Annonce

Gedeost pakker med valnødder og abrikoser

Gedeost pakker med valnødder og abrikoser-2

Her får du en ny opskrift med gedeost, de er nemlig gemt inde i små pakker og serveret med en smuk sammenkogning af abrikoser, valnødder og akaciehonning. Anretningen har det hele! Gedeost er nemlig en smule mere syrlig end komælksost, derfor er det helt ideelt at sammensætte den med sødmen fra honning og abrikoserne, samt det let bitre fra valnødderne. Disse små pakker med gedeost er sprøde udenpå og cremet indeni. Og så er denne ret med karamelliserede valnødder på gedeost pakker ret nem og hurtig.

Lækre gedeost pakker med topping

Jeg elsker ostebord, og tænk at servere disse gedeost pakker som en del af et ostebord. Derudover kunne den også være en god forret. De sprøde gedeost pakker er nemlig kun små lækre hapsere. Når det kommer til forret, så mener jeg, at det skal være nemt og hurtigt at lave – for man skal jo også lave hovedretten. Denne opskrift på karamelliseret valnødder toppet på pakker af indbagt gedeost lever netop op til det krav! De er nemlig lavet på omkring 25 minutter.

Gedeost pakker med valnødder og abrikoser-3

Opskrift på stegte gedeost pakker med karamelliserede valnødder og abrikoser

Til at lave disse sprødtstegte pakker med gedeost har jeg brugt Brick dej, som du kan finde i mellemøstlige supermarkeder. Dog kan du også anvende filodej i denne opskrift. Jeg synes selv at brugen af abrikoser giver retten et smukt varmt farvespil, men hvis du hellere vil bruge figner eller måske æbler er det også helt fantastisk med de karamelliserede valnødder. Opskriften er jo blot inspiration til brug af gedeost, og derfor skal du endelig prøve dig frem med hvad du har i køkkenet!

Opskriften på gedeost pakker får du her:

Gedeost pakker med valnødder og abrikoser-3

Gedeost pakker med valnødder og abrikoser

Gedeost pakker med karamelliserede valnødder og abrikoser på panden kan laves med brick dej eller filodej. De er hurtige og nemme at lave!
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt25 minutter

Ingredienser

  • 1 rulle gedeost⁠
  • 2 ark brick dej (eller filodej⁠)
  • 1 stk æg⁠
  • 20 g olivenolie⁠*
  • 40 g smør⁠
  • 4 stk abrikoser⁠
  • 30 g akaciehonning⁠
  • 50 g valnødder*

Fremgangsmåde

  • Skær 8 skiver gedeost. Skær hver ark brick dej over så du har 4 stykker. Placér en skive gedeost i midten af brick dejen, pensl med et sammenpisket æg i kanten og fold den sammen.
  • Steg på en pande i olivenolie og 20 g smør i 2 minutter på hver side, til de er helt sprøde. Start med den side, hvor lukningen er. Skær imens abrikoser i både.
  • Tag pakkerne af panden og tilsæt nu 10 g smør igen. Kom abrikoser på panden med honning og valnødder. Lad det hele karamellisere og kom dem ovenpå gedeostpakkerne.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Prøv også: En skøn salade chevre chaud, som er endnu en servering hvor gedeost bliver varmet op og derfor bliver helt cremet i midten. Brød med gedeost og pesto er også en vidunderlig snack, hvor gedeosten smelter i ovnen!

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments