Annonce

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

En sommerlig grønskålssalat med blåbær er på menuen i dag. Min mor havde været så sød, at tage friskplukket blåbær med hjem fra Samsø til mig. Der er bare noget lækkert over danske råvarer – og specielt, når man ved hvor de kommer fra. Jeg elsker virkelig de små blåbær, og nogle blev brugt til denne salat.

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner

Grønkålssalat med blåbær

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner er en lækker salat du kan servere til sommer eller efteråret. Smager dejligt!
4,60 fra 5 stemmer
Antal: 4 Personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Ristede græskarkerner

Grønkålssalat

  • 2 stk æbler
  • 3 stk gulerødder
  • 6 stængler grønkål
  • 150 g friske blåbær

Dressing

Fremgangsmåde

Topping

  • Tag en pande og rist græskarkerner af i olie og salt til de begynder at “poppe” og blive gyldne. 
  • Tag dem af panden og lad dem afkøle mens du laver salat og dressing klar.

Dressing

  • Rør dressingen sammen, smag den godt til med salt og friskkværnet peber

Salat

  • Fjern kernehus fra æblerne og snit dem i små tern – du kan også lave både, istedet for tern. Skræl gulerødder og snit også dem i små tern.
  • Fjern stokken fra grønkålen og hak bladene fint (jeg købte mit hakket), men ellers kan du komme grønkålsbladene en tur i minihakkeren eller i en foodprocessor.
  • Skyl blåbær (gem gerne lidt til topping). 
  • Vend alle ingredienser sammen med dressingen og top med græskarkerner og friske blåbær. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Grønkålssalat med blåbær

Salaten blev rigtig lækker, og derfor synes jeg ikke I skal snydes for opskriften. Den har både noget sprødt, salt, syrligt og sødt – lige som jeg elsker det. Vi spiste salaten til kylling og majskolber, som vi havde grillet. Jeg tænker også, at den også vil være lækker at pifte op med nogle kikærter, feta eller avokado.

Læs også:
Hvis du er glad for at bruge grønkål i salater, men savner endnu mere inspiration, kan jeg jeg anbefale dig at se nærmere på rissalat med grønkål eller min yndlings grønkålssalat med æbler og feta.

Grønkålssalat med blåbær og ristede græskarkerner
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 977
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments