Butterbean spread med gurkemeje

Grønne vafler med spinat

Jeg har set frem til weekenden, og specielt til denne lørdag hvor min veninde Michala skulle komme forbi til en masse madlavning. Vi har været produktive og har bagt spinatvafler i hjerteform, brød og denne butterbean spread, som en af de mange vi fik lavet. Vi lavede 4 forskellige dips i alt.

Jeg er selv ret vild med diverse dips, smørepålæg, tapenader og spreads (kært barn, har mange navne). Jeg bruger dem næsten dagligt til blandt andet at smøre på kiks, knækbrød, brød, vafler eller i sandwiches – det er kun fantasien der sætter grænser.

Butterbean spread med gurkemeje

Butterbean spread

Butterbean spread er perfekt i sandwiches, til tapas eller tilbehør til grøntsagsstænger. Nem at gå til og kræver ikke mange ingredienser.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 Glas
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

  • 1 dåser butterbeans
  • 2 spsk vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ tsk stødt spidskommen*
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber

Køkkenudstyr

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienser blendes, i en minihakker eller med stavblender. 
  • Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Opskrift på butterbean spread som tilbehør

Denne bønnespread er virkelig god at bruge det til f.eks. grøntsagsstave, som en sund snack. Jeg har også brugt den i en lækker buddha bowl salat, i stedet for fx hummus.

Vi er begge tosset med smagen af spidskommen og blev hurtigt enige om at vi også blev nød til at tilsætte gurkemeje for at få den fine gule farve. Herligheden blev nydt til brød og vafler, som en lidt sen frokost. 

Bønnedip
Bønnedip der smager af den klassiske holiday dip. Opskriften er super nem, og alle ingredienserne skal blot blendes. Lækkert på brød eller chips.
Gå til opskrift
Bønnedip der smager af den klassiske holiday dip
Butterbean spread med gurkemeje
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1003
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments