Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressingEn cremet rissalat, vendt i tahindressing. Denne her salat er en af de mere snasket af slagsen – salat behøver nemlig ikke være tørt og kedeligt. Tahindressingen gør noget det godt her! Den er ikke kun alene cremet, men har også lidt bid i sig. Jeg kan godt lide, når salater har lidt tekstur. Jeg bruger derfor ofte speltkerner, ris, boghvedekerner eller lign. i mine salater, for også at få lidt mere fuldkorn ind i mit måltid. Det giver mig også lidt bedre mæthed.

RISSALAT I CREMET KARRY

Har du en rest ris til overs fra aftensmaden igår, kan du også bruge den selvom den er uden karry. Karryen giver egentlig ikke den helt store smag, men en flot farve som pryder salaten rigtig fint. Salaten er super simpel at bikse sammen. Er du på udkig efter andre salater med grønkål, så prøv disse: grønkålssalat med fennikelgrønkålssalat med fetagrønkålssalat med blåbær. 

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

FÅ OPSKRIFTEN PÅ RISSALAT HER:

5 fra 1 stemme
Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing
RISSALAT MED GRØNKÅL OG BLÅBÆR
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Frokost, Salat
Antal: 2 Portioner
Ingredienser
  • 4 dl ris, kogte
  • 2 håndfulde grønkål, hakket
  • 1 stk rødløg, grofthakket
  • 1 dl blåbær, skyllet
  • 1 dl nødder, fx valnødder
Tahindressing
  • 60 g tahin
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 1 spsk honning
  • 0,5 stk citron, saften
  • 2 spsk karry
  • 0,5 dl cremefraiche
Sådan gør du
Salat
  1. Lav salaten klar. Bland, grønkål, løg og blåbær.

  2. Vend risene sammen med salaten. 

Tahindressing
  1. Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. 

  2. Rør det godt sammen. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 

  3. Tilsæt karry og cremefraiche - smag dressingen til med salt og peber.

  4. Fordel dressingen ud over alle skålens komponenter - vend det sammen. 

  5. Top med hakkede nødder. Velbekomme.

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Lækkert, tahin klæder både bær og nødder så godt 😀

– A

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressingEn cremet rissalat, vendt i tahindressing. Denne her salat er en af de mere snasket af slagsen – salat behøver nemlig ikke være tørt og kedeligt. Tahindressingen gør noget det godt her! Den er ikke kun alene cremet, men har også lidt bid i sig. Jeg kan godt lide, når salater har lidt tekstur. Jeg bruger derfor ofte speltkerner, ris, boghvedekerner eller lign. i mine salater, for også at få lidt mere fuldkorn ind i mit måltid. Det giver mig også lidt bedre mæthed.

RISSALAT I CREMET KARRY

Har du en rest ris til overs fra aftensmaden igår, kan du også bruge den selvom den er uden karry. Karryen giver egentlig ikke den helt store smag, men en flot farve som pryder salaten rigtig fint. Salaten er super simpel at bikse sammen. Er du på udkig efter andre salater med grønkål, så prøv disse: grønkålssalat med fennikelgrønkålssalat med fetagrønkålssalat med blåbær. 

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

FÅ OPSKRIFTEN PÅ RISSALAT HER:

5 fra 1 stemme
Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing
RISSALAT MED GRØNKÅL OG BLÅBÆR
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
20 min
 
Ret: Aftensmad, Frokost, Salat
Antal: 2 Portioner
Ingredienser
  • 4 dl ris, kogte
  • 2 håndfulde grønkål, hakket
  • 1 stk rødløg, grofthakket
  • 1 dl blåbær, skyllet
  • 1 dl nødder, fx valnødder
Tahindressing
  • 60 g tahin
  • 0,5 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk knust spidskommen
  • 1 spsk honning
  • 0,5 stk citron, saften
  • 2 spsk karry
  • 0,5 dl cremefraiche
Sådan gør du
Salat
  1. Lav salaten klar. Bland, grønkål, løg og blåbær.

  2. Vend risene sammen med salaten. 

Tahindressing
  1. Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. 

  2. Rør det godt sammen. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. 

  3. Tilsæt karry og cremefraiche - smag dressingen til med salt og peber.

  4. Fordel dressingen ud over alle skålens komponenter - vend det sammen. 

  5. Top med hakkede nødder. Velbekomme.

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Rissalat med grønkål og blåbær i cremet tahindressing

Del med en du holder af:

2
Skriv en kommentar

avatar

  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
VenterPaaVinBlog
Gæst

Lækkert, tahin klæder både bær og nødder så godt 😀

– A

TILMELD DIG MIT NYHEDSBREV. BLIV OPDATERET MED SÆSONENS OPSKRIFTER OG FÅ EN HILSEN I NY & NÆ MED INSPIRATION - BÅDE TIL KØKKENET & GANEN
Luk menu