videre efter de er plukket – eller du kan bruge dem til en af de lækre opskrifter med grønne tomater som denne opskrift på syltede grønne tomater. 

Hvor kan man få fat i grønne tomater?

Jeg har dem i drivhuset. Grønne tomater kan også købes i fx Torvehallerne, men det er en meget kort sæson. Den her opskrift er derfor nok mest til dig med tomater i haven/drivhuset eller hvis du kender nogle, der har.

Hvad spiser man syltede grønne tomater til?

Når de grønne tomater har trukket i 1-2 uger er de klar til at komme i salater, i sandwiches eller serveres som tilbehør til grillkød eller bøffer. Du kan også servere dem som en del af en tapasplatte med andre lækre, syltede sager. 

Syltede agurker – Hjemmelavet agurkesalat
Denne agurkesalat er klar på 40 minutter, og du kan herefter bruge den som tilbehør. Den kan også stilles i køleskabet lidt længere, og trække smag til du skal bruge dem.
Gå til opskrift
Syltede agurker – Hjemmelavet agurkesalat
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments