Stegte gulerødder med grønkål og spinat

Stegte gulerødder med grønkål og spinat-2

Stegte gulerødder med grønkål og spinat er en smagfuld og nærende ret, der både er nem at lave og fuld af farver. De søde, karamelliserede gulerødder får selskab af sprød grønkål og blød spinat, hvilket skaber en perfekt balance mellem tekstur og smag.

Denne ret kan serveres som en lækker sideret til kød eller fisk, men den fungerer også glimrende som en let vegetarisk hovedret, hvis du tilsætter lidt quinoa, ris eller en håndfuld ristede nødder.

Stegte gulerødder med grønkål og spinat-3

Stegte gulerødder med grønkål og spinat

Stegte gulerødder med grønkål og spinat er en smagfuld og nærende ret, der både er nem at lave og fuld af farver.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

  • 250 g gulerødder
  • 10 g olivenolie*
  • 15 g smør
  • 10 g honning
  • 2 håndfulde grønkål (fintsnittet)
  • 75 g spinat
  • 1 stk citron
  • salt og friskkværnet peber
  • Parmesan

Fremgangsmåde

  • Tag toppen af gulerødderne og skær dem eventuelt i halve, hvis de er store. Steg dem ca. 5 minutter i olivenolie, på en meget varm pande, så de begynder at tage farve. Tilsæt smør og steg yderligere 1 minut. Kom honning på og steg yderligere 1 minut.
  • Kom fintsnittet grønkål på og ladet falde sammen, gentag med spinaten. Smag til med citronsaft- og skal. Krydr med salt og peber.
  • Top med flager af parmesan.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Stegte gulerødder med grønkål og spinat

For at tilberede retten skal du starte med at skære gulerødderne i halve stave og derefter stege dem på en pande med lidt olivenolie, indtil de bliver møre og let gyldne. Grønkålen og hakkes fint, inden den tilsættes panden, hvor den hurtigt bliver sprød og mør.

Til sidst vendes friske spinatblade i, lige inden retten tages af varmen, så de bevarer deres saftighed og smukke farve. Krydr med salt, peber og et drys citronsaft for at løfte smagene yderligere.

Denne ret er ikke blot nem at lave, men også rig på vitaminer og mineraler, der giver dig energi og velvære hele dagen. En fryd for både øjne og smagsløg!

Servér evt til en helstegt kylling eller et stykke bagt torsk.

Prøv også: En lækker salat med honningbagte gulerødder og feta eller grillede gulerødder.

Stegte gulerødder med grønkål og spinat-3
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 1072
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments