Gedeost pakker med valnødder og abrikoser
Her får du en ny opskrift med gedeost, de er nemlig gemt inde i små pakker og serveret med en smuk sammenkogning af abrikoser, valnødder og akaciehonning. Anretningen har det hele! Gedeost er nemlig en smule mere syrlig end komælksost, derfor er det helt ideelt at sammensætte den med sødmen fra honning og abrikoserne, samt det let bitre fra valnødderne. Disse små pakker med gedeost er sprøde udenpå og cremet indeni. Og så er denne ret med karamelliserede valnødder på gedeost pakker ret nem og hurtig.
Lækre gedeost pakker med topping
Jeg elsker ostebord, og tænk at servere disse gedeost pakker som en del af et ostebord. Derudover kunne den også være en god forret. De sprøde gedeost pakker er nemlig kun små lækre hapsere. Når det kommer til forret, så mener jeg, at det skal være nemt og hurtigt at lave – for man skal jo også lave hovedretten. Denne opskrift på karamelliseret valnødder toppet på pakker af indbagt gedeost lever netop op til det krav! De er nemlig lavet på omkring 25 minutter.
Opskrift på stegte gedeost pakker med karamelliserede valnødder og abrikoser
Til at lave disse sprødtstegte pakker med gedeost har jeg brugt Brick dej, som du kan finde i mellemøstlige supermarkeder. Dog kan du også anvende filodej i denne opskrift. Jeg synes selv at brugen af abrikoser giver retten et smukt varmt farvespil, men hvis du hellere vil bruge figner eller måske æbler er det også helt fantastisk med de karamelliserede valnødder. Opskriften er jo blot inspiration til brug af gedeost, og derfor skal du endelig prøve dig frem med hvad du har i køkkenet!
Opskriften på gedeost pakker får du her:
Gedeost pakker med valnødder og abrikoser
Ingredienser
- 1 rulle gedeost
- 2 ark brick dej (eller filodej)
- 1 stk æg
- 20 g olivenolie*
- 40 g smør
- 4 stk abrikoser
- 30 g akaciehonning
- 50 g valnødder*
Fremgangsmåde
- Skær 8 skiver gedeost. Skær hver ark brick dej over så du har 4 stykker. Placér en skive gedeost i midten af brick dejen, pensl med et sammenpisket æg i kanten og fold den sammen.
- Steg på en pande i olivenolie og 20 g smør i 2 minutter på hver side, til de er helt sprøde. Start med den side, hvor lukningen er. Skær imens abrikoser i både.
- Tag pakkerne af panden og tilsæt nu 10 g smør igen. Kom abrikoser på panden med honning og valnødder. Lad det hele karamellisere og kom dem ovenpå gedeostpakkerne.
Prøv også: En skøn salade chevre chaud, som er endnu en servering hvor gedeost bliver varmet op og derfor bliver helt cremet i midten. Brød med gedeost og pesto er også en vidunderlig snack, hvor gedeosten smelter i ovnen!