Vandmelonsalat med feta og basilikum

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Vandmelonsalat er næsten et must om sommeren. Jeg synes vandmelon er herligt – både smagen, men også fordi det er så dejligt læskende i varmen. Det er til gengæld også det eneste tidspunkt på året, at jeg spiser den. På den måde kan jeg gå og glæde mig lidt til sæsonen.

Sommer er kærester med vandmelon. Og så skønt som det er at spise vandmelon i både, ligeså er det at spise vandmelon i form af en skøn vandmelonsalat der passer perfekt til sommerens grillaftener. Det er en simpel salat med vandmelon der er nem at lave. I salaten finder du ingredienser såsom agurk, basilikum og så er denne lækre salat endda med feta. 

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Vandmelonsalat

Lækker vandmelonsalat med feta og basilikum. Sødmen fra vandmelonen i selskab med det cremede og salte fra feta smager skønt. Få opskrift her.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse15 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk vandmelon
  • 1 stk agurk
  • 100 g feta
  • 50 g poppede rugkerner
  • ½ bundt basilikum

Fremgangsmåde

  • Skræl din vandmelon og skær den ud i 1-2 cm tern.
  • Halvér agurken og skrab de små kerner ud. Skær den derefter i skiver. 
  • Vend sammen med vandmelon, rugkernerne (gem lidt til at toppe med), basilikumblade og smuldr til sidst fetaen over i mindre stykker. 
  • Drys med rugkerner, og servér. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Læs også: Du kan finde andre opskrifter på sommersalater eller mere specifik salater til grillmad, som ligesom denne salat er fyldt med grøntsager der er i sæson, og dermed smager vidunderligt!

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Opskrift på vandmelonsalat med feta og agurk

Denne vandmelonsalat har det hele, og den er ren guf for ganen. Den smager skønt da den indeholder elementer af noget sødt, frisk, salt og saftigt. Vandmelonens sødme møder den salte fedme fra fetaen og de sprøde knasende fra de poppede rugkerner. Du kan sagtens skifte de poppede rugkerner ud, fx med nogle ristede pinjekerner. 

En simpel salat med vandmelon er genial. Det eneste du behøver er en god solmoden vandmelon, en agurk, feta, nogle kerner og frisk basilikum.

Salaten er supernem at lave: Vandmelonen skæres i mundrette stykker på 1-2 cm og vendes med agurk, der halveres og skæres i skiver. Vent gerne med fetaen til sidst, så bevarer den sin struktur og salaten fremstår pænest. Drys evt. lidt flere rugkerner på toppen og anret med mere basilikum. Så er salaten med vandmelon klar til at blive serveret til sommerens grillaftener. 

Sommerlig salat med vandmelon og basilikum

Vandmelon har en dejlig sødme og i kombination med den milde krydrede smag fra frisk basilikum får man virkelig en vidunderlig smag. Basilikum og vandmelon er så lækkert sammen! Hvis jeg laver en sommer smoothie så kan du næsten være sikker på at hvis der kommer vandmelon i, så kommer der også basilikum i. Derfor skulle kombinationen da også være der i denne simple sommersalat.

TIP: Hvis du er løbet tør for basilikum, så kan du sagtens skifte basilikum ud med frisk mynte – det smager nemlig også herligt og meget sommerligt.

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner

Lækkert tilbehør til en simpel vandmelonsalat

Vandmelonsalat kan godt stå alene, som en lille snack. Men du skal alligevel spise ret meget af den for at blive mæt, derfor vil jeg klart anbefale, at servere den med tilbehør. Eftersom ingredienserne er lige så simple, som vandmelonsalaten er at lave, så passer den til det meste mad, der serveres til sommer. Særligt grillmad er oplagt – om det så er frokost eller aften. En salat med vandmelon er nemlig en læskende og sød salat, som passer godt til det meste der kan smides på grillen. Her får du lidt inspiration til tilbehør:

Vandmelonsalat med basilikum, agurk og rugkerner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 984
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments