Annonce

Knækbrød med kerner

Hjemmebagt knækbrød med kerner og frø

Hjemmelavede knækbrød er sprøde, knasende og fyldt med lækre kerner. Du kan jo altid købe en pakke med færdigbagte knækbrød, men jeg er næsten sikker på, når du først har lavet dem selv én gang, og set hvor legende let det er, at du i fremtiden kun vil bage dem selv.

Hjemmebagte knækbrød er gode til morgenmad, frokost, som mellemmåltid eller en sprød snack – fx med ost og marmelade på. Man kan altid spise et lækkert knækbrød! Det er også derfor jeg deler denne opskrift i dag, som virkelig er verdens nemmeste opskrift på knækbrød med kerner. Det bedste af det hele er, at du kan personaliserer dem som det passer dig, ved at vælge dine foretrukne kerner. 

opskrift på knækbørd med kerner-4

Knækbrød med kerner

Sprøde sunde knækbrød med kerner smager fantastisk og er nemme at bage. Her får du min bedste opskrift på kerneknækbrød, som kan nydes til fx morgenmad.
5 fra 1 stemme
Antal: 32 Stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200° varmluft.
  • I en skål blandes havregryn, hørfrø, sesamfrø, solsikkekerner, salt, olie og vand sammen. 
  • Tilsæt fuldkornsmel til dejen samler sig. 
  • Vend hvedemel i og rør dejen fast og ensartet. 
  • Rul dejen ud mellem to stykker papir, med en kagerulle, i ønsket tykkelse og skær dine knækbrød ud i den ønskede form. Mine var ca. 1,5 mm i tykkelsen. 
  • Bag knækbrødene i ca. 15-20 minutter – tjek gerne til dem efter 15 minutter. Det afhænger af tykkelsen på dem. 
  • Lad dem afkøle af på en bageris, inden de lægges i en lufttæt dåse.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Hjemmebagt knækbrød med kerner og frø

Du kan nemt og hurtigt lave nogle knækbrød derhjemme, som er mere sprøde og mindre tørre end dem du kan købe i supermarkedet. Det er en god dej at arbejde med, og i løbet af ingen tid kan du have det sprødeste knækbrød mellem tænderne.

Disse hjemmelavede knækbrød er fyldt med kerner som kan købes i alle dagligvarebutikker. Kernerne er sunde og rige på de sunde flerumættede fedtstoffer samt protein, og flere af mikronæringsstofferne (såsom jern og B-vitamin).

De knasende knækbrød egner sig særlig godt til flere anledninger. Lad mig blot inspirere dig med følgende ideer. Som en del af et lækkert tapas arrangement, vil de hjemmebagte knækbrød fungere, som et lækkert og sprødt afbrud fra de andre silkebløde retter der serveres. Dyp dem fetadip, rød pesto eller grøn pesto. Du kunne også lave et proppet ostebræt fyldt med marinerede nødder, vindruer, skinke og alt hvad du ønsker dertil.

Knækbrød med kerner fremgangsmåde

Knækbrød med kerner

Opskrift på nemme hjemmelavet knækbrød 

Denne nemme og let håndterbare opskrift tager kun 15 minutter – så lad os komme i gang! 

Ovnen opvarmes, i en skål tilsættes: havregryn og kerner, som blandes med salt og olie, derefter æltes fuldkornsmel i, og til sidst hvedemel. Den homogene blanding kan du rulle tyndt mellem to stykker bagepapir, hvorefter de forsnittes efter ønsket størrelse på det færdige sprøde knækbrød.

De knækbrød som du ikke får spist kan du opbevare, i en lufttæt beholder op til 10-12 dage. Føler du dig inspireret, og ønsker at finde flere lækre alternative knækbrød, kan du se mere på sprøde surdejsknækbrød, rugstænger eller polentaknækbrød.

Verdens bedste sprøde kerneknækbrød 

Jeg tillader mig at beskrive dem som verdens bedste, af dem simple grund, at de er hjemmelavede og nemme, samt spækket med kerner. Jeg synes selv, at de smager fantastisk, og jeg er næsten 100% sikker på at du også vil være vild med dem.

Opskriften er perfekt afstemt, hvilket sikre at de hjemmelavede knækbrød bliver sprøde med et perfekt knæk, hæh. Et sprødt knækbrød er virkelig en fantastisk velsmagende måde, hvorpå du kan få spist nogle flere kerner. Som nævnt, kan du altid skifte kernerne der er skrevet i opskriften ud, med samme mængde af nogle andre kerner du hellere vil have i. 

Knækbrød med kerner opskrift
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments