
Jeg har set frem til weekenden, og specielt til denne lørdag hvor min veninde Michala skulle komme forbi til en masse madlavning. Vi har været produktive og har bagt vafler, brød og denne butterbean spread, som en af de mange vi fik lavet. Vi lavede 4 forskellige dips i alt.
Jeg er selv ret vild med diverse dips, smørepålæg, tapenader og spreads (kært barn, har mange navne). Jeg bruger dem næsten dagligt til blandt andet at smøre på kiks, knækbrød, brød, vafler eller i sandwiches – det er kun fantasien der sætter grænser.
Butterbean spread som tilbehør
Denne bønnespread er virkelig god at bruge det til f.eks. grøntsagsstave, som en sund snack. Jeg har også brugt den i en lækker buddha bowl salat, i stedet for fx hummus.
Vi er begge tosset med smagen af spidskommen og blev hurtigt enige om at vi også blev nød til at tilsætte gurkemeje for at få den fine gule farve. Herligheden blev nydt til brød og vafler, som en lidt sen frokost.
Få opskriften på lækker butterbean spread her:

Butterbean spread
Ingredienser
- 1 dåse butterbeans (240 g drænet vægt)
- 2 spsk vand
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk stødt spidskommen*
- 3 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Alle ingredienser blendes, i en minihakker eller med stavblender.
- Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
- Nyd i en salat, på brød eller som tilbehør til tapas.
- Velbekomme.
